Hoe krijg ik meer bezoekers

10 sep 2010
448
0
16
#21
zonder de door vrijwel iedereen gepropageerde zgn unieke content.
Helemaal mee eens. Ik heb 2 sites met "geleende" content, en die scoren hoger dan mijn andere sites waar ik met veel moeite probeer unieke content te plaatsen. Het is trouwens vaak vrijwel onmogelijk om unieke content te maken voor producten waarvan alles al gepubliceert is, zoals merk, type en andere specificaties. Je zou dan vanalles moeten verzinnen wat je niet waar kunt maken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ben ook geen fan van startpagina's, omdat ze in mijn ogen geen enkele toegevoegde waarde hebben op het www.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#22
Onzin! Als eigenwijze Fries kan ik me daar dus absoluut niet in vinden.
Hier heb je nog zo'n eigenwijze ........ voor 100% van de huishoudbacterien etc. ;)

sneup : meerdere startpagina's die al jaren in de top 5
willie wortel : vaak vrijwel onmogelijk om unieke content te maken
Natuurlijk zijn er voor Google acceptabele startpagina's, denk aan Neerlands nog steeds bestaande startpagina / sanoma van 45.000 stuks of daaromtrent, hoewel, niet altijd meer de bovenste van de pagina.
Denk ook aan de nu dezer dagen ontstane rel tussen Google en Twitter, gebaseerd op de veronderstelling dat Google alleen nog maar +1 relaties gaat opnemen en niet meer die van Twitter. Iets om wel even tot je door te laten dringen.

Afgezien van die commerciele belangen, zit de "googlebot" continu te indexeren. De meeste Nederlanders kunnen nog niet eens een alfabetische kaartenbak correct volgens alfabet invullen, zelfs bibliotheekmedewerkers hebben er moeite mee. Heb ik het nog niet over de onzinnige nieuwe nederlandse spellingsregels. Het begrijpen van de G.-indexatie is nog niets anders.

Per pagina moet je nagaan of je inhoud voldoet aan wat je aan title en description claimt , da's één, vervolgens moet dan die pagina ergens tussen passen en da's twee. Daarbij kunnen backlinks, social-media-verwijzingen helpen èn een stabiliteitsfaktor uitmaken.

Heb je zoals Sneup zegt, van één onderwerp heel veel èn gevarieerd èn niet gelijk aan vele anderen, is er iets van specialisatie en biedt je méér dan Google zelf doet: ben je acceptabel en krijg je een positie. Zo simpel is dat.
Daarom heb ik ver hiervóór in dit topic ook aangegeven : zet je layout op nul en kijk wat er aan tekst staat.

Neem je de twee linkdirectories waar het hier over begonnen is naast elkaar, is in hoofdlijn de layout iets verschillend, het is vaak de layout die onbedoeld, je dwars kan zitten, immers wordt zelden "gelezen" omdat je naar het plaatje kijkt, of het concept gekocht hebt. Maar is er controle op de inhoud, worden de links beoordeeld naar correct binnen de pagina ?

Daarnaast is unieke content niet voor iedereen hetzelfde, een unieke verzameling van iets is óók unieke content, is jouw specifieke content en dan is alleen de vraag : kan het geïndexeerd worden, of veroorzaakt die unieke content door het verkeerd te doseren, juist verwatering van je zoekwoord conform je title en description èn html tags.
En last but not least : is de content gevraagd. Een bestek heeft vrijwel iedereen op tafel, 4 eeuwen bestek is een interessante verzameling, maar willen we dat elke dag weten ??

Je moet echt tot op het bot van je pagina gaan, om te weten wàt er aan de hand is. De googlebot wordt steeds beterder, onze analyses moeten ook voortdurend aangepast worden. Daarbij gaat het nièt om personen maar om feiten.

