Boekhouder met ervaring affiliate marketing gezocht...

#1
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een goede boekhouder die kennis heeft van affiliate marketing. Ik ben van plan een eensmanszaak op te richten, maar heb nogal wat moeite met m'n btw plichten te begrijpen als affiliate.

Mijn affiliate inkomsten komen zowat van overal (amerika, indie, canada) dus het wordt vrij complex.

Mijn vraag aan jullie:

hoe verwerken jullie de BTW?
Kan iemand mij een boekhouder aanraden waarbij ik mijn licht kan gaan opsteken?

Alvast bedankt,
 
B

Beachboy

Guest
#2
Reken er op dat een beetje knappe boekhouder je vanaf zo'n 3000 euro per jaar kost. Btw aangiftes en jaaropgave.
Ga bij jezelf na of je genoeg verdiend om dit te kunnen betalen. Als je 500 aan omzet per maand ontvangt breng je dus de helft van je omzet naar je boekhouder. Da's zonde.
Je mag je boekhouding ook zelf doen en er zijn simpele boekhoudprogramma's te koop om dit voor je te regelen.
De meeste affiliates hebben een vrij simpele boekhouding, er komt geld binnen, je hebt praktisch geen kosten, meestal geen personeel of huur van panden ect.

Je kunt zeker je Btw vrij makkelijk zelf opgeven en het maakt niet veel uit waar je omzet vandaan komt. Kijk gewoon even op de website van de belastingdienst, daar staat redelijk simpel uitgelegd hoe je dit kunt ( moet ) doen.

Als je al omzet maakt en je hebt nog geen eigen bedrijf, dan zou ik dat maar snel voor elkaar maken. Bijverdienen zonder eigen bedrijf is al snel afgelopen als je inderdaad omzet maakt.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#4
Beachboy zei:
Bijverdienen zonder eigen bedrijf is al snel afgelopen als je inderdaad omzet maakt.
Beachboy wat bedoel je hiermee?

Door de tijd heen wordt mijn omzet rustig aan meer.
Maar als ik bij de belasting op de site lees en als ik het goed begrijp voldoe ik ruim niet aan het aantal uren dat vereist is wanneer je een bedrijf bent.

Dus ga ik er van uit dat ik geen bedrijf mag zijn starten, en dat dit niet (alleen) afhankelijk van omzet.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
elja zei:
Beachboy zei:
Bijverdienen zonder eigen bedrijf is al snel afgelopen als je inderdaad omzet maakt.
Beachboy wat bedoel je hiermee?

Door de tijd heen wordt mijn omzet rustig aan meer.
Maar als ik bij de belasting op de site lees en als ik het goed begrijp voldoe ik ruim niet aan het aantal uren dat vereist is wanneer je een bedrijf bent.
Dus ga ik er van uit dat ik geen bedrijf mag zijn starten, en dat dit niet (alleen) afhankelijk van omzet.
Natuurlijk mag je met ? 1.= omzet een bedrijf starten.
Wanneer je praat over een aantal uren, doel je waarschijnlijk op de zelfstandigenaftrek en dat is maar 1 van de aspekten, die overigens voor 2010 aanzienlijk verruimd en ingekrompen wordt.

Of je je omzet maakt als freelancer of als ondernemer, in beide gevallen ben je belastingplichtig, en ben je verplicht om een vorm van verslaglegging aan te houden en de nodige bewijzen te bewaren. Doet de zelfstandigen aftrek niets aan af.

Wat wellicht wel een faktor van belang is : dit topic is geplaatst op het Belgische deel van het forum, laat er dan dus geen onduidelijkheid bestaan over verschillen tussen het Belgische en Nederlandse fiscaal regiem. 8)
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#6
Ik was me niet bewust dat dit over Belgiƫ ging.

Voor mij geldt dus wel Nederland. Belgie weet ik niets van af wat belasting betreft.
Ik betaal netjes belasting, zet alles op de belastingaangifte, en houd een soort simpele administratie er op na.

Waarom ik reageer, is dat ik de regeltjes op de site van de belasting bestudeerd heb, omdat ik net de fout in wil gaan, en een boete of iets dergelijks wil krijgen.

Dus als ik een dergelijke opmerking van Beachboy lees krijg ik de indruk dat hij denkt dat er een maximum bedrag aan omzet is, dat je als bijverdienste mag hebben.
Zo had ik het niet begrepen op de site van de belastingdienst- Juist dat het in het aantal uren zit.

