Copyscape alternatief

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#5
Misschien een andere discussie....ik vind het de kleine investering wel waard om goed in beeld te krijgen wie mijn content leent. Al is het maar om de minder ervaren webmasters te overtuigen een link te plaatsen.

Ilya
 
S

svteg

Guest
#6
Mee eens Ilya. Zo zijn er wel meer diensten die de moeite waard zijn om de betaalde versie van af te nemen.. een goede dienst bespaart tijd, en tijd heb ik chronisch te kort.
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#7
Ik heb een tijd terug een betaalde versie van Copyscape geprobeerd maar was er toen niet zo blij mee. Toen ik zocht met single search kwam ik steeds pagina's tegen die gekopieerd werden. Ik heb toen de batch search geprobeerd en daar had ik geen hits. UIt contact met de helpdesk bleek dat de single search Google gebruikte en de batch search Yahoo en andere systemen. De resultaten zijn niet vergelijkbaar en Google vind meer, in ieder geval in mijn situatie.

Ik zoek eigenlijk een alternatief waar ik een hele website kan invullen en dat ik van elke pagina een overzicht krijg van kopieen.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#8
Ilya zei:
Al is het maar om de minder ervaren webmasters te overtuigen een link te plaatsen.
Dat is een beetje mal. Mag je content jatten als je maar een link plaatst?

Ervaren webmasters kennen de copyrights-wetgeving en weten dat dat klinkklare nonsense is. Content jatten mag nooit. Je moet toestemming vragen voor het gebruik en de rechthebbende bepaalt de voorwaarden: ammenooitniet, tegen een financiƫle vergoeding of in ruil voor een linkje.

Wie zonder toestemming vooraf content van mij jat omdat "ik er toch een link bij heb geplaatst" krijgt echt een gepeperde rekening voor de kiezen. Plus eventuele incassokosten.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#9
Ja..die optie heb je inderdaad.

In mijn geval gaat het om aangehaalde stukken van mijn unieke content. Blijkbaar verwoord niemand het beter dan ik :). Als je het dan gaat gebruiken of quoten heb ik twee opties:

- Ik ga agressief te werk en dwing tot verwijderen.
- Ik buig het om naar iets dat voor mij positief is en dat is dat ze een link in de context plaatsen. Vaak zijn het zeer relevante backlinks.

Ieder zijn ding. Heb ook ooit eens iemand gezien die mijn website inderdaad van a-tot-z had gekopieerd en vervolgens als reactie gaf; het domein is van mij dus je kunt de pot op. Daar heb ik vrij lang voor heen en weer moeten mailen om hem van het besef te overtuigen dat het niet bepaald netjes is. Hij had 'zijn' site gemaakt voor de inwoners van het bejaardentehuis waar hij woonde :).