Of de gekozen werkwijze, contentsite, datafeed produktsite, forum, linkdirectory evenveel winstkansen biedt is een open vraag. En een goeie vraag.
Alleen moeten we voorkomen door steeds té grote woorden steeds opnieuw in te zetten, dat we er niet meer uit komen.
Caffeíne van Google is al weer "oud", Panda is "oud", dagelijks komen er legio nieuwe verbeteringen bij, zelfs interpretaties van woordgebruik dat van de ene dag op de andere bij google niet meer aaneengeschreven wordt maar als combinatiewoorden, of juist omgekeerd.
Alléén het woord "simpel" kunnen we als achterhaald beschouwen. ;D
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#23
Ik vind 75 unieke bezoekers per dag op een link website als deze best ok. Los van hoe Google zulke sites waardeert zie ik toch echt wel een algemene trend en die is ten nadele van de linksites. Ik kan me voorstellen dat het nog wel een paar jaar goed gaat, en dat is dan verder mooi meegenomen. Op lange termijn zullen bezoekers telkens wat minder en minder worden. Ook een startpagina lijkt me op termijn overbodig. Ik denk zelf dat iedereen de inkomsten van zulke sites moet koesteren, want over een paar jaar moet je het wellicht doen met 10 p/d en een paar cent aan kliks van de verdwaalde 70+-er die zo'n overzicht nog in zijn favorieten had staan.

Zelfs mijn eigen moeder klaagt steen en been over die vervuiling op de eerste resulatenpagina van Google op (inderdaad) bepaalde specifieke zoekwoorden (niet door mij ingefluisterd btw). Mijn pa beweerde een tijd terug ijskoud dat hij het fijner vindt om maar op zo'n betaald resultaat bovenin te klikken, omdat hij dan tenminste niet op zo'n ellende lange lijst met links terechtkomt.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#24
@Ilya Klopt, als je (ik) niets verandert dan houdt die site vanzelf op en gaat ie geld kosten in plaats van opbrengen. Daarom ga ik er nog eens hard aan trekken binnenkort, interactiviteit aan toevoegen, en meer fun voor leden, zodat die er wat mee gaan doen in plaats van dat ik alles van Google verwacht. Want Google is tegenwoordig te grillig wat mij betreft.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#25
Zelfs mijn eigen moeder klaagt steen en been over die vervuiling op de eerste resulatenpagina van Google
Heeft ze dan ook helemaal gelijk in. Jij ook.

Google ook........ want in al heel veel gevallen grijpt Google de eerste 6 van de 10 op een pagina van 10. ;)

Maar neem nu de volgende stelling :
er is geen verschil tussen een goeie linkdirectory en een goeie affiliate-webshop met produkten
ja of ja ?

( laat hier even een contentsite sec buiten beschouwing )
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#26
@ouwesmurf, Hey ouwe smurf, het gebeurt niet vaak dat je een stelling lanceert waar wat tegenin te brengen valt. Maar een goeie linkdirectory heeft naar mijn mening meer weg van een zoekmachine die met grotere precisie gezochte onderwerpen serveert aan de zoeker, dan dat het op een affiliate webshop lijkt. Volgens mij kan een linkdirectory zelfs heel goed zonder affiliate producten.
 
B

Beachboy

Guest
#27
er is geen verschil tussen een goeie linkdirectory en een goeie affiliate-webshop met produkten
ja of ja ?
Meer ja dan nee Smurf...is een goeie.
Het verschilletje is wel dat een linkdirectory meestal nog probeert in te zetten op hoog volume zoekwoorden (telefoon, computer, internet ) en daar volkomen kansloos in zal zijn, tenzij jaren en jaren van respect zijn opgebouwd, en dan nog... Met een webshop achtige, heb je nog een kleine kans dat gezocht word op een bepaald product ( bjorn borg rood-witte onderboek 2012 oid) en je onderaan de 1e,2e of 3e pagina gevonden kunt worden ( met wat mazzel )

Een gegeven is dat we weten dat beide affiliate oplossingen niet meer werken zoals ze dat ooit deden. Als ik nu bv. telefoontjes wil verkopen plaats ik over m'n dooie lijk nog een feed in de site of pagina's vol met links.
Daar zijn andere en op dit moment slimmere oplossingen voor.

Ik besef dat ik bijzonder afhankelijk ben van een goede positie in de Google ranking op zoekwoorden met een hoog volume en pas me daar dan ook naar aan.
 

