gezinsuitbreiding in de dierentuin

25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#1
Je weet wel, zo'n aangeklede ober op glijpoten, voortdurend struikelend over de jaspanden, bijgenaamd 'penguin'.
Eerst in deze maand een kleintje, klein beginnen zeg maar, en dan later dit jaar de echte, van 1 naar 2.0.

't is maar dat je 't weet 8)
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#2
Lente in de lucht,

Volgens mij zijn zij al vol bezig heb nog nooit zo veel Google dansjes gezien van sites..... en ook zeer grote Serp schommelingen van vol geindexte sites...... gelukkig is het mijn concurrentie ;D en heb er zelf nog geen last van. wel merk ik dat het indexen langer duurt dan normaal zelfs met wat trucjes duurt het nu een dag of twee langer... nou ja we zien het wel en er zullen stijgers en dalers zijn..... helaas maar er komt weer een hoop werk aan.... weer al die backlinks gaan opschonen en plaatsen, indexen en wachten op de volgende cheque van Google.... ;)

Matty2
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Reageren op het forum heeft voor- en nadelen. Je kunt snel even iets melden, maar het nadeel : voor de meeste lezers is vaak het verband volstrekt zoek.
Kun je verwijzen naar andere topics van net, of al langer geleden, ben je zo weer kwijt.

Doe ik niet meer. Zelf zoeken doet geen mens meer.
Raak dan zelf ook het spoor bijster.

Dus het gebeuren rond Penguin inclusief het actuele rumoer heb ik een eigen leven gegeven op een website voor zeg tips en hints rond affiliate marketing. Er zijn er al veel van, dus commercieel is niet echt de bedoeling. Gaat vooral om kennis delen met behoud van verleden, heden en toekomst. Maar reageren is nadrukkelijk toegestaan.

toevoeging :
onderwerpen zijn inmiddels : Penguin - indexatie en positie - Webspam - keyword density - keyword stuffing - links - cloaking - doorway - duplicate content - SEO en Penguin - Affiliate Marketing en Google ?s Penguin
vergezeld van bijpassende video 's van Google 's Matt Cutts
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#7
Grappig, ik had nog niks gemerkt van deze vliegende non. Het werkt toch een stuk rustiger als je gewoon aan je sites werkt dan wanneer je die tijd besteedt aan het rondhangen op seo-forums en het je afvragen waarom je ineens minder bezoekers hebt (terwijl je dat natuurlijk eigenlijk wel weet).

Ik heb het filmpje van Mat Cutts even bekeken en daarin hoor ik toch wat bemoedigende dingen. Even mezelf op de borst kloppen (niet te hard, want ik ben een roker): een week terug voorspelde ik dat het niet lang kan duren of je hebt alleen maar nadeel van al die zogenaamd gratis content, waar dan natuurlijk wel een linkje bij moet (als je dom bent gratis, als je iets minder dom bent tegen betaling). Zulke pagina's die in bulk worden geschreven (met minieme variaties) hebben niet meer waarde dan een pagina met een herschreven wikipediatekst en een link naar weeronline, naast natuurlijk een bosje affiliatelinks.

Wat ik van Cutts begrijp, is dat ze voor advertorials eindelijk fatsoenlijke journalistieke normen gaan hanteren. Je presenteert een advertorial niet als eigen tekst (laat staan dat je er waarde aan kunt ontlenen omdat het toch "unieke content" is) maar geeft duidelijk aan dat het een advertentietekst betreft. De logische consequentie lijkt me dat je dat niet alleen je bezoekers duidelijk maakt, maar ook Google: middels nofollow.

Dan zijn we ook weer van het gezeur af van die marketingslimmerikjes die er een dagtaak aan lijken te hebben om je lastig te vallen met gratis unieke content die ze in de aanbieding hebben als linkbuildingstrategie. Nou ging die tsunami hier toch al ongelezen de trash in, want ik blijf niet aan mensen die kennelijk denken dat ik gek ben uitleggen dat ze een link zonder nofollow kunnen schudden en dat gratis er al helemaal niet bij is. Sterker nog: zoveel advertentieruimte als ze gratis willen innemen met hun "unieke content" hebben we niet in de aanbieding en als dat wel zo was, dan konden ze zich de kosten niet permitteren.

