schoenen.nl verkocht voor 120.000 euro

S

svteg

Guest
#21
Er zijn 'slechts' 22000 zoekopdrachten die exact op schoenen zoeken, voor de rest zijn het allemaal combinaties met schoenen, ook voordelig natuurlijk, maar daar komt wel de concurrentie van alle niche domeinnamen om de hoek kijken. Je moet wel heel breed en lelijk gaan optimaliseren wil je op alle combi's met schoenen gaan scoren.
 

Jess

Nieuw lid
13 jan 2011
1
0
0
#22
De online schoenenmarkt staat nog in de kinderschoenen. Dus Four People zet hiermee wel een strategische stap door het domein www.schoenen.nl aan te kopen. Het bedrag vind ik wel wat aan de hoge kant, voor 120.000 euro moet je aardig wat schoenen verkopen wil je break-even draaien.

Wij zouden www.schoenen.nu nog verkopen voor 1/10 van dat bedrag. ach ja, gewoon blijven dromen. ::)

Groetjes.

Jess
 
#24
stijn zei:
@ A.Kers: Kritische reacties vind ik ook altijd leuk, maar denk jij dat je met dezelfde posities op schoengerelateerde keywords in Google met poepdrol.nl even veel omzet gaat behalen als met schoenen.nl? Buiten het feit dat het met schoenen.nl gewoon makkelijker is om die posities te behalen.

En dan hebben we het alleen nog maar over SEO aspecten, uiteraard zijn er nog tal van andere belangrijke (!) factoren waarom je een goede naam zou willen voor je website, bedrijf of winkel.
Uiteraard is schoenen.nl een perfecte naam Stijn :)

Wat ik wilde aangeven is de relatieve waarde van iets. Het gaat er juist om wat je met die naam doet. Zet je er een zalando feed op dan had je net zo goed iedere naam kunnen nemen met de huidige Google policy

En Het is dus de domeinnaam/promotie/wat biedt je - combinatie die het moet doen en uiteraard is een goede domeinnaam dan een sterke start.

En gaf ik in een eerder post aan dat ik weinig vertrouwen had in het feit dat schoenen goed zouden ''lopen'' via internet omdat mensen schoenen willen passen..... Daar kom ik ook van terug want Zalando heeft me net in hun topsegment gezet en ik moet zeggen..... 2000% beter ''loopt'' het dan ik verwachtte

wat dus aangeeft dat ik ook maar een mens ben :) (best wel een goed mens overigens)

Arie ---- die komende week de nieuwe Marktgigant site live gaat brengen (zonder google adsense)
Reclamebureaus die interesse hebben in 1,2 miljoen unieke bezoekers en 10.000.00 pageviews per maand mogen me bellen op 356--99213337 of mailen naar a.kers@marktgigant.nl

Misschien tijd om het oude en eerlijke pay per view maar weer ens uit de kast te halen?

Hoe de nieuwe site er uit gaat zien? Hier een preview (link stopt met werken als we hem gaan verhuizen :))

En..... uiteraard is dit maar een demo http://marktgigant.plesk1.vsphere.bvb.vg/
 
B

Beachboy

Guest
#25
Complimenten Arie !
Puik stukje werk en klaar voor de toekomst.

Maar...ik dacht dat jij patat aan het bakken was in Bugibba?
 
#26
@ a.kers

Ik zag je redesign. Kwam een paar dingen denk meld ze even.

Filter op Prijs
Je kan vrij moeilijk weer alles zien. Want in je hoofd gaan de prijzen omhoog en heb je niet het gevoel dat "toon alles" onderaan staat.

km locatie
Kan je niet iets inbouwen dat je de aantal km van een locatie ziet? Weet dat dit heel er goed werkt bij mensen. Want ik zoek niks anders op die andere site.

Detailpagina
Foto vna het product zit vrij ver onderaan. Ik ben iemand die eerst foto's kijkt en dan leest. Kan die niet naar boven?

Succes met de site!
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#27
@svteg, toch nog even een reactie van uit ons/mij.

Reken even mee, 22.000 zoek opdrachten direct zoals je zegt en 700.000 indirect. Daarnaast natuurlijk redelijk wat typ intraffic. Hoeveel bezoek zou dat per dag opleveren zonder zelfs überhaupt te scoren op "Nike schoenen"? paar honderd per dag ofzo? Typin traffic nog 100? Klinkt allemaal aannemelijk. Ok zeg dat je zonder enkele moeite 500 bezoekers per dag krijgt, of wel 15.000 per maand. Hoeveel zouden die bezoekers moeten opleveren? 10 cent ofzo. Lijkt me ook niet te veel.

Dan praat je dus over een omzet van 18.000 euro per jaar zonder dat je ook maar iets doet en als dat zo is hebben wij 6/7x de jaar omzet betaalt OFWEL je behaalt een rendement van 15% per jaar. (ik weet niet hoeveel jij op je bank krijgt).