SNEUP

Nieuw lid
14 jul 2007
145
0
0
www.sneup.nl
#28
Met uitzondering van ouwesmurf - dank voor het aanbrengen van de nuances! - verbaas ik me over het negativisme van sommigen over linkdirectories/startpagina-achtigen.

Omdat ik gelijk wil hebben klap ik 'm er nog één keer in met 2 voorbeelden waarvan ieder het zijne mag vinden.

Voorbeeld 1:
Als ik een auto wil verkopen en buiten marktlijder MP eens wil kijken op welke advertentiesites ik - en dan liefst gratis - ook zou kunnen adverteren ga ik in Google zoeken op de term 'advertentiesites'.
Op nr 1 en 2 kom ik 2 handige startpagina's tegen met honderden markplaatsen die ik normaal niet zomaar gevonden zou hebben.

Voorbeeld 2:
Als ik op zoek ben naar een baan ga ik zoeken naar 'vacaturesites'.
Ook dan vind ik op nr 1 een startpagina met meer dan 1000 vacaturesites.

Het zal geen verbazing wekken dat die pagina's van ondergetekende zijn. Bij het maken van die pagina's ben ik uitgegaan van relevant gebruikersgemak. Volgens mij precies wat de bezoeker wil en wat Google kennelijk weet te waarderen.
Zijdelings bieden betreffende pagina's nog het voordeel dat ik zelf gemakkelijk kan bijhouden wat er binnen de markt gebeurt; nieuwe sites en die welke er de brui aan gegeven hebben.
Daarnaast duw en trek ik verkeer naar m'n hoofd-sites met de extra aandacht dmv bannertjes en links.
Rijk zullen we er niet van worden. Het levert per maand echter meer dan voldoende op om de inwendige mensch samen met de vriendin eens buiten de deur lekker te verwennen.

Maar gezien de reacties van sommigen hier ben ik zeker helemaal verkeerd bezig...
 
B

Beachboy

Guest
#29
Ach Sneup, wat een onzin, het zijn jouw sites en waarschijnlijk met liefde en toewijding opgezet en onderhouden.
Als jij tevreden bent met je sites, dan heb je een goed leven.

De vraag was hoe je meer verkeer naar eerst genoemde linksite kan gooien en een aantal affiliates zijn van mening dat dat een zeer moeilijke klus zal worden, omdat...Ja, omdat Google wat anders wil.

Genoemde link sites zetten in op hoge zoekwoorden terwijl jij een duidelijke niche zoekt.
advertentiesites = 720 zoekopdrachten per maand en vacaturesites iets meer, namelijk 2900. En dan zit je dus niet echt in de hoek waar de klappen vallen.
Met alle respect voor ieders werk, besef hoe kwetsbaar je bent, mocht iemand jouw niche willen uitdiepen met een op maat gemaakte website zoals Google die graag wilt hebben.
Het levert per maand echter meer dan voldoende op om de inwendige mensch samen met de vriendin eens buiten de deur lekker te verwennen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#30
LD of webshop in 2 delen: ja of ja ?

Deel 1:
(LD=linkdirectory)
Romac35: een goeie linkdirectory heeft naar mijn mening meer weg van een zoekmachine die met grotere precisie gezochte onderwerpen serveert aan de zoeker
Beachboy: Het verschilletje is wel dat een linkdirectory meestal nog probeert in te zetten op hoog volume zoekwoorden (telefoon, computer, internet ) en daar volkomen kansloos in zal zijn, tenzij jaren en jaren van respect zijn opgebouwd, en dan nog... Met een webshop achtige, heb je nog een kleine kans dat gezocht word op een bepaald product ( bjorn borg rood-witte onderboek 2012 oid) en je onderaan de 1e,2e of 3e pagina gevonden kunt worden ( met wat mazzel )
Sneup:
a - verbaas ik me over het negativisme van sommigen over linkdirectories/startpagina-achtigen.
b - levert per maand echter meer dan voldoende op om de inwendige mensch samen met de vriendin eens buiten de deur lekker te verwennen.
Maar gezien de reacties van sommigen hier ben ik zeker helemaal verkeerd bezig...
svteg: Los van de linkbuilders gebruikt niemand nog link pagina's. En al helemaal niet in Nederland.. ik had mijn tijd anders besteed..
@Romac35 en Martijn Moes: onderstaand is uitsluitend opbouwend bedoeld, de site is door jullie zelf genoemd