Ik kan dan ook niet wachten op de volgende update van Pinguïn, want het lijkt erop dat er weer een leuke schoffel door de zoekresultaten gaat. Zeker omdat Cutts zegt dat ze sites met autoriteit wat prominenter willen presenteren. En gezien de context ga ik er vanuit dat ze daarmee inhoudelijke autoriteit bedoelen.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#8
En gezien de context ga ik er vanuit dat ze daarmee inhoudelijke autoriteit bedoelen.
kan ook zomaar de autoriteit van wikipedia zijn, immers worden beschouwd als niet op winst beluste vrijwilligers .... analoog dmoz die net als de wikipediers nooit zelf een website hebben.

Is dan weer opvallend dat een belangrijke bijdrager en-publique op het google forum diens seo website mag promoten, geheel onbaatzuchtig ongetwijfeld ;D
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#9
ouwesmurf zei:
analoog dmoz die net als de wikipediers nooit zelf een website hebben.
Grappig. Ik had een heel andere indruk van DMOZ. Net als bij die ellendige startpagina.nl zag ik daar nogal wat lieden die alleen maar als "vrijwilliger" bezig waren om er een site van henzelf tussen te schuiven. SEO-gesjoemel avant la lettre.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#13
Men mag vóór of teugen zijn, ze weten zich wel te verkopen ! ;)

Kunnen wij niet. Timen hoelang de bezoeker op de site is, en dan weergeven :" u bent nu al xx minuten aan het koekeloeren, zou u nou niet héél rap iets gaan kopen, NU !! "
Faites vos jeux ? rien ne va plus!

of is dit te weinig subtiel ???

kan natuurlijk wel met een tijdelijke korting, over 5 seconden verloopt uw voordeel ..... wat vinden jullie
 

Paashaas

Nieuw lid
3 feb 2012
75
0
0
#14
Wat een geleuter. :mad: Een hele dierentuin met allerlei allemaal liegbeestjes, dat is het. Content belangrijk? Hoezo? Ik zie nog veel te veel voorbeelden van dramatisch/geheel gekopieerde content die hoog ranked.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#15
Waarom denk je dat Google zelf, de update van mei 2013 kwalificeert als 1.2 en die van de eindejaarsuitkering op 2.0 ?
Overigens, hou nog wel even het onderscheid tussen Panda en Penguin in de gaten.

Kort door de bocht:
Panda gaat over lage tot en met high quality / hoge kwaliteit content, en Penguin over wat je met content doet.

Wanneer je dus Panda als Google vertaler aan het werk ziet - immers, het algoritme zal op een of andere manier de nederlandse taal moeten omzetten naar de taal (engels) die Google spreekt, probeer maar met de vertaler - verbazen me de resultaten niet, tenenkrommend. Maar nà de taalconversie moet je nog naar "wat zegt die vrijer nou", kortom idioom en betekenis. Dus moeten ze - en zeggen ze ook - voortdurend testen op signalen. Dat het nu beter kan is duidelijk, wil niet zeggen dat waar Panda al deels in de dagelijkse routine zit van de bot, dat niet heel snel kan veranderen. 8)
 

matty2

Foget the list I have traffic
18 apr 2013
32
0
0
#17
Mooi he,

jij gaf al aan dat het er aan kwam en zag al wat sites gaan dansen.... maar moet zeggen dat deze niet zo zwaar is als de laatste en dat het wederom voor mij nog steeds positief is... ben wel benieuwd naar andere hun bevindingen ... Zelfs de Micro niche sites die ik verkoop hebben er geen last van...

groet
matty2
 
13 aug 2010
50
0
0
www.Easybungalows.nl
#18
Ben eigenlijk ook wel heel positief. Als ik nu zie, dat met voor mij belangrijke steekwoorden, pagina 1 bij G steeds vaker wordt gehaald. Blijft nog wel steeds veel handwerk, maar toch heb ik er meer baat bij dan last van. 't Kan verkeren... ;)