Dag allemaal, ik ben nieuw hier

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#1
Ik ben net nieuw bij dit forum en ik ben ?hobby?-affiliate van 51 jaar. Ik vind prutsen met websites leuk, maar kom uit de ?oude? tijd toen html net begon en ken dus hoofdzakelijk alleen html. Redelijk recent voor het eerst iets met een cms gedaan.
(Maar eigenlijk vindt ik html leuker, en werkt ook veel sneller met wijzigen)

Ik werd geboeid voor SEO (wist toen niet dat dat zo heette) door het feit dat een hobby website over tango goed gevonden werd. Wat eigenlijk voor mij niet zo interessant was. Mijn zeilenclubje website, waarvoor ik leden zocht, werd niet goed gevonden. Ik werd nieuwsgierig. Waarom vond google die ene website wel, en waarom de andere niet goed? Elke dag de statistieken teller volgen wat google deed. En experimenteren wat voor invloed wijzigingen op de website heeft. Er ook eens over lezen.
Ken dus onderwijl ook de zandbak aardig en hoe je er uit komt.

Ben met google adsense begonnen uit nieuwsgierigheid. Hoorde van kennissen dat je er toch niet veel mee verdiende, dubbeltjes enzo. Maar ik wilde gewoon eens weten hoe dat ging.
Ervaren dat het ook wel meer dan dubbeltjes kan worden.

Uiteindelijk werd het meer. Meer lezen. Wat is nu weer TrandeTracker?? Aanmelden en eens bekijken. Verbazing bij de eerste sales. Loopt wel lekker nu.

Toch lekker een zakcentje erbij. Momenteel wordt het niet zoveel extra meer denk ik. Drukte met mijn baan.

Moet je echt PHP kennen om verder te komen?

Lijkt me wel leuk om professional te zijn, maar ik ben misschien te weinig ondernemer.
Ach misschien moet ik wel ik de toekomst?.. Veel leeftijdsgenoten kunnen vaak al geen werk meer vinden.

Groetjes,
Elja
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Welkom Elja,

prutsen met websites
Ik ken mensen die wanneer ze het over eten maken hebben, praten over een prutje. In beide gevallen : je brengt iets tot stand, je komt met een resultaat, dus mag je in mijn optiek best iets meer trots op je werk zijn. En misschien ben je dat ook wel, maar zet je het bewust iets onder de "korenmaat".

In feite gaat het spelletje heel simpel om "ken je doelgroep, en maak iets toonbaars, waardoor zij - omdat het de moeite waard is - terugkomen."
Dat breidt je dan uit met frekwente statistiek aktie, aanpassen, conclusies trekken, experimenteren en blijven verbeteren. Je hebt gemerkt dat het geld kan opleveren, wat heeft een mens dan nog meer nodig om geheel en al opgenomen te worden in het leger van affiliate-marketeers ! Ok, beetje lef.

Persoonlijk ben ik een stuk ouder, dus ik mag het zeggen, want ze zeggen dat oudjes de waarheid spreken en voor de rest ook ontoerekeningsvatbaar zijn ;D

Om met een bekend choreograaf te spreken : ga vooral dóór ; wanneer de behoefte er niet is aan php , volstaat html ( + css voor de layout ) helemaal. Pas op het moment dat je het gevoel krijgt, dat een klus anders kan of moet, makkelijker of beter, is het tijd om aan andere talen/scripting te denken.
Gaat immers om de kwestie, of de bezoekers blijven komen, lukt dat zonder, houen zo, it's that simple.
8)
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#3
Beide bedankt voor de reactie,

Ouwesmurf je hebt wel gelijk. Ik ben wel wat onder de indruk van de professionals die hier op het forum zijn. Dat lokt wel uit om bescheiden te zijn bij mij.

Ik vind het ook leuk om teksten te schrijven, met opmaak plaatjes en foto?s bezig te zijn. Dat is zeker een voordeel in het website gebeuren

Wat je schrijft klopt wel. Naar die statistieken kijken kwam bij mij uit nieuwsgierigheid. Nooit over nagedacht dat professionals zich daar ook mee bezig hielden. Rare is als je daar intensief mee bezig houdt je soms meer weet als professionals. Na de eerste 4 maanden experimenteren ontmoette ik een SEO-professional. Voor de eerste keer iemand die wat wist over de zaken die ik in mijn eentje deed en er ook nog zijn beroep van had. Rare was dat hij een aantal zaken beweerde, waarvan ik uit mijn experimenten en statistieken kon zien dat ze niet klopten. Bleef toen bij hoog en laag beweren dat ik ongelijk had. Een maand later gaf hij toe dat ik gelijk had gehad.
Voor zover ik dit kan verklaren heeft dit te maken met dat google verandert. Ik was recent bij uit eigen ervaring met wat google op dat moment deed.

