Gezocht: webshop software voor affiliates

stylo

Nieuw lid
2 okt 2006
1
0
0
#1
Ik zoek: een software programma om een webshop op te zetten en vorm te geven voor verschillende affiliate programs?

Ik vind: affiliate management software.
Maar: dat is om je eigen product te verkopen via anderen (affiliates).

Ik vind: affiliate software die aan één leverancier (bv Amazon.com) is verbonden.
Maar: ik heb meerdere affiliate programs.

Ik vind: shopping cart software.
Maar: dat is om zelf eigen producten te verkopen en af te rekenen.

Ik test bijvoorbeeld OSCommerce, mooi programma, werkt goed, maar voor affiliate programs minder geschikt, zolang je niet zelf afrekent en dus elke 'lead' of 'sale' moet worden doorgeleid naar een andere website (bv. Amazone).

Natuurlijk werkt het ook wel om zelf pagina's te ontwerpen en op te zetten (ik werk nu met MS FrontPage), maar ik zoek iets flexibeler, snel, online.

Dus: een geïntegreerde, eenduidige vormgegeven webshop die naar verschillende leveranciers (waarmee ik een affiliatecontract heb) kan forwarden.

Nog mooier als het ook een adminstratie-module zou hebben om bezoekersaantallen en inkomsten e.d. te registeren.

Bestaat dit? Heeft iemand ideeën?

Bedankt.

www.stylo.nl
 

ChrisN

Nieuw lid
18 jan 2006
23
0
0
www.kado-overzicht.nl
#3
Hallo Stylo,

Dat bestaat, zoals Gretha al zegt gaat dat via de door merchants aangeleverde datafeeds. Kant en klaar scripts zijn welhaast onmogelijk, afhankelijk van jouw website en vooral ook afhankelijk van de datafeeds (de ene merchant slaat de data anders op dan de andere) zijn er echt honderden variabelen.

In het kort:
Een script haalt automatisch dagelijks de door jou gebruikte datafeeds van de servers van de betreffende merchants en slaat deze op in eigen mysql tabellen.

Een ander script filtert de producten die jij wil gebruiken op jouw website eruit aan de hand van bijvoorbeeld de "catagorie" kolommen in de tabellen.
Dit script zorgt er tevens voor dat de data op zo'n een manier in een "master tabel" word opgeslagen dat jij er weer wat mee kan in je uitvoer.

Weer een ander script haalt de data uit je master tabel en parst deze naar je website. (bijvoorbeeld na een zoekopdracht of een click op een catagorie op je website).

Wat heb je nodig? wat kennis van php en mysql, webhosting waarbij php/mysql én cronjobs (scripts automatisch op een tijdstip laten werken) ondersteund word. Raak niet in paniek als je geen php/sql wizard bent; Ik ben pas sinds januari bekend hiermee en inmiddels al een behoorlijke tijd eigenaar van een sjieke website die volledig op datafeeds draait, en dat alles met behulp van een basisboekje php en google. (en nachten tot 3:30)

Ohja, en dan heb je ook nog het verschil tussen php4 en php5, nietwaar Gretha? ;D

m.v.g. Chris