Affiliate marketing via Sociale Media

matt

Nieuw lid
29 mrt 2011
11
0
0
#1
Ik vraag me of ik mijn affiliate programma´s* ook mag promoten op sociale media als Facebook en Twitter.

Ik zie het overal om me heen gebeuren, maar als je je bij een netwerk aanmeldt staat er toch echt dat je de affiliate links alleen op de website waarmee je je hebt aangemeldt mag gebruiken... verwarring al om ;)

Ik zal de bovengenoemde netwerken ook even een mailtje sturen en de antwoorden hier plaatsen, maar ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

* = CJ/TD/TT/Zanox/Booking/Bol

Even voor de duidelijkheid: ik bedoel dus een link op Twitter/ facebook die direct naar de affiliatesite gaat, niet naar een landing page op je eigen site.
 
#2
Heb je inmiddels al reactie gehad?

Ik plaats ook wel eens affiliate links direct op het Twitter account die bij een website hoort die wel is aangemeld. Heb ook wel eens bij affiliatepartners een twitter pagina als website toegevoegd.
 
29 jan 2011
13
0
0
www.baldmarketing.nl
#3
Weet je al meer?

Als ik een link op Twitter plaats die direct linkt naar de affiliate site wordt de 'referrer' vaak niet herkend. Dit betekent dat de lead niet goedgekeurd wordt, terwijl er bijna 10% op de link klikt.

Loop hierdoor veel omzet mis, puur omdat de affiliate netwerken de referrer niet toe kunnen schrijven. hoe zit dat bij jou?

Gr Peter
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#4
Ik gebruik ze alleen voor meldingen, zoals een twitter en voor onbetaalde advertenties, zoals bij Hyves. Of het positief effect heeft?? Tijd zal het leren.

Google let erop dat je ook bezoekers vanaf de social media krijgt. Vandaar dat ik een aantal accounts heb aangemaakt. Twitter is leuk, Facebook snap ik de b... niet van en Hyves? Heb een banneractie gehad. Iedere cent is er één te veel! Maar ach we zijn bezig.

Karel
 
18 jan 2011
66
0
0
#5
Als adverteerder juichen we dit soort initiatieven alleen maar toe. Wel is het zo dat er gauw zaken als merkbescherming en huisstijl gaan meespelen in ons geval. Het is dan een kwestie van testen of er op basis van vertrouwen goed met je merk en huisstijl wordt omgegaan.

Het doen van een test is vaak het beste om te doen. Wij staan hier zeker voor open.

Misschien kunnen we nog bespreken wat voor materiaal je in deze het prettigst vindt om van de adverteerder te ontvangen?

@matt heb je specifieke ideeën hoe je de promotie voor je ziet op social media? Hoeveel verder gaat dat dan het plaatsen van een link?

Groet,

Hella de Weger
Centraal Beheer Achmea
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#6
Beste Matt, FireMultimedia, Baldmarketing en Karel
Om antwoord te geven op jullie vragen omtrent Twitter en Facebook zouden we graag jullie willen verwijzen naar de zanox en M4N blog. Naast de kansen van social media voor publishers, staan in de blogs de algemene richtlijnen van zanox-M4N, evenals enkele praktische tips.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Yoteng@zanox-M4N