Mocht ik het verkeerd hebben, en is er wel een maximum bedrag dan wil ik dat wel graag weten. Zou me voor kunnen stellen dat dat ook voor anderen prettig is om te weten.
 
B

Beachboy

Guest
#7
Kijk, als je op marktplaats iets uit je inboedel verkoopt, dan maakt dat niets uit.
Ga je handels activiteiten aan en maak je winst, dan ben je verplicht een onderneming te beginnen.
Boekhouding bij te houden, BTW op te geven enzovoort.
Doe je dat niet?
Waarom niet? KvK inschrijven, BTW nummer krijgen en je verder niet druk maken.
De belastingdienst heeft er een hekel aan als ze geen BTW van je ontvangen en delen dan ook een fikse boete uit.
 
#8
bedankt voor de reacties - gezien de kost van een boekhouder zal ik het waarschijnlijk zelf doen.

@Beachboy: je BTW zelf opgeven?

Bedoel je daarmee gewoon zelf de boekingen doen en de BTW aangifte indienen?

Ik weet niet of iemand hier soms met Clickbank of plimus ofzo werkt, maar hoe zouden jullie dit dan concreet boeken?

De billing statement af drukken als zijnde factuur? Daar staat zoiezo geen BTW op, dus ik neem aan dat die al in de VS word afgehouden en dat ik hier in Belgie niks moet betalen. Kan ik dan nog mijn BTW die ik betaal op bv adwords of hosting terug krijgen?

Ik vind het heel moeilijk op hier info over te vinden in Belgie, zonder mijn broek te scheuren bij een boekhouder.
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#10
Fabian zei:
De billing statement af drukken als zijnde factuur? Daar staat zoiezo geen BTW op, dus ik neem aan dat die al in de VS word afgehouden en dat ik hier in Belgie niks moet betalen. Kan ik dan nog mijn BTW die ik betaal op bv adwords of hosting terug krijgen?
Voor internationaal zaken doen gelden weer speciale regels met betrekking tot de BTW zeker bij internet dienstverlening, ik zit in Ierland en zo wordt er op mijn facturen van de Nederlandse netwerken ook geen BTW gezet. Moet ik wel een keer BTW betalen ergens voor, omdat een leverancier niet precies weet hoe het allemaal werkt bijvoorbeeld, dan kan ik dit met een speciaal formulier bij de Ierse belastingdienst terug claimen. Echter is het niet mogelijk om Ierse en Nederlandse BTW door elkaar te berekenen.

De kosten voor AdWords betaal je aan Google in Ierland welke hier een stuk verderop gevestigd zit, daar zou dan dus geen BTW op moeten zitten. Nu ben ik al even weg uit Nederland dus weet ik niet zeker of ze het billing adres niet per land hebben ingezet...

Heb je een hosting account in Belgie dan zit daar wel BTW op, zit je bijvoorbeeld in de US dan moet je het even checken en anders aangeven dat je geen BTW wilt betalen. Als het goed is vind je deze informatie altijd terug op de factuur.

Ik adviseer je om een cursus boekhouding te doen of hulp te vragen van iemand die het voor een zacht prijsje doet en goed op te letten. Een boekhouding doen is niet zo spannend als het om enkele facturen per maand gaat echter moet je wel weten hoe het werkt om het overzichtelijk te houden. In een cursus van een paar avonden leer je voldoende om alles zelf bij te houden, dan zou je met belasting aangiftes altijd nog een professional kunnen inschakelen die de papieren naloopt. Ik denk ook dat basis kennis van boekhouding iedereen ten goede komt dus het is die paar tientjes voor een boek/cursus zeker waard.
 

ktugach

Nieuw lid
2 jul 2006
335
0
0
#11
showbizzsite zei:
3000 Euro voor een boekhouder op jaarbasis? Da's behoorlijk veel. Ik betaal 1/3e bij Unizo.
Ik betaal ook rond de 1000 (niet bij unizo) voor elk kwartaal een mooie stapel papier die daarheen gaat. Maar je boekhouder hoeft niet perse verstand te hebben van affiliate marketing hoor, je krijgt gewoon creditfacturen van de netwerken, dat snapt ie heus wel :)

Is dit niets voor je als starter? http://www.yuki.nl/docs/wwwprod_rates.aspx

Ah, je zit in Belgie, never mind dan, maar ze zullen heus wel net zoiets hebben ergens daar :)
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#12
Ik heb een boekhouder in het Gentse.
Op zich is er weinig aan. Heel veel papierwerk is het allemaal niet en mijn boekhouder had het allemaal snel door. Facturen uit Nederland en Ierland worden zonder veel zorgen verwerkt.