De ene zijn brood...

messju2

Nieuw lid
3 jan 2007
111
0
0
www.interieur-tips.nl
#1
Is de ander zijn dood...

Winkels verwachtten een zeer rustige dag...

Maarreh... Webmasters daarentegen....

Merken jullie ook een significante toenamen in traffic?
Ik begin records te breken hier!
 
S

svteg

Guest
#4
Wat betreft de afgelopen 2 dagen, zeker!

Heb dit weekend een omgezet gedraaid, waar ik normaliter een goede week over zou doen. Wat betreft de langere termijn kan ik er niet veel zinnigs over zeggen.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#5
Eigenlijk heel normale dagen voor de tijd van het jaar, maar ik zit dan ook niet in de kerstcadeaus. Ben vooral druk aan het anticiperen op de gekte die ieder jaar vanaf 2e kerstdag in de reisbranche losbarst. Verder alleen een kleine hausse ivm mensen die rond de kerst vertrekken.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#6
Ik zie ook altijd pas een piek op 2e kerstdag rond een uurtje of 12.00 :). Vergeleken vorig jaar deze periode zijn mijn bezoekers en inkomsten fors teruggelopen...
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#7
Ilya zei:
Ik zie ook altijd pas een piek op 2e kerstdag rond een uurtje of 12.00 :).
Ja, er zit blijkbaar een knop op mensen. Ik heb er altijd een beetje treurig beeld bij: 2e kerstdag rond de middag, beetje katerig en straks nog meer familiebezoek... even de zinnen verzetten (wegduiken voor de verplichte ' frisse' uitbuikwandeling op 2e kerstdag) en kijken wat we volgend jaar met vakantie gaan doen, want je kunt niet bezig blijven met goede voornemens tenslotte. Dus gaat men massaal online voor een eerste oriëntatie op de vakantie.

En dan wordt het nog een stuk drukker als de forens weet wanneer zijn vakantie precies valt. Rond de vakantiebeurs komt e.e.a. tot een kookpunt om vanaf eind februari wat in te zakken tot de voorbereiding van de voorjaarsvakanties en de lastminute hausse in de zomer.

Dit alles natuurlijk los van de verre reizen, waarbij het gunstigste seizoen ter plekke eerder doorslaggevend is dan het vakantieseizoen hier.

Hoewel ik zelf helemaal niks van de crisis merk (maar wie weet hoe het zonder was gegaan) merk ik wel dat de reisorganisaties nerveuzer zijn dan andere jaren: de laatste weken proberen ze echt allemaal extra advertentieruimte in te kopen of bellen ze of ze niet een prominenter positie kunnen kopen tegen een meerprijs. Ook de mediabureaus draaien duidelijk overuren.

Het is momenteel duidelijk een publishersmarkt in plaats van een merchantsmarkt.
 

messju2

Nieuw lid
3 jan 2007
111
0
0
www.interieur-tips.nl
#8
Hehe :)

Als je de statistieken van http://laarzen.startkabel.nl/ ziet... :)
Ook bij Herenkleding merk ik een duidelijke toename...
Mijn andere sites pieken ook enigszins, maar niet zo veel als mijn kleding pagina's...

Mijn theorie gaat dat het het weer moet zijn geweest....
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#10
Xanderrem zei:
Door de sneeuwval ben ik op één van mijn reissites van 200 naar 2000 UNIEKE bezoekers gegaan
Een stijging van 1000% is idd niet verkeerd. Hoop alleen voor je dat deze stijging zich ook in sales uitbetaald anders heb je niet zoveel aan zo'n stijging. ;)
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#13
Xanderrem zei:
Gek dat jullie de tweede kerstdag noemen als piekdag voor de reissites, dat herken ik niet. Zegt jullie twee januari niets? Dit is bij mij al jaren de drukste dag van het jaar.
Niet de piekdag maar de dag dat de piek met een grote sprong omhoog begint. Dat loopt dan lekker door en krijgt inderdaad 2 januari en de week erna richting vakantiebeurs nog een duwtje in de rug. En dat blijft lekker naijlen tot ongeveer eind februari.

Het is overigens niet per se de periode met de hoogste conversie!
 

peter28

Nieuw lid
8 jan 2009
188
0
0
www.travelmap.nl
#14
moet zeggen dat jan/feb meestal wel goeie maanden zijn, maar ook juli en augustus. ik heb verschillende (reis) sites die of alleen met vroegboeken/voorjaar goed gaan en die alleen in de zomer.
de sneeuw doet het bij mij ook goed. zeker een dikke toenames!
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#15
Ik kan niet zeggen dat ze met sprongen vooruit gaan. Ook niet met mijn altijd goed bezochte sauna site. Andere jaren kon ik rekenen op dubbele aantallen, maar nu blijft het wat vlak. Wellicht dat de komende dagen, nadat we wat over de schrik van de sneeuw heen zijn het wat beter wordt.

Karel
 
B

Beachboy

Guest
#16
http://www.telegraaf.nl/dft/5624785/__Topdrukte_webwinkels_door_winterweer__.html?p=2,2
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#17
Ook bij daisycon top-drukte, gisteren 21 december nieuwe all-time high qua traffic:
873.104 unieke doorkliks, ik kan geen echte pieken in een specifieke channel ontdekken, over de gehele linie een stijging dus.