vraag uitbetaling

mitchmus

Nieuw lid
22 sep 2011
2
0
0
#1
Hallo, ik ben nieuw en ik snap nog niet zo veel van tradetracker.
Mijn accountsaldo ziet er nu zo uit:
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg153.imageshack.us%2Fimg153%2F1923%2Faccountsaldo.png&hash=7accb1af14cfe189748988c0ebfcea39


Er is dus al 38 euro geaccepteerd en er is 8 euro nog niet betaald door de merchant. Maar nu had ik dus de vraag, hoelang duurt het ongeveer voordat dat geld wel word betaal door de merchant en als de merchant het dan heeft betaald, wat gebeurt er dan ?

Alvast bedankt
 
26 jan 2008
255
0
0
#2
Als je mazzel hebt een maand ofzo. Als je pech hebt met een adverteerder die niet wil betalen, zoals bijv. Bank of Scotland bij Tradetracker, dan kan je wel een jaar wachten...
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#4
Kleine correctie, er is 38,16 geaccepteerd en die is nog niet gefactureerd. Dat zal bij de volgende facturatieperiode gebeuren (ik veronderstel begin volgende maand).
Die 8,06 Euro is geaccepteerd én gefactureerd maar nog niet betaald. Stel dat hij dat morgen doet, dan zal je toch moeten wachten tot het minimumbedrag bereikt is én moet je kijken naar de frequentie van uitbetaling. Misschien heb je ingesteld om één keer per maand betaald te worden en staat het minimumbedrag op 25 Euro. Dan zal je dus moeten wachten tot er 25 Euro in het bovenste deel staat en tot er dus een nieuwe betaalperiode is. Kan snel zijn, kan nog even duren.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#5
Er blijft inderdaad altijd wel wat hangen. Ik vermoed ook dat bv kliks of kleine leads niet altijd even snel worden betaald. Ik vraag me zelfs af of TT echt voor ?0,08 een factuur zal sturen als de partij niet aan prepayment doet. Ik zie ongeveer standaard 10% wel blijven hangen tot in ieder geval na 2 maanden. Geen ramp, maar soms ga ik er even wat dieper op in en dan valt het nog wel eens op dat een partij waarschijnlijk lastig aan het doen is :).

Ik ben in ieder geval al een tijdje stomverbaasd over de leads van de Vakantiebeurs bij Daisycon. Nog niet uitbetaald; nieuwe vakantiebeurs staat alweer bijna om de hoek :). Op zich ga ik er vanuit dat het wel goed komt, maar zolang heb ik nog niet eerder gewacht op een betaling (gelukkig gaat het om een minimaal bedrag).
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#6
Betekent dus, Ilya, dat jij bijna een jaar op je inkomsten moet wachten. En je zult niet de enige zijn, verschillend per branche, al is reizen van oudsher een betalingswereld met een lange baard.

In mijn optiek handelt zowel adverteerder als netwerk alsof ze met hobbyisten te maken hebben, niet zakelijk.
Komt bij, met elke maand die erbij komt, wordt de kans groter dat er helemaal niet betaald wordt. Deze regel heb ik niet bedacht, is een ervaringsfeit zijdens boekhoud- en inkassospecialisten.

Natuurlijk kun je als netwerk niet om de dag een faktuur maken, je kunt wel een rekening-courant digitaal bijhouden, waarop uit te betalen bedragen per seconde aangebracht kunnen worden, waaraan een afspraak gekoppeld kan worden, dat de adverteerder gehouden is om zich aan betalingsnormen te houden zodra limieten worden bereikt.

Is toch van de gekke, dat iedereen het als "normaal" beschouwt dat de klant bij voorkeur vooraf betaalt per iDeal, maar dat zodra de klant-betaling gedaan is, zaken geleverd, retourtermijn verstreken, iedere vorm van correct afhandelen overboord gekieperd wordt.
Daarbij kan ik me niet aan de indruk onttrekken, dat zijdens netwerken de adverteerder als koning, keizer , admiraal behandeld wordt en vooral niet onder druk zetten, waartegenover door diezelfde netwerken de affiliates afgescheept worden zonder toegankelijk, transparant, betaaloverzicht.

En waarom : affiliates komen binnen met 'mogen we asjeblieft meedoen' en adverteerders worden aangezocht, geworven. Ik heb zomaar het idee, dat zodra affiliates "groter gegroeid zijn" , zij een andere financiele behandeling krijgen dan de meute die nog volgt. Zo niet, is hun financiering van het bedrijf op los schuivend zand gebouwd en vooral op bankkrediet, en dat wil er bij mij niet in. Je hoort ze hier ook niet.

Kortom : probeer ook een bepaalde "positie te bereiken", minder het aanbod laten tellen en meer de financiele regelingen. Wanneer de aff. markt niet volwassen wordt, kun je het nog altijd zelf proberen.

Om de balans in positief/negatief in takt te houden : er zijn ook adverteerders die wèl regelmatig aan hun verplichtingen voldoen. Goeie reden om die extra te steunen.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Daar dacht ik op zich ook nog wel even aan. Ik sta wel stil bij wat mis gaat, maar er gaat ook best wat goed. Die adverteerders benader ik hier niet voor; ik heb niet voldoende tijd om ze persoonlijk te bedanken dat ze me wel tijdig hebben uitbetaald. Sommige adverteerders gaan wel erg goed om met affiliates. Andere niet. En je hebt zeker gelijk dat het ook meespeelt hoe 'groot' je bent voor het netwerk (en wrs de adverteerder). Ik word door elk netwerk wel anders behandeld.

Ik dacht er trouwens nog aan dat de netwerken er wellicht ook wel baat bij kunnen hebben om het moment tussen ontvangst van de betaling van de adverteerder en de uitbetaling zo lang mogelijk te houden; een paar procent rente op ?500.000 is immers altijd weer mooi meegenomen (die trips moeten toch ergens van betaald worden :)). Het zal natuurlijk wel meevallen :)
 

Thomas80

Nieuw lid
25 sep 2011
3
0
0
www.wijzekeus.nl
#8
Een klein zijstapje.. hoe doen jullie dit fiscaal? Het uitlopen van betalingen.

Wanneer reken je toe aan de winst van het boekjaar. Op het moment dat de sale is geacepteerd neem ik aan? (goed koopmans gebruik) Hoe zou je bijvoorbeeld in de vakantiebranche "met de lange baard" omgaan met deze winst als je van tevoren al weet dat het veel later wordt uitbetaald. Beetje vervelend om dan meteen al winst op te nemen...
 
S

svteg

Guest
#11
Ja, ik lever alle facturen met datum voor het einde van het BTW kwartaal in bij de boekhouder, en draag dus BTW af terwijl het goed mogelijk is dat de uitbetaling pas 2 maanden later binnenkomt.