Affiliate Enquête

SMenger

Nieuw lid
21 jan 2013
4
0
0
#1
Hij is er weer, dé jaarlijkse Yonego Affiliate Enquête. Vul de Affiliate Enquête in en geef je mening over zaken zoals de affiliate netwerken, promotiemateriaal en de cookiewetgeving.

De enquête loopt t/m 4 februari. Onder alle deelnemers wordt bovendien een iPad Mini verloot.
Meer informatie en de link naar de enquête vind je hier:
http://www.yonego.nl/kennis/nieuws/affiliate-enquete-2013

De resultaten van de enquête worden in maart gepubliceerd en zal ik ook hier op het affiliateforum delen.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage!

Vriendelijke groet,

Stéphanie Menger
 
16 jan 2011
68
0
0
#2
Ieder jaar weer krijg ik in diverse mailings, op affiliate platforms en op diverse fora deze enquête door mijn strot geduwd, kan niemand een Chrome extensie bedenken die alles dat met de enquête te maken heeft kan blokkeren?

Of ben ik nou een chagerijn? In mijn optiek hebben alleen de affiliate netwerken wat aan deze enquête en hebben wij als affiliates er weinig aan.
 
12 jul 2012
287
0
0
#3
AnAffiliate zei:
In mijn optiek hebben alleen de affiliate netwerken wat aan deze enquête en hebben wij als affiliates er weinig aan.
Naja het doel is denk ik om te begrijpen wie wij zijn en wat wij willen. Als zij hierop inspelen lijkt het mij ook in ons voordeel?

of ben ik nu te optimistisch? ;D
 
2 mrt 2009
183
0
16
#4
Al met al denk ik dat dit soort enquêtes wel nuttig kunnen zijn voor de markt.
We zullen moeten wachten tot maart voordat we kunnen zeggen dat we er echt wat aan hebben ;-)
 

sun

Nieuw lid
13 jan 2012
83
0
0
#5
Ik vind de enquete wel zinvol, beetje idee wat de gemiddelde affiliate aan inkomsten heeft enz.
 

sun

Nieuw lid
13 jan 2012
83
0
0
#8
@Anaffiliate Door de laatste enquête weet ik bv dat ik wel aardig bezig ben, veel blijven hangen op z?n 250 euro of lager per maand, daar zit ik in ieder geval ruim boven. Maar daardoor weet ik ook dat het niet simpel is en ik met m?n websites wel een onderscheidend vermogen moet aanbrengen, dus kijk ik naar andere websites en denk na, wat werkt wel, wat niet etc. Ik denk dat ik nu redelijk snel kan zien aan een affiliate website of deze scoort of niet, er is een hoop zooi op de markt maar er zijn ook pareltjes die het echt goed doen.

@showbizzsite Nee ik vul heel weinig van dat soort dingen in, ben ik te lui voor, maar ik lees ze wel graag ;)
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#9
Sun, ik vraag me af hoe jij kan zien of een website scoort of niet. Aan de layout al zeker niet want je kan een goedscorende site hebben met een simpele layout. Je kan ook een site hebben met veel content, een toffe layout en toch weinig conversie hebben. Er is uiteraard veel rotzooi op de markt maar misschien zitten er tussen die groep ook wel sites die enorm veel omzet hebben. Je moet er inderdaad voor zorgen dat je website onderscheidend is maar waar trek je de grens? Je kan in die mate onderscheidend zijn dat het eerder een negatieve invloed op je omzet heeft.
 

sun

Nieuw lid
13 jan 2012
83
0
0
#10
Nou websites met weinig originele tekst en aan vijf kanten vol gedonderd met banners dan denk ik, dat is geen scoorder en wordt het ook niet. Websites met echt absurde fouten zoals zeggen dat de Balearen Italiaanse eilanden zijn ofzo daar geloof ik ook niet in.

Die laatste zin van jou is wel een lastige voor me, ik heb nu twee goed draaiende websites, de derde heb ik er weer uitgegooid, te impulsief opgestart. Maar het verschil op die twee websites is wel groot. De eerste website zit zonder meer het meeste werk in en is uniek en onderscheidend, de tweede is minder uniek maar scoort qua verkoop (niet qua bezoekers) beter, daar loop ik wel over te brainstormen, hoe krijg ik op website 1 meer verkopen en op website 2 meer bezoekers. Langzaam proces, nieuwe dingen uitproberen, tijdje wachten wat het effect is, weer wat nieuws of anders, die merchant eruit, die erin. Ik zou graag willen weten welke merchants goed scoren en welke niet, daar is slecht info over beschikbaar en dus moet ik het proefondervindelijk uitvinden.
 
16 jan 2011
68
0
0
#11
Als je wilt weten welke merchants er goed scoren kun je gewoon een berichtje naar het affiliate netwerk sturen en vragen welke merchants er de beste conversie hebben.

Kost je een paar minuten en kan best wat impact op je performance hebben.

Shop ook eens rond bij de verschillende netwerken en kijk welke er voor een bepaald programma het meeste commissie betalen, soms scheelt dit 1 of 2 procent.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#15
Ik denk dat je inderdaad verdomd weinig aan zo'n enquête hebt. Wie echt goed boert vult hem niet in, wie dat niet doet laat zich juist weer wel verleiden door de verloting van een ipad en liegt waarschijnlijk over zijn inkomsten.

Of ik goed bezig ben of niet zie ik eind van de maand wel op mijn rekening. En met enquêtes en onderzoekjes door mbo- en hbo-scholieren word je werkelijk doodgegooid. Ze kunnen werkelijk geen scriptie schrijven en geen stage lopen zonder jou met een vragenlijst lastig te vallen. Jammer voor hen, maar hier moet gewoon gewerkt worden.