Hulp gevraagd. Heb geen verstand van techniek maar weet wel wat ik wil.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Amy

Nieuw lid
17 sep 2011
5
0
0
#1
Ik heb een website in cadeau artikelen. (The Giftshopper.nl) De website liep niet zoals ik gehoopt had en ik bleef met voorraden zitten.
Mijn website staat nu al geruime tijd stil. De website kost mij nu alleen maar bakken met geld en dat moet nu veranderen in geld verdienen. Nu wil ik deze website gaan gebruiken voor de affiliatie marketing (aangemeld bij Tradetracker). Informatie geven d.m.v. een blog (wordpress) over cadeau artikelen link naar andere sites en grappige filmpjes erop zetten. Mensen kunnen ook via mijn site artikelen bestellen.

Ik heb dus een website
Een bedrijf heeft mijn ontwerp vertaald in een website. Daar wordt deze ook gehost.
Tevens is daar ook mijn domeinnaam voor 142 euro per jaar.
Verder zit er nog paypal en Ideal op.

Ik wil nu wordpress aan mijn site hangen of is het beter om een website met wordpress te maken?
Hoe doe ik dat? Opzeggen hosting bedrijf verstandig? Kan ik mijn domeinnaam dan wel houden? Paypal en Ideal opnieuw aanvragen?
Bij de uitleg wordpress installeren staat dat je het volgende nodig hebt:
? Hostnaam;
? ftp gebruikersnaam;
? ftp wachtwoord;
? ftp poort (standaard 21);
? databasenaam;
? databasewachtwoord
Deze gegevens heb ik niet en alles wat gevraagd wordt bij hosting bedrijf wordt in rekening gebracht.
Wie kan mij helpen evt. tegen een kleine vergoeding dit te realiseren?
 

suho

Nieuw lid
31 aug 2010
208
0
0
#2
Als je voor je domeinnaam 142 EUR per jaar betaald dan snap ik waarom je weinig geld online verdient :-/
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Heb altijd respect voor mensen die weten wat ze willen, =1 , maar dan ook nog even "afdwingen" van de ander, en dat is 2.
Bedoeling : een mens hoeft niet van alles verstand te hebben, maar wel bijvoorkeur op papier de verlangens vastleggen en het akkoord zien te krijgen, eer er iets tot stand komt.

Ik neem aan dat dàt ook je eigen werkwijze was als letterlijk giftshopper, wat in mijn optiek mijlen ver af staat van het affiliate-werk. Het eerste is in feite een personal shopping assistant, wat wij doen is zoveel mogelijk mensen in de staat van opperste aankoopwoede naar onze site te 'lokken' en vervolgens naar de kadodienstverlener doorsturen.
Affiliate-marketing bevat dan ook het voornaamste deel aan het eind : marketing.

En dat betekent soms ook dat je je website moet aanpassen aan diegenen die je tot je publiek gaat rekenen, vergt vrijheid, zóveel vrijheid dat je bij wijze van spreken vrij snel van gezicht moet kunnen veranderen. Snel je databases inrichten , snel je teksten en andere benodigdheden kunt ( laten ) aanbrengen.

Kijk ik naar de site die de nederlandse domeinen beheert, zie ik als houder van de naam : SRT en niet jouw naam. Dat kan heel goed bij wijze van service zijn gegaan, vrijhouden van je naam en adres, kan ook een handenbinder zijn. Vastgelegd op 20 juli jl. Is dus belangrijk dat men aan jou duidelijk heeft gemaakt dat de domeinnaam wèl je eigendom is, zo niet , heb je een probleem, tenminste voor wat betreft de domeinnaam.
SRT international ( srtint.com) heeft iets met succes-agenda's, zie niet direkt een band, behalve de ringband.

Ik neem aan dat de 142 euro betrekking heeft op zowel domeinnaam als fysieke hosting, en wellicht de makelij-kosten en de beschikking over Ideal en Paypal-kassa.
Dat laatste heb je eigenlijk als affiliate niet nodig, je verwijst immers naar de adverteerder en rekent niet zelf af. Enkel een NL naam vergt iets van 7-12 euro per jaar.

De layout zoals nu, zou wellicht handzaam zijn als visitekaartje bij een personal giftshopper, is niet direkt een gemakkelijk toegankelijke layout voor een affiliate-website.

