Foute statistieken Daisycon??

Pk

Nieuw lid
30 jan 2011
13
0
0
www.internetmarketingweblog.nl
#1
Beste mensen,

sinds het begin van mijn samenwerking met Daisycon, begin dit jaar, hou ik zelf de dagelijkse omzet bij.
Nu had ik al enige tijd de indruk dat er heel wat leads 'open' bleven staan aangezien de uitbetalingen niet in verhouding waren met mijn gegenereerde omzet.
Mijn eerste idee was dat het keuren wat langer duurde dan de bedoeling was, maar het verschil werd nooit vereffend in de komende maanden.

Nu blijkt, ik neem bijvoorbeeld de statistieken voor Maart, dat de omzet die wordt weergegeven in de statistieken 3300? lager ligt dan de omzet die ik effectief gegenereerd heb (heb dagelijks de omzet van de dag ervoor in een excel lijst opgeslagen).
Nu kreeg ik van een medewerker van Daisycon een printscreen doorgestuurd van dezelfde statistieken-pagina, echter met de andere, correcte cijfers. Het totaal van transacties goedgekeurd-afgekeurd-open geeft bij deze 3300? meer aan dan de statistieken die ik kan zien in m'n account.
Wat nog erger is, de uitbetalingen gebeuren dus ook aan de hand van deze cijfers.

Dit is nu het voorbeeld van 1 maand, bij de andere maanden is het net zo.
Ik ben dus benieuwd of er nog mensen zijn met dit probleem en raad dus alvast iedereen aan zelf de statistieken bij te houden.
Ik wacht momenteel antwoord af van Daisycon en hoop in ieder geval dat ze me niet met een kluitje in het riet sturen ..
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#2
Triest inderdaad. Ik houd het al een tijdje nu alleen bij Tradetracker, ook omdat ik niet tevreden ben met de gebrek aan inzicht in de statistieken bij Daisycon. Ook het feit dat ze met gemak een maandje betalingen overslaan terwijl er inkomsten vrijgegeven staan is bij mij zeer slecht gevallen. Er gaat duidelijk wat scheef tussen de statistieken en de betalingen. En er zijn nog wel een paar zaken om op te mopperen. Voor mij voorlopig effe geen Daisycon campagnes meer totdat ik elke laatste cent ontvangen heb.
 

Pk

Nieuw lid
30 jan 2011
13
0
0
www.internetmarketingweblog.nl
#3
Hm dat geeft me al geen goede hoop..
Ik had de indruk dat de medewerker maar bleef verwijzen naar de statistieken, hopelijk zien ze nu eindelijk in dat het verschillende cijfers betreft en nemen ze dan ook hun verantwoordelijkheid om deze fout recht te zetten.
Het verschil is in ieder geval zo groot dat ik het niet aan me kan voorbij laten gaan..

Wellicht weet ik dinsdag meer van hen.
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#5
Ik ben heel benieuwd wat eruit komt. Ik hou zelf ook de statistieken bij, maar vertrouw uiteindelijk toch wel op de statistieken van de aanbieders. Toch eens gaan vergelijken en onderzoeken...
 
6 sep 2010
146
0
0
www.daisycon.com
#6
Beste Floris,

De statistieken in ons systeem kloppen. De laatste tijd zijn er geen problemen mee geweest. U kunt er vanuit gaan dat de data accuraat is. Daisycon biedt verschillende statistische weergaven aan in de publisher omgeving. Mocht u hier vragen over hebben dan help ik u graag verder.

Met vriendelijke groeten,

Seger Geerars
Publisher Manager
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#7
Beste Seger,
Wat betreft de statistieken. Hoe kan ik zien welke adverteerders lang doen over keuren en welke adverteerders vervolgens lang doen over de betalingen aan Daisycon nadat ze goedgekeurd hebben?
 
6 sep 2010
146
0
0
www.daisycon.com
#8
Beste Oeroek,

Het beste kunt u hiervoor het transactieoverzicht raadplegen en gebruik maken van de beschikbare filters. Mocht u meer uitleg willen dan helpen we u graag persoonlijk. U kunt hiervoor een email sturen naar: support at daisycon.com of een ticket aanmaken in uw account.

Met vriendelijke groeten,

Seger Geerars
Publisher Manager
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#9
Misschien dat ik dat overzicht niet goed begrijp. Ik kan niet meer dan 3 mnd selecteren. Dus heb ik de cijfers van q1 en q2 apart uitgedraaid. Daarbij selecteer ik alleen approved en neem ik de bedragen in de kolom totale commissie.

Hier komt een bedrag aan goedgekeurde transacties voor 2011 tot nu toe. Waar kan ik nu zien welke van die bedragen reeds betaald zijn. En daarbij zijn er 2 betalingen van belang, van adverteerder naar Daiscon en van Daisycon naar mij.