@allen :
1. dit forum is bedoeld voor affiliate-marketing en niet voor webbouwers in het algemeen, de website is primair bedoeld om er inkomsten mee te verwerven en dat tekent de wijze waarop met commentaar wordt omgesprongen.
2. seo-deskundigen worden gerespecteerd voor hun sturende werk, meestal voor grote bedrijven, voor ons werk vaak niet nuttig en te vergelijken met de economen : zij hebben de antwoorden op de vragen van gisteren. Geen enkele econoom heeft de kredietcrisis zien aankomen en kunnen voorkómen. Idem SEO met Caffeine, Panda, en alles wat nog komen gaat.
3. papagaaien hebben we al genoeg : laten we met elkaar praten over de feiten. Niet over personen, maar over websites en waar onze winst kàn liggen.

--------------------------------
mijn positie : ja, we hebben in dit huis méér dan 1 linkdirectory en menig andersoortige sites. Menigeen meldt zich aan voor linkruil, slechts weinigen worden geaccepteerd, al bieden ze een nest van backlinks. Wij zijn eigenaar, wij bepalen de tactiek en de inhoud en dus worden we beticht van eigenzinnige regeltjes a la ... vul maar in .. en zolang de LD's voor ons nut hebben , blijven ze aktief.
--------------------------------
De uitwerking op de eerder in dit topic gemelde LD's

Bij het navolgende wil ik per LD "als bezoeker" kiezen voor Reizen en daarbinnen zo snel mogelijk een oplossing, analoog een
schoenensite : geef me de productpagina en laat zien wat je daarmee doet.

Linkexplorer van Martijn Moes : de klikvolgorde
stap 1 REIZEN | stap 2 Reisorganisatoren | stap 3 Jongerenreizen.nl en tevens rubriek jongerenreizen

Een tè kleine button geeft extra info
Daar aangeland geeft de pagina-title jongerenreizen.nl en in de description vind je "alle jongerenreizen"
Geen vergelijking op prijs ( is maar 1 ), geen vergelijking met anderen of omliggende bedrijven
Jongerenreizen komen niet voor in de H123, 4 matches in de body op 214 woorden = 1.9% (= density , maar niet bedoeld als density maar als teken of er aandacht is voor het keywoord )

De serp op jongerenreizen : Linkexplorer zit niet bij de eerste 576 op verwacht 409.000
De zoekvraag bij Google exact en lokaal : 6600 per maand
.............
zoekvraag op de domeinnaam 'linkexplorer' exact en lokaal : 16 waarbij je je de vraag kunt stellen wat een bezoeker van het woord link vindt.
-----------------------------------------

Linkdatabase van Romac35:
stap 1 REIZEN | stap 2 Toeristische organisatie | stap 3 kindervakanties | stap 4 123 Beactive.nl

de toplink en de link gaat direct naar de website - en ben je de klant kwijt - dus de website 123Beactive,
meer info link geeft details en dus de produktpagina :

kindervakanties, specifiek bij autisme en ADHD
Geen vergelijking op prijs ( is maar 1 ), geen vergelijking met anderen of omliggende bedrijven
tegenover jongerenvakanties is hier het te benutten zoekwoord kindervakanties
In pagina-title 123beactive en kindervakanties reizen
kindervakanties in H123 : 0, in de body 2 matches op 171 woorden, 1,2%
op woord 123beactive 1 match in title, alleen wie zoekt op 123beactive (?) en in body ook 2 matches.

