Concurreert CLEAFS nu met eigen affiliates?

Mirrie

Nieuw lid
28 sep 2010
3
0
0
#1
Hallo,

Ik heb een vraag. Ik had van iemand bij CLEAFS gehoord dat ze zelf ook veel eigen websites hebben. Twee voorbeelden zijn bijvoorbeeld Worldticketshop.com en Sokken.nl, maar volgens mij hebben ze wel tientallen eigen websites in verschillende segmenten.

Nu vraag ik mij af hoe onafhankelijk zij kunnen zijn als ze een directe concurrent zijn van mijn eigen websites. Zij kunnen aan de hand van mijn statistieken zien wat er goed loopt en daar zelf mee aan de haal gaan? Dit gaat mij dan zeker geld kosten, ook omdat zij zelf nog eens hun eigen netwerkcommissie in de zak steken en daardoor hoger kunnen bieden in de zoekmachines.

Is er iemand die hier iets meer van weet?

gr. Mirrie
 
S

svteg

Guest
#2
Volgens mij is Cleafs ooit begonnen als affiliate met oa. worldticketshop en travelmap.nl totdat ze op het idee kwamen dat ze zelf een affiliate netwerk wilden beginnen. De websites waren er dus al. In hoeverre ze daarna nog websites hebben gelanceerd weet ik niet, ook een affiliate4you is ontstaan vanuit een affiliate website, babyplaats.nl en zijn er bij m4n verschillende accountmanagers die zelf ook actief zijn als affiliate. En zo zal bij het andere netwerken vast ook wel gaan. Niet iets nieuws, en voor ons als affiliates lastig te controleren als het ons nou baat of schaadt. Erg wenselijk vind ik het persoonlijk niet in ieder geval.
 

Mirrie

Nieuw lid
28 sep 2010
3
0
0
#3
Bij M4N weet ik dat ze nu sinds kort een policy hebben ingesteld waarbij het niet meer mag. Dit schept wel duidelijkheid toe naar de affiliate. Daarom zou ik eerder geneigd zijn om bij M4N de campagnes op te pakken dan bij Cleafs.

Is er niet een overkoepelende instantie voor affiliates waarbij er afspraken worden gemaakt met de netwerken. Ik vind eigenlijk dat het niet kan en als ze dat toch doen, dat deze informatie dan duidelijk moet zijn bij de affiliates. Die netwerken verdienen al genoeg.

Samen staan we sterk ;D
 
S

svteg

Guest
#4
Mirrie zei:
Bij M4N weet ik dat ze nu sinds kort een policy hebben ingesteld waarbij het niet meer mag. Dit schept wel duidelijkheid toe naar de affiliate.
Is bij mij niet bekend, dus zo veel duidelijkheid heeft dat niet geschapen. Persoonlijk vind ik het minder storend dat een netwerk als cleafs die vanuit publisher, affiliate netwerk is geworden, en daarmee nog wel hun eerdere sites heeft lopen, dan affiliates die solliciteren bij een netwerk om zo in hun eigen tijd hun affiliate werk te kunnen optimaliseren met behulp van kennis die ze opdoen als ze overdag toegang hebben tot de achterkant van een netwerk, en daarmee inzicht in alle technieken en tactieken van de top affiliates.

Dus nee, ik ga ik niet samen met jou sterk staan :)
 

Mirrie

Nieuw lid
28 sep 2010
3
0
0
#5
Ik ben het deels met je eens.

Cleafs is nog steeds met nieuwe affiliatewebsites bezig die concurrend zijn voor hun eigen affiliates. Dat vind ik niet kunnen omdat de affiliates dit zelf niet in de gaten hebben. Wel ben ik met je eens dat bestaande websites van zulke netwerken moeten kunnen blijven bestaan, maar dat dit wel bekend moet zijn. Het is nu allemaal zo duister.

Als je nu kijkt naar bijvoorbeeld die Sokken.nl. Deze website is een paar maanden oud en staat op naam van de directeur van Cleafs. Nu heeft hij toch als vertegenwoordiger van Cleafs toch inzage in alle cijfers van concurrenten. Volgens mij moet je alle partijdigheid kunnen uitsluiten als netwerk.

Wat ik bedoel met sterk staan, is dat er eigenlijk een overkoepelend orgaan van affiliates zou moeten komen die affiliates informeert en netwerken aan de tand voelt.
 
28 sep 2010
10
0
0
#6
Dat ga je niet menen?

Ik ben vrij nieuw in deze wereld, maar het lijkt mij toch niet kunnen dat netwerken zelf ook affiliate zijn. Kan me voorstellen dat netwerken daaruit zijn ontstaan maar niet dat je, als het netwerk inmiddels staat en draait, zelf ook actief met affiliatewebsites bezig bent, zowel als medewerker niet maar zeker ook niet als bedrijf zelf.

