Beginner zoekt hulp!

S

Salamanca

Guest
#1
Hallo allemaal,

Ik heb mij een tijd geleden aangemeld bij een site waarvoor je artikelen schrijft waar dan advertenties van Google Adsense bij kwamen te staan. Dit ging allemaal prima, tot ik (dankzij wat enthousiaste collega's) werd gebanned bij Adsense. Omdat de betreffende site alleen werkt met Adsense, wil ik nu zelf een site beginnen met toevoeging van affiliate-programma's.

Mijn vraag is nu welk programma ik het beste kan kiezen voor de website. Ik heb me al wel wat georienteerd op internet, maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer!

Ik ben op zoek naar een gebruiksvriendelijk programma, waar ik zo min mogelijk 'onderhoud' aan zal hebben. Het moet ook geen programma zijn waarbij je minimaal 10.000 (ik noem maar wat) bezoekers moet hebben om het te mogen gebruiken. Het liefst zou ik een programma willen met tekstadvertenties, iets wat lijkt op Google Adsense.

Ik hoop dat jullie me wat meer inzicht kunnen geven, alvast vriendelijk bedankt!
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#3
1) Welkom :)
2) Adsense is redelijk bezig op dit moment! vanavond volgende maand wordt keyword buying voor affiliate links verboden... dat gaan veel mensen ook voelen.
3) Gebruiksvriendelijk.... hmm als je de gebruiksaanwijzing leest dan moet je bij allemaal er wel uit komen
4) tekst zoals adsense... dat heeft volgens mij alleen http://admanager.testnet.nl/secure/

verder kan je hier op het forum veel vinden over evt programma's die voor jouw geschikt zijn (ik noem een www.affiliates.nl en www.netdirect.nl) al moet je bij de laatste wel een min bereik hebben.

Succes.
 
S

Salamanca

Guest
#4
Bedankt voor jullie snelle reacties!

Testnet ziet er zo op het eerste gezicht wel goed uit, ga er even wat meer over uitzoeken.
 
D

dutchguru

Guest
#6
Heb ik nu een verwarde bui, of lopen er verschillende verhaaldraden door elkaar, zonder dat er antwoord op welke vraag komt en Salamanca tevreden is met iets, waarvan het mij niet duidelijk is.

site waarvoor je artikelen schrijft
Hebben we het dan over een weblog, bij een andersmans of andervrouws site

wil ik nu zelf een site beginnen
Dus een eigen website met daarop bijv. een weblog, om bij hetzelfde onderwerp te blijven.
Kans is groot dat in dat geval Google weinig bezwaar zal hebben, is immers een geheel nieuwe site met een nieuw IP adres, al weten we niet waarom Google problemen had.

[al blijft het vrijwel ongecensureerd toelaten van andermans/vrouws reakties - inherent aan weblog - een ongeleid projectiel met risiko's tov Google]

Ga je daar nu een Adsense-achtig gebeuren op zetten van Testnet of Assistme of anderen, dan zal Adsense daar zeker problemen mee hebben.

Kies je voor een standaard rotatiebanner met automatische aanpassing, is deze weliswaar niet tekstgevoelig, maar veel onderhoud heb je er ook niet aan.
Maar begin van de vraag is een nieuwe website met een nieuw naar ik aanneem weblog gebeuren.

Daar heeft Salamanca lijkt mij nog geen antwoord op, en omdat ik zelf geen weblog bewonderaar ben, ga ik daar verder niet op in. ;D
 
S

Salamanca

Guest
#7
@Dutchguru

De site waarvoor ik schreef (www.infonu.nl) was een soort online encyclopedie, maar dat heeft er verder niet zoveel mee te maken.
Ik wil zelf een gewone website maken, met informatie over aquaria en alles wat daarbij komt kijken. Hierop wil ik dan graag (tekst)advertenties zetten.

Ik ga mezelf niet weer bij Google aanmelden, dit heb ik ook gedaan onder het IP van mn vriend, en toch kwam Google erachter dat 'dit adres verwant is aan een gebokkeerde account'
Ga ik niet meer gokken dus.
 
D

dutchguru

Guest
#8
We komen al verder.

Een eigen website, kun je dus zelf alles kiezen, ben je ook zelf verantwoordelijk voor alles.
Je onderwerp is nu duidelijk : aquaria.

Kies dan advertenties met of zonder banners, die daar direkt verband mee houden. Neem dus bijvoorbeeld even kontakt op met Saskia op dit forum bij de nieuwe aanmeldingen : http://www.affiliate-forum.nl/index.php/topic,2495.0.html
heeft weliswaar op aquaria-terrein nog maar 2 items, maar soms kan dat snel veranderen.
M4N met Wehkamp heeft bijvoorbeeld, 4 dvd 's over aquaria, Bol .com zal ook wel wat boekjes kunnen regelen, net als Bruna via Daisycon, Ako M4n en ga zo maar door. Dat betekent adverteren in de context en geeft je de meeste kans van slagen.

