Domeinenen email adressen

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#1
Hallo,

Wat ik mij afvroeg is hoe andere affiliates omgaan met meerdere email adressen voor de verschillende domeinen. Vaak heb je per domein/onderwerp een email adres waarop email binnenkomen en natuurlijk worden verstuurd. Nu vroeg ik mij af hoe jullie al deze email accounts managen?

Op het moment heb ik twee email account beide op google mail aangesloten, vervolgens laat ik altijd twee tabs openstaan in firefox. Maar is dit de beste manier? Het is niet echt schaalbaar als je naar meerdere accounts gaat. Dan heb je een hoop tabs openstaan.

Ik ben benieuwd naar jullie werkwijzes.

Groeten ralf
 
6 nov 2005
802
0
0
#2
Vanuit gmail kan je direct mail van accounts behorende tot een ander domein binnenhalen:

Instellingen > accounts en kies dan ' Berichten ontvangen uit andere accounts '

Als je hier al je mail accounts invult, komt al je mail binnen bij Gmail en hoef je dus maar 1 tab open te laten staan.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Wat mij betreft is het niet echt spectaculair, draai onderhand fors veel domeinen, maar uiteindelijk maar verdeeld over 4 hostingbedrijven. Daarvan qua land : Nederland, Engeland, België en Texas. Per hoster 1 webmailadres wat ik ontvang, de andere mailadressen zijn gekoppeld aan dat ene doorgeefluik. En inderdaad, het doorgeefluikadres is optimaal "beschermd" tegen onheus gebruik, de andere iets minder strak.
Voordeel is wel, dat ik altijd een mailadres ter beschikking heb. Kwestie van verdeel en heers ;D

En natuurlijk is het nooit verplicht om per domein altijd een mailadres toe te passen, mits je ervoor zorgt dat de default wel is afgeblokt, anders kan je domein toch aardig vollopen.
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#4
@Romano goede optie. Die had ik ook bekeken, maar als je dan email van dat account verstuurd, krijg je een 'verstuurd namens' optie mee in de afzender. Dat vind ik niet heel netjes. Of is dit tegenwoordig weggehaald bij Google?
 
6 nov 2005
802
0
0
#5
@mfloris Volgens mij staat er in verzonden mailtjes gewoon het afzendadres dat je zelf opgeeft via accounts > en dan "E-mailberichten sturen vanaf"
 

wax

Nieuw lid
2 jun 2009
46
0
0
www.rikmulder.nl
#7
Ik laat alle domeinen (inmiddels zo'n 20 actieve) forwarden naar één imap mailbox. Met filter gaan ze vanzelf naar de juiste folder zodat alles overzichtelijk blijft. Heb in mijn mailprog op al mijn computers en devices verschillende 'afzend adressen' ingesteld zodat het voor de ontvanger een logische afzender heeft. Voordeel van imap is (net als met Exchange e.d.) vanaf elke computer altijd dezelfde mailbox kan bekijken.

Heb trouwens overal info@ in gebruik en alles naar de rest gaat rechtstreeks naar dev null. Anders loopt het inderdaad een beetje vol ;)