Persoonlijk vind ik het minder storend dat een netwerk als cleafs die vanuit publisher, affiliate netwerk is geworden, en daarmee nog wel hun eerdere sites heeft lopen, dan affiliates die solliciteren bij een netwerk om zo in hun eigen tijd hun affiliate werk te kunnen optimaliseren met behulp van kennis die ze opdoen als ze overdag toegang hebben tot de achterkant van een netwerk, en daarmee inzicht in alle technieken en tactieken van de top affiliates.
Netwerken kunnen en moeten sollicitanten screnen, niemand kan controleren of een netwerk nog steeds actief is als affiliate en dus als netwerk zelfs een concurrent van "ons'" is. Dit is oneerlijke concurrentie! Al onze informatie ligt bij de netwerken, kan toch niet zo zijn dat ze denken, "oh die formulie/website werkt goed, dat kunnen wij ook!" Ze verdienen dan aan de sales + nog eens 20-30% las ik ergens als hun eigen fee erbovenop.

Ga eens verder kijken wat hiervan bekend is. Iemand anders ook zulke verhalen gehoord?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Weer bijzonder opvallend, dat mensen die net hun eerste berichten plaatsen, al direkt in de stress schieten over een bepaalde omstandigheid, of komen ze nu juist binnen om dat verhaal te droppen ?

Afgezien van kans op onjuiste concurrentie kan er ook een positieve kant gezocht worden, zoals het opzetten van een website voor financiele aanbiedingen, een individuele affiliate kan daarin omzet plaatsen en beloond worden waar deze wellicht voor een directe binding te weinig omzet-positie zou hebben. Denk aan Eurototaal van Daisycon.

Ook in ander opzicht kunnen beginnende affiliates baat hebben bij zinnige opmerkingen / adviezen van netwerk-medewerkers, moeten de laatste wel enige ervaring hebben uit eigen werk.

Alles staat en valt met de mate waarin netwerkpartijen , mediaburo-partijen en adverteerder-partijen zorgvuldig met de gegevens omgaan. Heb je hierin totaal geen vertrouwen, kun je beter een andere tak van sport gaan beoefenen want méér partijen zijn er niet. Maak je geen zorg omtrent netwerk-kennis, Google weet van iedereen nog veel meer ! ;D
 
28 sep 2010
10
0
0
#8
Spijt me wel, maar als je net nieuw bent als affiliate en nog nieuwer op een forum, en je leest zulke informatie, daar wordt ik niet vrolijk van.

Je denkt dat mensen van de netwerken je van "eerlijk advies" voorzien, echter, als er sprake blijkt van een dubbelrol, vraag ik mij af in hoeverre van eerlijk sprake kan zijn. Ervaring van iemand binnen het kader van dat netwerk is erg fijn, maar niet als concurrerende partij. Andere affiliates weten toch ook de inside informatie niet van elkaar?

Maar blijkbaar denk jij er anders over, dat mag natuurlijk ook. Maar nogmaals, ik word hier niet vrolijk van en vind dit eigenlijk ook niet kunnen! Zijn er meer meningen?
 
B

Beachboy

Guest
#9
Gewoon je gezonde verstand gebruiken.
Als jij een website van een concurrent ziet, dan leer je daar toch ook van? Heb je dan inside informatie of gebruik je gewoon je verstand?
Wanneer een medewerker van een netwerk ziet welke sites rendabel zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat hij/zij dit precies kan namaken, daarvoor zijn teveel factoren van belang.

Persoonlijk heb ik liever een medewerker die zelf ook lekker bezig is en mij met tips en foefjes kan adviseren dan iemand met een laag voorhoofd die op alle vragen " Weet ik niet." antwoord.
Puntje bij paaltje kan je met affiliate marketing veel meer verdienen dan wanneer je voor een netwerk op kantoor zit.
En concurrentie hebben we toch wel, of het nou links of rechtsom is.
 
28 sep 2010
10
0
0
#11
Het gaat niet om een medewerker, maar om een netwerk zelf.

Ouwesmurf heeft het over transparantie. Maar staat dus blijkbaar niet alles bij.................. Hoezo transparant, wat ze kwijt willen ja...............

Maar blijkbaar vinden anderen het heel gewoon dat netwerken zelf ook affiliatesites hebben en dus dubbel en dwars meer verdienen en dus zo ook meer kunnen doen dan mij!
 
28 sep 2010
10
0
0
#13
Nee, dat is voor mij ook duidelijk. Dat vertrouwen is bij mij weg.

Maar wat doen andere partijen. Dat is bij mij dus nog niet duidelijk! Maargoed, ik ben op mijn hoede in ieder geval.
 
#14
Naar mijn ervaring zijn de meeste Affiliate netwerken teveel bezig vanuit de optiek van de merchants, ze denken te weinig mee met de Affiliates.

Ik vind het dus een goede zaak als een affiliate netwerk zelf ook affiliate websites runt, dan spreken ze meer vanuit de optiek van een Affiliate.

Als je zo bang bent dat ze jouw concept kopiëren, doe het dan eens andersom. Je kent de websites van Cleafs, er vanuitgaand dat zij de beste concepten van anderen hebben gekopieerd, dan moet het dus voor jou eenvoudig zijn om dat weer te kopiëren...

Maar goed, volgens mij behaal je het meeste succes als je dicht bij jezelf blijft. Kijk gerust wat bij anderen succes heeft, maar geef daar je eigen draai aan.