Alles wat ik her en der zie op websites maakt me ook enthousiast.Krijg dan allerlei ideeën die niet allemaal met html uit te werken zijn.

Je hebt denk ik gelijk. Voor inkomsten is PHP niet direct nodig.

Wie is trouwens die choreograaf?? Ik ben niet echt op de hoogte van choreografen.


Groet,
Elja
 

SNEUP

Nieuw lid
14 jul 2007
145
0
0
www.sneup.nl
#4
Welkom Elja,

Heel herkenbaar wat je schrijft over je ontdekkingstocht in affiliateland en leuk te vernemen dat het wat vruchten begint af te werpen.

Met welke site(s) ben je zoal bezig?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
dit ben ik je nog even schuldig, Elja, :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Barry_Stevens

en deze , maar dan voor een nieuw item in het aff cafe bijvoorbeeld, :
waarvan ik uit mijn experimenten en statistieken kon zien dat ze niet klopten
ben ik heel nieuwsgierig naar.

Inderdaad, Google is niet statisch, stelt voortdurend beleid bij. Soms is het je vriend, soms kan het je ergste vijand zijn, alleen zien zij dat heel anders. De fout ligt bij onszelf, wij denken wel eens dat ze ons willen steunen : mis. Hun drive is om zelf de meeste opbrengst binnen te halen en accepteren affiliates omdat ze er voorlopig nog bij horen en ze ook daaraan kunnen verdienen, maar wel binnen hun regels.

En de wereld loopt mee. Categorie : if you can't beat them, join them, en haal er voor jezelf het maximum haalbare uit. 8)
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#6
Ik merk dat ik helemaal niet zo ervaren ben in het reageren op een forum. Kan blijkbaar maar op 1 plek reageren, en dat is onderaan.

Hierbij reactie voor Henk Jan.

Die vruchten die het afwerpt is onderwijl al een tijdje, was zo?n 10 maanden geleden dat ik Trade Tracker ontdekte.

De websites die mij over google aan het denken zetten waren, En mij tot experimenteren waren :
http://users.raketnet.nl/zeilennoord/
en
http://tango.startje.be/

Is wat raar dat deze laatste in België staat, maar dacht indertijd dat dit niet uitmaakte. Internet is toch wereldwijd nietwaar?? Google wilde mijn singles zeilen website niet vinden en die tango site wel. en dat verbaasde me heel erg.
Of eigenlijk viel ik indertijd zowat uit mijn stoel van verbazing, dat google heel snel een voor mij groot aantal bezoekers naar de toen net opgezette tango site stuurde. Dat intrigeerde me mateloos.
Waarom wel naar die ene en niet naar die andere?

Groetjes,

Elja
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#7
Reactie voor Ouwesmurf,

Ah, Barry Stevens, ja die ken ik nog wel.

Wat betreft die experimenten. Zijn zaken die nu wel doorgedrongen zijn merk ik. Ging over relatie PR van google, aantal linkjes naar je site en verband over aantal bezoekers die Google naar je website stuurt.

Ik mijn statistieken lag die relatie bijna omgekeerd. Het belang van die PR vond ik niet groot. (vind ik nog steeds niet).
Bleek dat google net zijn policy daarover had veranderd, en dat minder belangrijk ging vinden.(wist ik veel dat google policies wijzigde...., keek alleen naar mijn eigen statistieken) en dat werd dus door mijn discussiepartner later toegegeven.

Verder ook nog discussie over of subdomeinen wel of minder goed gevonden worden. En ook over hoe lang het duurt voordat google een nieuwe site belangrijk (dus vindbaar) vindt, leeftijds invloed dus.

Ik weet niet of bovenstaande zaken een forumdiscussie waard zijn. Is misschien wel leuk. Moet ik dan even over nadenken hoe te formuleren.

Waar ben je zelf zoal mee bezig in dit Affiliate gebeuren?
(Behalve blijkbaar mensen hier in het forum aan het schrijven te krijgen?)

Groet,
Elja
 
J

Joya

Guest
#8
PR stelt ook geen puntjepuntje voor.

Leeftijd domein kan nog wel eens meespelen maar dan moet er in al die tijd wel wat op gebeurd zijn.
Een naam kan 10 jaar oud zijn maar als daar alleen sedo ads op gestaan hebben, dan is het minder 'waard' dan een site van 10 jaar waar elke week 1 uniek nieuw en zinnig bericht op heeft gestaan.
 

yodeho

Nieuw lid
12 mrt 2008
155
0
0
#9
Welkom Elja. Leuk om te lezen dat je zo geboeid werd/bent door SEO.
Lang geleden hebben hebben we al eens per mail contact gehad i.v.m. met een van je allerbest subdomeinen. Maar toen werkt ik nog voor een van mijn oude gevers van werk.