De rest is afhankelijk van de specificaties van je hosting, zit daar geen php-servertaal bij en dat komt voor, dan is Wordpress uitgesloten. Zitten daar geen databases bij, stel dat, idem dito. (vlg de achterkant van de pagina zit er in ieder geval wel de php script taal bij )

Wat je aan pagina ziet, is de voorkant, de 'achterkant' is de pagina in code vorm, in html en andere beschrijvingen, dat moet van jouw pc of van degeen die de pagina maakt, verstuurd worden naar de ruimte die voor jou is gereserveerd op de servers van de hostingpartij. Dat gaat met een ftp , file transmissie programma, bestand overdracht en de gegevens daarvan worden je opgegeven bij aangaan van de hosting of je kunt die via een dashboard, een gebruikersomgeving zelf aanmaken. En zijn databases inbegrepen kun je die via dezelfde omgeving zelf aanmaken.

Kijk, wanneer deze mensen voor jou de zaak in orde maken, is het logisch dat daarvoor betaald moet worden.
Alleen spoort dat weer niet met zelf WP toe willen voegen. Het is òf laten doen òf zelf doen.

Even nakijken wat je contractueel bent overeengekomen, dat bepaalt hoe vrij je bent met naam en hosting, bepaalt ook hoe je verder wilt gaan. In zo'n situatie is het nooit slim om derden - al dan niet tegen betaling - eraan toe te voegen, maakt het alleen maar méér ingewikkeld.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#4
Je kunt ook proberen de kosten van je huidige site omlaag te halen. Eigenlijk zou het in de lucht houden van het geheel dat je nu hebt niet meer dan een paar tientjes per jaar hoeven kosten. Vanzelfsprekend betaal je voor onderhoud en werkzaamheden etc.

Als je de affiliate kant op wilt zou ik eigenlijk ervoor kiezen om dit niet bij dezelfde personen onder te brengen. Neem een eigen host (met WP ondersteuning; zo'n beetje elke grote en kleinere naam) en installeer hier zelf WP op. Dit is niet moeilijk en uitbesteden kan al voor lage bedragen. Wil je echter afwijken van de standaard opmaak, dan moet je er wat dieper in gaan. Ook te doen (als starter); maar ook weer makkelijk uit te besteden. Uiteindelijk zal deze optie goedkoper zijn en je zit hierbij verder niet vast aan allerlei tussenpersonen die aan elke tikactie geld willen verdienen (als dit nu van toepassing is).

Zodra je traffic trekt kun je deze traffic doorsturen naar merchants via affiliate marketing; of je kunt je eigen slapende project weer leven inblazen en de traffic van je nieuwe site doorzetten naar een combinatie van affiliate producten en je eigen producten.

Als je geen verstand hebt van techniek en dat ook zou wilt houden, dan blijf je altijd afhankelijk van derden. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar er komen dan wel altijd overal kosten bij kijken en op dit forum doen de meesten het allemaal zelf (ook de beginners). Wordpress is in ieder geval zeer laagdrempelig; en ik kwam op Sitedeals nog wel eens mensen tegen die een basis installatie al voor ?15 aanbieden :).

Succes...
 

Amy

Nieuw lid
17 sep 2011
5
0
0
#5
Bedankt voor jullie reacties. Ja mijn opzet was om voor anderen te gaan shoppen en cadeautjes te verkopen via mijn site. Een zoek en vind service. Ik heb mijn domeinnaam aangevraagd en daar voor getekend. Heb toen afgesproken dat de website en domeinnaam van mij is en blijft (want mijn site is eigen ontwerp) en dat zij dat technisch zouden uitvoeren.
Als ik het goed begrijp is het beter om mijn website op te zeggen, zoals deze nu is. Met mijn domeinnaam een blog/website aanmaken in wp en een hosting aanvragen bij een hosting bedrijf.
Voor hulp wil ik altijd betalen, heb alleen geen paar honderd euro meer om opnieuw te beginnen.
Zoals ik al schreef, de website kost nu alleen geld en het moet geld opbrengen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#6
Je conclusie wordt niet gesteund door bovenstaande commentaren, staat alleen dat het ook anders kan, staat ook dat de prijs vermoedelijk mede gebaseerd is op de kassa-faciliteiten en de ontwerpkosten.

Daarnaast staat er ook dat wanneer je domein op jouw naam naam staat, dat schriftelijk bevestigd moet zijn.
Overigens is het beter om bij de keus van een domein je te laten leiden door je (aff.-marketing-)plan in die zin : wie wil je trekken en op welke (deel-)markt. Niet zaligmakend, maar als je toch de keus hebt ...

