Andere trafficbronnen dan Google, heeft dat zin?

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#1
Hallo allemaal,

Ik heb een aantal sites waar weleens leads en sales uit voort komen, sommige lopen heel goed en andere wat langzamer. De meeste traffic die ik krijg komt uit Google. Vooral de laatste tijd vind ik google nogal wispelturig en zowiezo heb ik maar weinig invloed op hoeveel traffic ik uit Google naar mijn sites kan krijgen.
Ik vraag mij dus af heeft het zin om bijvoorbeeld radio reclame te maken, of banners in te kopen om zo buiten google om meer traffic naar mijn sites te krijgen? Wie heeft hier ervaring mee en vooral als het om financiele producten gaat kan iemand mij misschien vertellen of traditionele reclamevormen als radio, banners of zelfs flyers effectief zijn om je bezoekersaantal en je affiliateprogramma inkomsten te verhogen?

Bedankt

Robert
 

stijn

Nieuw lid
7 dec 2005
263
0
0
www.fourpeople.nl
#2
Directe ROI maken op offline reclame is heel lastig. Eigenlijk alleen aan te raden als je echt een merk wilt gaan bouwen en dus een lange termijn strategie hebt.

Maar natuurlijk is het een must do om te kijken naar andere trafficbronnen buiten Google om.. andere websites, social media, andere zoekmachines, clicks inkopen, e-mail marketing etc etc
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#3
Bedankt voor je suggesties Steijn. Het draait mij inderdaad om een goede ROI te vinden. Ik vind het niet erg om ergens in te investeren zolang ik er begrijpelijkerwijs maar meer uit terug krijg. Emailmarketing heeft vroeger wel goed voor mij gewerkt, voordat het label spam er op geplakt werd. Ik zou niet weten hoe ik nu een grote lijst opt in adressen op een legale manier bij elkaar zou kunnen halen. Ik vind het erg lastig om buiten Google om iets te vinden dat gewoon goed werkt als het gaat om traffic. Iemand anders nog suggesties?
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#4
Romac35 zei:
Vooral de laatste tijd vind ik google nogal wispelturig en zowiezo heb ik maar weinig invloed op hoeveel traffic ik uit Google naar mijn sites kan krijgen.
Als je slechte ranking in Google hebt, dan kan je overwegen om een Adwords campagne te beginnen. In dit geval is de ROI goed te meten. Alleen is Google de laatste tijd strenger mbt goedkeuring van de sites, dus met thin affiliate sites etc. of sites met weinig meerwaarde mag je niet meer meedoen bij Google Adwords.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#5
De reden waarom ik zeg dat ik Google de laatste tijd wispelturig vind is omdat mijn sites vaak heel lang goed lopen, plots daalt de traffic dan tot bijna nul om dan vervolgens met vlagen weer op het normale niveau te zitten. Dit allemaal ondanks dat ik de site gewoon goed in elkaar zet, rekening houdt met alle standaard SEO regels enzovoorts. Dus de ranking van de site is niet slecht, normaliter is het gewoon goed en op sommige momenten is het gewoon niet duidelijk wat er aan de hand is.

Maar ik heb als het gaat om Google het gevoel dat ik met een site op gegeven moment ook gewoon aan het plafond zit als het gaat om traffic. En ik zoek dus andere bronnen van traffic waar ik meer controlle over heb. Ik had vroeger een hele andere business en ik wist gewoon als ik flyers verspreide door de buurt dat er minstens een percentage nieuwe klanten uit voortkwam. Dus hoe meer ik verspreide hoe meer ik verdiende. Nu lijkt mij het verspreiden van flyers voor een website iets te veel werk, maar het idee dat ik zoek is dus dat ik door een investering op de een of andere manier buiten google om meer traffic en dus meer CTR en leads en sales kan bewerken.

Zijn er hier mensen met grote affiliate sites die succesvol traffic binnenhalen buiten google om? En zo ja hoe dan? Of zijn wij eigenlijk allemaal afhankelijk voor ons inkomen van Google?
 

sequence

online marketing
26 mrt 2007
67
0
0
www.ruudkok.nl
#8
Enkele mogelijke traffic bronnen zijn:

Pay per click:
- AdWords
- Yahoo!
- Facebook

SEO: genoeg informatie over te vinden, is voor beginner veelal goedkoper, kost alleen (veel) tijd.

Social Media: Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn, etc.

Email marketing: Aweber, MailChimp. Bouw emaillijst op, of koop er een ;)

Of deals met andere sites, samenwerkingen, bannering etc. Persoonlijk zou ik het wel bij online promotie houden, aangezien het anders veelal lastig te meten is.
 

miranon

Nieuw lid
18 dec 2010
127
0
0
#10
Romac35 zei:
Of zijn wij eigenlijk allemaal afhankelijk voor ons inkomen van Google?
Ja, tegenwoordig zijn we totaal afhankelijk van Google ( site serps of Adwords ). Sociale media zoals Facebook en Twitter vormen nog geen sterke concurrentie voor Google, laat staan andere zoekmachines zoals Bing. Het heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen.
 
#11
Ja bezoekers krijgen naar je website krijgen is het moeilijkste onderdeel van affilate zaak. Dat vind ik toch.
Ik gebruik ook regelmatig facebook en heb daar wel wat response op maar merk ook wel dat eens dat de post een paar uur oud is dat hij bij mijn vrienden onderaan staat en dus niet meer gezien wordt.
Email marketing doe ik ook via MailChimp maar de bezoekers moeten eer bij je site komen om zich te kunnen inschrijven op je nieuwsbrief of dergelijk dus dit is een beetje het kip en het ei.
Ja als iemand een pasklare oplossing heeft wil ik ze graag horen.

Thx
 
S

svteg

Guest
#12
freemikey zei:
Ik gebruik ook regelmatig facebook en heb daar wel wat response op maar merk ook wel dat eens dat de post een paar uur oud is dat hij bij mijn vrienden onderaan staat en dus niet meer gezien wordt.
Hallo helder licht, het gaat hier niet om reguliere facebook berichten, maar om facebook ads. Verdienen aan facebook vrienden, aan die spam begin ik niet.
 

Cunjabo

Nieuw lid
16 feb 2011
7
0
1
www.cunjabo.com
#13
Laat ik eerst even kwijt dat ik geen grote fan ben van Google Adwords. Google is vrij arrogant geworden door hun monopolie in de markt en begint een beleid te ontwikkelen die niet past bij affiliate marketing.

De gedachte hierachter bij Google is ook wel begrijpelijk want zij willen dat de kwaliteit hoog blijft in alle zoekopdrachten. Ik ben sterk van mening dat facebook de nieuwe google wordt met prijzen die vergelijkbaar zijn met google van zes jaar terug. Ik heb geen glazen bol, maar wie weet.

Het gaat niet om de hoeveelheid van de bezoekers, maar om de kwaliteit daarvan. Wat ik mis op heel veel websites zijn goed geplaatste optins met ook een goede reden om jezelf in te schrijven.

Veel websites hebben wel een optin, maar dan staat er een tekst als "schrijf je in voor onze nieuwsbrief" en daar ga je de oorlog niet mee winnen.

Geef de prospect een gratis cadeau of coupon en dan zul je zien dat je zelfs met een beetje traffic een goede winst kan behalen. :)