Eigenlijk zou ik deze informatie gecumuleerd per maand en per adverteerder willen zien. Als er 1 adverteerder is voor wie ik in Januari leads heb gedraaid wil ik in een oogopslag kunnen zien of zij al betaald hebben aan Daisycon en vervolgens aan mij. Hoe kan ik die informatie zien?
 

181279

Nieuw lid
4 mrt 2008
152
0
0
#10
@ Oeroek :

Je kan bij de jaarstatistieken filteren op adverteerder. (ik denk dat je nu in de maandstatistieken zit.)
Je krijgt dan precies te zien hoeveel sales er open staan/goedkeurd/afgekeurd zijn voor die adverteerder. Eventueel kun je dan nog verder filteren op transactie.
 

Pk

Nieuw lid
30 jan 2011
13
0
0
www.internetmarketingweblog.nl
#11
Even een update;
vandaag nogmaals contact gehad met de heer Geerars (die trouwens steeds bereid bleef om mij te helpen met dit voorval, waarvoor dank) en mijn situatie blijkt nu uitgeklaard.
Er is een jaaroverzicht voor de leads en eentje voor affiliate marketing. Deze in affiliate marketing geven correcte cijfers weer, die tevens overeenkomen met de uitbetalingen.

Mijn fout dus, bij deze vermeld ik dus ook graag dat ik goed geholpen werd met m'n vragen en dat de statistieken kloppen.

Wat de statistieken verder betreft; er valt met wat puzzelwerk inderdaad meer uit te halen dan dat je op het eerste zicht zou denken, met de juiste filters etc.

Misschien nog een vraag: momenteel bied ik bij Daisycon enkel 2 leads aan (inschrijvingen voor bepaalde websites).
Slechts een deel van deze leads wordt weergegeven bij 'leads', bij affiliate marketing wordt wel het totaal weergegeven.
Is het aanbrengen van inschrijvingen voor een website dan niet ondergebracht bij 'lead generation'?
Beetje verward dus nog met het lead generation VS affiliate marketing gebeuren :)
 

ram

Nieuw lid
4 feb 2009
182
0
0
#13
Fijn PK dat het is opgelost.
Je bent absoluut niet de enige die moeite heeft met de statistieken.
We puzzelen hier ook , nou doe ik dat graag maar niet met statistiek.

@ daisycon :
Misschien een een idee om een duidelijke uit leg op het forum te plaatsen of op de site met als onderwerpen "wat vind ik waar" en dan bij voorkeur een videootje of slideshow . ???
 
6 sep 2010
146
0
0
www.daisycon.com
#14
Graag gedaan!

@PK
'Is het aanbrengen van inschrijvingen voor een website dan niet ondergebracht bij 'lead generation'?'
-> Dit is afhankelijk hoe een campagne wordt ingezet. Op deze plek is het programma terug te vinden.

@Oeroek
U kunt in hetzelfde overzicht van de goedgekeurde transacties zien wanneer een transactie is uitbetaald aan u en wanneer.

@iedereen
In het publisher account hebben we onder het menu 'helpdesk' een lijst met veelgestelde vragen (FAQ). In het onderdeel statistieken en financieel hebben we diverse onderwerpen met uitleg.

Met vriendelijke groeten,

Seger Geerars
Publisher Manager
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#15
@daisycon_support
ik vermoed dat het te maken heeft met de filters payable_clicks en payable_clicks_filter. Er zijn steeds 3 opties: pending, open en all. Het is me echter niet duidelijk wat het verschil tussen die opties is. Net zoals Ram lijkt het me een goed idee als jullie wat meer informatie plaatsen over welke informatie je op welke manier uit het systeem kan halen.

Wat ik eigenlijk wil is een lijstje met de adverteerders onder elkaar en een apart lijstje met de maanden onder elkaar en daarachter mijn omzet, bedrag dat wacht op goedkeuring, bedrag wacht op betaling door adverteerder, dat klaar staat om te betalen en dat betaald is aan mij.

Een van de doelen is achterhalen van welke adverteerders er nog bedragen openstaan van leads die ouder zijn dan 4-5 maanden zodat ik kan besluiten of ik wel verder wil met die adverteerder.
 
6 sep 2010
146
0
0
www.daisycon.com
#16
@oeroek
Bedankt voor uw duidelijke uitleg en feedback. We zijn momenteel bezig om ervoor te zorgen dat de financiele omgeving een betere structuur krijgt in de publisher accounts.

Potentieel (potential) bevat de open (pending) en goedgekeurde (approved) transacties bij elkaar. Bij all zitten ook de afgekeurde (disapproved) transacties er tussen.