En zelfs met alleen WP op een site, is enig technisch inzicht wel handig, alles tezamen : ga eerst in gesprek met diegenen die nu voor je opereren vermits ze tot een gesprek bereid zijn. "weggooien kan altijd nog".
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#7
@ouwesmurf
Ik zie trouwens als houder van de site IT Specialisten staan
en Amy staat er als administratief en technisch contactpersoon. met een domeinregistratie op 2007-04-10

Site zou misschien best wel geschikt kunnen zijn. Er staat best al tekst op. Is misschien wel wat mee te doen.
Kun je zelf die teksten daar neerzetten of wijzigen? Dan kun je vast ook wel teksten en affiliate linkjes op je site zetten.

Zelf gebruik ik geen WP. Ik vraag me af wat je als voordeel ziet bij WP in plaats van de site zoals die nu is. Tenminste als het nu een CMS is waarmee je zelf zaken kunt plaatsen.
Ik vind de site zelf er best mooi uitzien. Dat zwart met goud en is best wel sjiek.
Komst best aantrekkelijk over op mij.

Wanneer je afhankelijk blijft van anderen, dan blijft het ook kostbaar. Want als affiliate zul je toch ook telkens andere campagnes of produkten, plaatjes en of teksten moeten plaatsen. Dat kan denk ik niet uit wanneer je dat niet zelf doet.
 

Amy

Nieuw lid
17 sep 2011
5
0
0
#9
Ik wilde er een aparte weblog aanhangen met tekst. Producten verkopen via mijn eigen site.
Overzichtelijker en door mijn 1e pagina (home pagina) schijn ik door google minder snel gevonden te worden. Door een aparte blog is de kans groter.
Ik kan alles wijzigen op mijn site. Tekst, foto,s, youtube toevoegen, mappen aanmaken, nieuwsbrief etc.
Ik ga een gesprek aanvragen met het bedrijf.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
@ouwesmurf
Ik zie trouwens als houder van de site IT Specialisten staan
en Amy staat er als administratief en technisch contactpersoon. met een domeinregistratie op 2007-04-10
@elja: helemaal gelijk, waren de gegevens van de giftshopper zonder 'the'

@Amy: stel je hebt 5 pagina's zoals we dat nu 'statisch' noemen.
Kun je ook maximaal met 5 pagina's in de index van de zoekmachine terecht komen.
Met een shop ( mits goed gemaakt ) of een forum of een blog ( zoals wp ) heb je per artikel of per blogitem een 'virtuele' pagina.
Mogelijk zit er al in jouw huidige systeem een zogenaamd CMS waarmee je simpel pagina's kunt toevoegen. ( in ieder geval een gastenboek en een nieuwsbrief die 'leeg staan te wezen')
En met elke pagina erbij, mits ook de seo goed is ingericht en per item goed bijgehouden, heb je evenveel méér kansen op een positie in de index.

Het sterke van WP is, dat als je het goed aanpakt, de commentaren van lezers extra invloed kunnen hebben, wisselwerking met bezoekers is een sterk punt voor Google. Maar kan bij negativisme ook tegen werken.

WP komt een beetje tegemoet aan je vorige opstelling in de zin van persoonlijk advies, kun je in aff.marketing nooit grote aantallen bereiken. Die 'denk-omslag' moet je nog zien te maken imho. Liefst vóórdat je een volgend concept de lucht in schiet.
En verkijk je niet op WP alleen, een goed resultaat vergt daarnaast nog de nodige plugins ( = toevoegingen van derden, kleine programmaaatjes ) en dat maakt het voor een 'starter' al snel ingewikkelder dan gedacht. 8)
 

Amy

Nieuw lid
17 sep 2011
5
0
0
#11
Iedereen bedankt voor jullie reacties. Ik ga hiermee verder. Gesprek aanvragen over mijn website en mij verder verdiepen in de affiliatie markt. Zo simpel als men het voorspiegelt is het dus niet. Ik weet hoe ik het wil hebben. Heb ook 2 voorbeeldsites hoe ik het zou willen (alleen dan in cadeau artikelen) Denk bijvoorbeeld aan de site wannahaves. Deze verkopen rechtstreeks producten en geven informatie over de laatste (gadget) trends. Zoiets wil ik met The Giftshopper gaan doen. The Giftshopper zoekt het internet af naar leuke en originele cadeautjes. Voor jong en oud.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.