Eurocamp stopt bij TradeTracker

JoostM

Nieuw lid
13 mei 2014
40
0
0
#2
Ik zie het ook nu idd!

Ook mooi dat je dan een bericht krijgt van TradeTracker (not!) over deze campagnestop.

Ik zou nog heel even een slag om de arm houden. Eurocamp is een maandje geleden overgenomen, door wie en wat weet ik even niet meer. Google zelf maar even, maar ik gok dat ze alles onder één account gaan gooien of alles onder één netwerk gaan gooien.

Kan me niet voorstellen dat ze er midden in het 'last-minute-seizoen' mee kappen.

Bij TradeTracker staat overigens dat ze in de 'cooldown' periode zitten. Was dat niet een term zoals 'on hold' zetten?

Doe vooral wat je moet doen, maar wij kijken het nog ff een week of twee aan. Zal niet de eerste keer zijn dat je alles aan het redirecten ben en als je net klaar bent, ze doodleuk weer lanceren......
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#4
Bedankt voor melden hier.

Waar vind je nog informatie binnen tradetracker? Die info over cooldown
Bij mij is bij stop de campagne info weg. En ook de koppeling met sites.
 
#5
Bedankt voor jullie reacties.

We kregen de melding overigens wel van Tradetracker, in hun update mailtjes over campagnes die beginnen danwel stoppen. Maar verder weinig info.

Inmiddels hebben we zelf contact gezocht met TradeTracker, en zij zeggen dat ze definitief stoppen.

Draait Eurocamp nog bij andere netwerken? Eurocamp.be wel bij TradeTracker.be en Eurocamp UK bij Affiliate Window. Maar in Nederland?
 

JoostM

Nieuw lid
13 mei 2014
40
0
0
#7
@TD: thanks! Dát is dus blijkbaar een cooldown periode!

@zondervleugels: Het zal me niet verbazen als ze bij de andere netwerken/landen ook gaan stoppen. Ik denk dat het allemaal met die overname van vorige maand te maken heeft.
 
2 jul 2014
3
0
0
#8
Beste affilliates,

Graag wil ik reageren op jullie vragen betreffende de stop bij Tradetracker per 1-7-2014.

Besloten is om definitief te stoppen met affiliate marketing en vooralsnog hebben we niet de intentie ergens anders affiliate activiteiten op te starten. Deze beslissing is eerder al genomen en staat in zijn geheel los van de overname.
De affiliate campagne voor Eurocamp.be via Tradetracker blijft bestaan.
De affiliate activiteiten en plannen in andere landen (kantoren) staan los van onze activiteiten voor de Nederlandse en Belgische markt en daar hebben wij verder niks mee te maken.

De stop is eerder al door Tradetracker in hun reguliere mails aangekondigd. De definitieve campagne stop reminder mail is op 26 juni door hen verzonden als extra bevestiging. Hier hebben wij geen invloed op.
De cool-down periode van 30 dagen is ingesteld om sales die nog voortvloeien uit kliks die in de maand juni zijn gedaan nog goed te kunnen keuren voor de affiliate.

Eurocamp was in 2005 de allereerste campingorganisatie die startte met affiliate marketing waarna andere partijen langzaamaan volgden. Nu 9 jaar laten stoppen wij met deze activiteiten. Uiteraard willen we iedereen die in al deze jaren de producten van Eurocamp hebben gepromoot en verkocht hartelijk bedanken.

Vriendelijke groet,
Eurocamp Nederland
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#11
Ik vind het erg jammer dat je wel meldt dat Eurocamp een van de eerste was, en vervolgens niet kan/mag ingaan op jullie drijfveer om ermee te stoppen.
 

JoostM

Nieuw lid
13 mei 2014
40
0
0
#12
@Eurocamp, goed dat jullie in elk geval iets van jullie zelf laten horen! Jammer dat het zo summier is, maar goed, beter iets dan niets.

Ik kreeg overigens vandaag wél een separate melding van TradeTracker met de campagne-stop, 3 dagen na de stop.

Jammer maar dan promoten we Vacancoseil of Ecamp wel.
 
2 jul 2014
3
0
0
#13
In ieder bedrijf worden beslissingen genomen die niet gedeeld mogen worden. Helaas is dit er een van.
Vacansoleil heeft al jaren geen affiliateprogramma meer, dus dat levert weinig op ;-) Of je moet een directe deal geregeld hebben met ze natuurlijk.

Als affiliate zijn jullie natuurlijk vrij je eigen keuzes te maken welke organisaties te promoten. Zo werkt dat nu eenmaal en dat is het hele principe, kracht maar tevens ook het probleem van affiliatemarketing.