Ok, dus is het 120K waard: Ja natuurlijk, het is zelfs niet veel.

Hadden we ook een andere naam kunnen registeren? Nee. 120.000 euro lijkt veel, maar wat denk je dat Zalando aan het uitgeven is op dit moment? Idd, miljoenen. 120k euro is een keer op, of dat nou in 1 jaar of 2 jaar is, het gaat sneller dan je denkt. Kan je voor 120K een goedlopende website opzetten? Vraag dat Sanoma anders voor de lol. Het antwoord is "nee". Uiteraard zijn er succes verhalen, maar het is echt heel erg moeilijk om een landelijk te naam te krijgen voor een budgetje van 120K.

Ook met SEO, zoals je nu ziet, kan je niet op vertrouwen dat het altijd maar door blijft draaien. Dus als wij nu echtvetteschoenen.nl hadden gehad en we hadden 120K geïnvesteerd in SEO (zoals jij voorstelt) hadden we nu niks gehad en konden we overnieuw beginnen. Met een top domeinnaam zoals schoenen.nl maar ook jurkjes of laarzen.nl zijn er altijd mogelijkheden EN je hebt een resell waarde.
 

Cetus Palm

www.zalando.nl
10 dec 2010
22
0
0
www.zalando.nl
#28
Wat Zalando uitgeeft? Daar vertellen we niet veel over :)

Ik viel ook bijna van mijn stoel toen ik hoorde wat er voor een domein betaald is. Maar Stijn weet wel waar hij mee bezig is. Hij draait bij ons zeker niet slecht, en ik weet niet hoe hard de andere adverteerders gaan maar denk dat Stijn zijn 120.000 zo terug heeft verdiend heren.
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#29
Hi all,

Allereerst wil ik kopers van schoenen.nl van harte feliciteren, want als je dit goed exploiteert is er HEEL veel uit te halen!

Verder een vraagje over een merchant die hier aan de orde kwam: ik was op zoek naar een netwerk met Zalando.
Dat heb ik niet kunnen vinden. Is dit misschien alleen op uitnodiging?
;)

Zo ja, wie nodigt mij uit..?
:D
 

Johan

Nieuw lid
22 sep 2010
79
0
0
#31
Ik ben best wel nieuwsgrierig hoe het nu staat met schoenen.nl en laarzen.nl en of een dergelijke investering het waard was.

In de SEO resultaten zie ik ze nergens terug. Op facebook lijkt het erop dat het erg goed gaat, al vraag ik me af of dat veel met de domeinen te maken heeft.
 

dykwia

Nieuw lid
7 jun 2011
143
0
0
#32
Grr Johan... ik had een kwartier zitten schrijven voordat ik erachter kwam dat dit een antiek draadje is;-)

Kort over FB dan .... ik denk dat de meeste bedrijven die veel Facebook vrienden/likes hebben, deze goedkoop hebben ingekocht. Als je namelijk naar sommige grote 'eerlijke' bedrijven kijkt die miljoen+ klanten hebben, maar slechts 1000- likes, vind ik het moeilijk te geloven dat een bedrijf met 100k klanten 200k likes heeft.

Wij hebben ook een team van twee man die z'n best doet met Social media, maar het is niet zo simpel om volgers of likes te krijgen.

Note dat ik persoonlijk helemaal niets heb met deze media en deze zwaar overgewaardeerd vind. Irritant zelfs. Snap ook écht niet waarom mensen denken dat anderen het boeiend vinden als zij naar de wc gaan, de hond uitlaten, koffie pakken, wakker worden, eten, lopen van a naar b etc.. Redelijk 'self-important' medium ;-)

Oh well...
 

gerthop

Nieuw lid
2 aug 2012
2
0
0
#33
Alhoewel dit een oud bericht is vraag ik mij dan toch af wat mijn domeinnaam http://www.onlineschoenenkopen.nl zoal waard is :) Iemand een idee wat dat betreft...?

Grtz G
 

Rohal

Nieuw lid
6 mrt 2012
81
0
0
#34
gerthop zei:
Alhoewel dit een oud bericht is vraag ik mij dan toch af wat mijn domeinnaam http://www.onlineschoenenkopen.nl zoal waard is :) Iemand een idee wat dat betreft...?

Grtz G
Er is één schoenen.nl er zijn wel 20 variaties die zo goed zijn als uw domeinnaam of beter. Ik zou zeggen 30-100e
 

gerthop

Nieuw lid
2 aug 2012
2
0
0
#36
Ok geen waarde dus. Dan laten we hem denk ik zelf verder ontwikkelen. Met 4400 exacte zoekopdrachten zou er toch wat te halen moeten zijn. Bedankt voor de reacties.