De serp op kindervakanties : positie 294 op 141.000
De zoekvraag bij Google exact en lokaal : 1300 per maand
....................
zoekvraag op de domeinnaam 'linkdatabase' exact en lokaal : n/a

zie verder deel 2
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#31
LD of webshop in 2 delen: ja of ja ? deel 2

deel 2
weliswaar een aanbieder in direkte zin, maar toch gerelateerd :
elmar.nl | elmar reizen

stap 1 (verre-) REIZEN | stap 2 Iberostar Tucán ( gebruik van leestekens kan averechts werken!)

dit hotel is de gezochte produktpagina.
In pagina-title : Iberostar Tucan, Playa del Carmen, Mexico,
in description 5 sterren accomodatie, vertrek van Amsterdam of Brussel

Iberostar : H123 2x , body 16x op 4306 woorden, 0,4%
Mexico : H123 0 , body 0
Tucan : H123 1x , body 10x

zoekaanbod Google serp op Iberostar Tucan : pos 3 zoover op een totaal van 448.000 met dank aan verwijzingen van Elmar en vele anderen, waarbij Elmar bij benadering op 55 staat.

zoekvraag op Google op Iberostar Tucan exact en lokaal : 720 per maand.
zoekvraag Google exact en lokaal op de naam Elmar : 1600 / mnd
en andere uitingen van Elmar uitsluiten, dus Elmar reizen : 1.000 / mnd
ter vergelijking daarop: d_reizen 135.000 dreizen 60.500

Conclusies:
De domeinnaam is maar heel beperkt van belang, maar orienteren vooraf en onderzoek doen , kan een naam opleveren die alvast - mits relevant ingevuld - zorgt voor een minimum-bezoek. Huidige is niet onmogelijk, maar vert méér energie.
De overzichtspagina's inklusief startpagina willen teveel en te breed, dus moeilijk indexeerbaar, de detailpagina/produktpagina geeft te weinig "voer" voor bezoeker en zoekmachine.
Kan nog best verbeterd worden.

Hoe zou ik een LD aanpakken, niet of :
eerst uitzoeken welke rubrieken kunnen me iets opleveren , de rest nièt doen, zelfs niet op de knietjes.
En dan bij voorkeur de subrubrieken in dezelfde context.

Bij mij mag een rubriek met slechts 10 of minder ingevulde links niet voorkomen, is ie belangrijk, vul ik eerst zelf een minimum aantal in zodat de nieuwe link iets toevoegt in een relevante omgeving. Je moet toch iets te bieden hebben voor een lezer ?
Een Libelle met anderhalve pagina vol en 20 leeg, is ook niet te slijten en doet ondertussen af aan een zoekmachine-resultaat.

Iemand mag zich aanmelden , natuurlijk met link, met naam , maar ............. verplicht met een relevante omschrijving van een minimum en maximum aantal woorden, en gemodereerd door de website-eigenaar. ( aan te vullen met .....)
Daarmee sluit je al velen uit, zij namelijk die hun eigen besognes niet in letters bij elkaar kunnen vegen, en dat zijn er veel en die zijn dan dus voor jou als webmaster niet interessant, voor de zoekmachines ook niet.

In de kern : laat je de regie van je site over aan je bezoekers dan mis je dat ook in de zoekresultaten.
Ben je zelf de chef-kok van de LD, bepaal jij smaak en waarde, en zal Google cs willen mee-eten.

En de pure linkdirectory dan van 3/4 kolommen ? Volgens startpagina.nl meer dan 4,5 miljoen bezoeken per dag (alleen op homepage) , haal ik niet. Met pr = 6, Alexa 3077. Met beheerders, die vanuit hun pagina soms weer andere websites de lucht in schieten en een backing van startpagina ..... Tja, die nog een keer oprichten, dat gaat 'm niet worden tenzij je veel pecunia meebrengt.
---------------
een goeie linkdirectory heeft naar mijn mening meer weg van een zoekmachine die met grotere precisie gezochte onderwerpen serveert aan de zoeker
ja, zoals je zegt met grotere precisie, maar meer detail te serveren of anders gecombineerd. Chinees eten volgens de Indonesische keuken geeft een wereld van verschil.