En nemen alle advertenties teveel ruimte in beslag, kun je ze allemaal bij elkaar vegen in een roulerend script, maar fase 1 is dan eerst de opzet van de site, wat wil je kwijt, in welke vorm (plus layout) en hoeveel blijft dan over voor advertenties en vooral op welke plek.

Kun je moeilijk doen en een groot website-pakket gaan aanschaffen, je kunt ook simpel beginnen met een eenvoudige layout en een WYSIWYG editor, zoals die van : http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ de nederlandstalige editor van de makers van Mozilla/Firefox etc.etc.
Helemaal afhankelijk van wat je kunt en wat je wilt. Maar hoe meer je zelf vertelt, des te beter kunnen de forumleden je verder op weg helpen. :)

toevoeging : gegeven het geringe aanbod op hobby vlak zul je vermoedelijk meer dan 1 advertentie-netwerk nodig hebben, maar neem dan 2 die het grootste aanbod op dat vlak hebben.....
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#9
AffiliateMeester zei:
Wat bedoel je met:

2) Adsense is redelijk bezig op dit moment! vanavond volgende maand wordt keyword buying voor affiliate links verboden... dat gaan veel mensen ook voelen.
+ evt bron ?

- Affiliatemeester
Ik bedoel dat google per september gaat verbieden dat er voor 1 zelfde affiliate link meerdere buyers komen. Geen bron.
 
6 nov 2005
802
0
0
#10
Langace zei:
Ik bedoel dat google per september gaat verbieden dat er voor 1 zelfde affiliate link meerdere buyers komen.
Je bedoelt affiliate links waarbij je direct doorlinkt naar de site van de merchant vanuit Adwords ?
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#11
Ja, jij als lulletje die je brood verdient door voor afiliate programma's keywords inkoopt bij adwords en dan proberen een beetje winst te draaien dat dat verboden gaat worden.
 
6 nov 2005
802
0
0
#12
Langace zei:
Ja, jij als lulletje die je brood verdient door voor afiliate programma's keywords inkoopt bij adsense en dan proberen een beetje winst te draaien dat dat verboden gaat worden.
Ik heb daar nog niets over gehoord.
 
M

Meisje

Guest
#13
[td]Ja, jij als lulletje die je brood verdient door voor afiliate programma's keywords inkoopt bij adsense en dan proberen een beetje winst te draaien dat dat verboden gaat worden.[/td]


keywords inkoopt bij adsense????

Bedoel je niet Google AdWords.
 
M

Meisje

Guest
#15
Hoe kom je dan aan deze wetenschap.

Geen bron hoezo????

Wat is het probleem met je bron.
 

prims

Nieuw lid
19 jun 2006
6
0
0
#17
There have been many rumors about using AdWords to promote your affiliate links. The truth is that it is perfectly acceptable using AdWords to promote your affiliate links. That information comes straight from Google AdWords policy. Google only displays one ad per search query for each top-level domain, however. What this means is that if two affiliates are using AdWords to promote your affiliate links, and they are both using the same keywords in their advertising campaigns, only one ad will appear on the page when a person searches for those keywords


heb dit gevonden op het internet.
Hoop echt dat ze er niet mee stoppen zou een groot verlies van inkomsten zijn voor mij.
 
S

Salamanca

Guest
#18
Nou, mn site is inmiddels online, nog lang niet af maar daar wordt aan gewerkt http://aquariumvissen.net

Heb me aangemeld bij tradetracker, maar die had geen enkele advertentie specifiek op aquaria gericht. Heb me nu ook aangemeld bij Testnet maar nog geen goedkeuring ontvangen.

Weet iemand toevallig of er ook een programma is dat advertenties mbt aquaria aanbiedt?
 
S

Salamanca

Guest
#19
Nou, het gaat eigenlijk best goed :)
Sta met deze site hoog in Google en heb nu gemiddeld elke dag 2 kliks maar ik heb er vertrouwen in dat dat er snel meer worden.

Heb meteen maar nog een site opgezet http://online-reisbureau.startkabel.nl
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#20
Salamanca zei:
Nou, het gaat eigenlijk best goed :)
Sta met deze site hoog in Google en heb nu gemiddeld elke dag 2 kliks maar ik heb er vertrouwen in dat dat er snel meer worden.

Heb meteen maar nog een site opgezet http://online-reisbureau.startkabel.nl
Gouden regel:
Begin met 1 site vooraleer het groots te zien.

Site opgezet? Deze site bestaat al jaren. Overgenomen bedoel je? Of anders wil je hier maar gewoon je site promoten.