Het verschilletje is wel dat een linkdirectory meestal nog probeert in te zetten op hoog volume zoekwoorden (telefoon, computer, internet ) en daar volkomen kansloos in zal zijn
eens, maar succes in detail, met aanbod in detail, groot zijn in kleiner, of zoals ik in dit topic al eerder zei, de diepte in en dàn breed uitmeten.

helemaal verkeerd bezig
het resultaat maakt het verschil

Los van de linkbuilders gebruikt niemand nog link pagina's
En daar hebben ze gelijk in, tenzij de maker niet gaat zitten papagaaien, maar een eigentijds concept maakt met de nodige voorbereiding en visie. Al zullen de concepten never nooit meer de tijd van toen kunnen halen, bij Pearl en Hans blijven het wel de brillen en toch wordt het "Anders".

LD vs webshop : ja of ja
Uitgaand van je uiteindelijke "produkt" of dat nu de details zijn of enkel de url, is er een overeenkomst tussen LD en aff.Webshop, zou je analoog moeten behandelen. De commerciele haalbaarheid kun je bij beiden verknallen of juist optimaal krijgen.
Doordat de webshop echter meestal dichter aanschurkt tegen de primaire levensbehoefte ( schoen of schoenenwinkel) , zal de webshop commercieel beter uit kunnen werken. Maar bekijk bijv. www.b9.nl waar beiden soms door elkaar lopen en ook zij zich bezondigen aan de nofollow rules.
Linkdirectory zonder meer afserveren : de LD is geen doel op zich, is een middel , een tool. De webmaster moet het doen.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#32
Bedankt Ouwesmurf. Ik zal het alles eens rustig doornemen. :) Dat Linkdatabase.nl over een tijdje omgebouwd wordt had ik al gezegd natuurlijk. Ik heb een grote lijst van bijna 2 miljoen actieve .nl domeinen vergaard waar ik de regie straks goed mee in handen neem. Met eerder genoemde veranderingen en alle goed bedoelde commentaren en/of kritieken komt de site er straks ongetwijfeld veel beter voor te staan. ;D
 

ray14125

Nieuw lid
9 aug 2012
4
0
0
www.geldschool.com
#33
Ik persoonlijk denk dat als je meer mensen op je website wilt krijgen, en dan maakt het niet zo veel uit welke website, je content er op moet hebben staan. en dan bedoel ik niet 2 regels maar gewoon echt veel en goede tekst. hiermee krijg je namelijk ook je zoekwoorden gehalte mee omhoog. google zoekt bijv helemaal niet meer in je meta teg naar key words (heeft google zelf gezegt, kijk hier maar eens: http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2009/09/google-does-not-use-keywords-meta-tag.html ) dus dat gezegt... tekst tekst en nog eens tekst.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#34
Verzoek aan beheerder van dit forum om iets aan dit soort spam te gaan doen.

Laatste tijd invasie van dit soort onzin.

Mensen die op oude forum items schrijven om hun linkjes te droppen.

Is echt niet leuk meer.
 

marvinandelise

wij helpen anderen naar vrijheid en geluk <3
#36
Oud topic, maar er is altijd behoefte aan meer bezoekers - en bezoekers zijn er genoeg.
De vraag is kun je gerichte bezoekers naar je site krijgen en hoe zet je ze om in fans en kopers!

  • mediabuys is leuk om te doen
  • en ppc ads
  • en dan retargeting en dan retargeting

Wat betreft de laatste dat heb ik zelf nog niet in Nederland gebruikt wie weet is de wetgeving rondom retargeting wel anders in Nederland maar in Amerika waar ik woon werkt het fantastisch!
 

peetje2

Nieuw lid
14 sep 2015
1
0
0
#37
Heb jij een eigen website maar vind je het moeilijk om bezoekers aan te trekken? Probeer dan eens de e-cursus Meer verkeer waarbij je banners ter beschikking krijgt om zeer veel bezoekers naar je website te trekken en nog meer. Meer verkeer stuurt je over 3 maand tijd gelijkmatig verkeer om jou website naar de top van google te krijgen.
http://www.paypro.nl/producten/meer_verkeer/14313/44950