Goeienavond concurrenten/collega's!

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#1
Hello mensen!

Mijn naam is Michel, ben op het moment 20.
Ik wil dit doen omdat het mij simpelweg leuk lijkt. Ik ontwerp en maak af en toe wat websites voor wat poen en verder werk ik bij de kpn voor de vaste inkomens. Zit in m'n 3e HBO jaar media en entertainment management.

Mijn doel is om een vakantiewebsite op te zetten en het geheel zelf te doen, dus niet met links naar andere sites. Ik wil hier om het simpel te houden 50 euro per maand mee gaan verdienen en dat lijkt mij, dit forum gelezen te hebben, te doen.

Ik wil dit doen omdat ik mijzelf nieuw uitdagingen wil stellen tot het maken van websites. Die uitdaging heb ik hier gevonden (ook omdat dit wat op gaat leveren... 'hopelijk' ;))

Tot horens op dit forum!

Groet,

Michel

ps. Dit is mijn idee:
Ik ben van plan een reiswebsite te bouwen waar ik zelf orders wil gaan verwerken. Nou heb ik hiervoor dus persé partner programma's nodig die hun service op XML basis aanbieden. Dat geeft de mogelijkheid om hun backend te gebruiken en stelt mij in staat alles zelf te verzorgen. Weet je hier nog partnerprogramma's voor, ik hoor het graag! ;D
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#3
Hi Michel welkom op het forum.

Wat ik je wil mee geven is dit:
De websites zoals je ze ziet zijn niet voor niks zo. Probeer het simpel. Wat jij wil kost je VEEEl te veel moeite voor wat het oplevert. En dan moet je nog traffic naar je site krijgen.
je instelling is denk ik prima, maar hou het simpel en bouw uit als je succes hebt.
 

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#4
Hey!

Thanks voor de reacties.

Ik snap dat het heeeeeeeel veel moeite gaat kosten voor het geld dat het op gaat leveren. Echter doe ik het daar ook voor. Ik doe het om mijn "programmingskills" te verbeteren en als het dan uiteindelijk lukt is het leuk om hier een iets aan over te houden. Daarnaast is het een leuke uitdaging bezoekers te trekken uiteindelijk.
Het is ook niet de bedoeling dit morgen klaar te hebben. Van mijn part duurt het maanden, wat het waarschijnlijk ook gaat worden haha. Maar het is dan ook uniek en ik heb het nog niet eerder gezien :-X ;D

Misschien ga ik in de tussentijd wel wat anders doen met affiliates. Ziet er wel interessant uit als ik dit forum zo bekijk :)

Groet,
Michel
 

josje

Nieuw lid
30 dec 2007
24
0
0
#5
Welkom

Er zijn maar weinig reissites die werken met XML bestanden. De enige die ik ken is Elmar, maar hiervoor keuren ze eerst je site en kijken of ze wat zien in de samenwerking.

Zet een simpele site op en kijk eerst welke programma voor jou het beste converteert. Als je dan na een tijdje ziet wat eventueel lekker loopt, kun je nog gaan denk aan XML bestanden.


Succes
 
6 nov 2005
802
0
0
#6
Mijn mening is ook: begin simpel en zie wat werkt en bouw van daaruit verder. Het succes van een website hangt af van het gebruiksgemak voor de gebruiker, niet van de complexiteit van de Backend.
 
23 jun 2006
758
0
0
www.mailordershops.nl
#9
Doc zei:
ps. Dit is mijn idee:
Ik ben van plan een reiswebsite te bouwen waar ik zelf orders wil gaan verwerken. Nou heb ik hiervoor dus persé partner programma's nodig die hun service op XML basis aanbieden. Dat geeft de mogelijkheid om hun backend te gebruiken en stelt mij in staat alles zelf te verzorgen. Weet je hier nog partnerprogramma's voor, ik hoor het graag! ;D
Ten eerste van harte welkom.

Ten tweede (net als de rest) wil ik je echt niet teleurstellen maar is je idee gewoon amper uitvoerbaar. Zeker in de reissector, waar mensen op de site van de reisbureaus al reizen aangeboden krijgen, deze boeken en uiteindelijk toch niet uitgevoerd kunnen worden (beschikbaarheid etc)
Jouw idee zou in principe wel kunnen met bijv. postorderaars, een product is op voorraad of niet en dus bestelbaar.
Maar dan nog.. denk eens na over de praktische kant; consument betaalt aan jou en jij doet de boeking/verkoop via de affiliate link? Hoe doe je dit met retouren/annuleringen en klantenservice? Blijf je hier tussen zitten?
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#10
wel nu,

Dan nog maar een duit in de zak, allereerst welkom op het forum.

Indien je van programeren houd en er ook iets mee wenst te bereiken zou ik niet direct voor een geheel geintgreerd systeem gaan.
(note uit je meil kan ik niet geheel opmaken hoeveer je met de integratie wenst te gaan maar ik lees back office en dan denk ik dat je ook de boeking op je site wilt doen)

Ter verduidelijking, het gebruik van xml of productfeeds kan uiteraard wel, hiermee kun je je bezoekers laten zoeken bij verschillende aanbieders.
Het geheel intgreren van de boekingengines is echte een zeer complexe maar vooral zeer beperkte mogelijkheid.
Naar mijn idee gooi je dan het kind met het badwater weg. Omdat er juist op het gebied van informatie voorziening richting consumenten veel te winnen is. Hiervoor heb je een optimaal flexibele omgeving nodig. Juist het gebruik van bv productfeeds cq enkel de VOORKANT van wat adverteerders aanbieden, maakt het mogelijk dat je de consument optimaal kunt services. Als hij eenmaal de keuze heeft gemaakt laat de handling en de boeking dan over aan de adverteerder.

Indien je een goed (zeok) service verleend en daarnaast een goede nieuwsbrief verzorgt komt de klant de volgende keer ook wel weer bij je terug, en je hebt geen hassel met een backoffice of een zware helpdesk die klantvragen moet beantwoorden.

Los van het bovenstaande zijn wel WEL steeds meer naar de bovenstaande mogelijkheden aan het kijken. Het blijk al een hel of a job om de productfeeds te standardiseren, laast staan dat je ook nog de BO wenst te standardiseren daar is bijna geen beginnen aan.

succes ermee
Nog wat tips:
1) Ga niet voor 50 euro in de maand maar voor 5000 per maand, met inzet is dat goed te halen.
2) integreer productfeeds en richt je op service naar de consument, je hoeft hem niet perse op je site te houden, lever echte toegevoegde waarde en hij komt vanzelf terug. (wij hebben tientallen productfeeds voor reispartijen, dus leef je hier maar eens mee uit)
3) denk aan klantbinding, start een nieuwsbrief (en onderhoud die ook)
4) zet door maar begin klein, niet te lang denken maar eerst doen en dan aanpassen.
 

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#11
Hey mensen,

Wat een actief forum :D ben een dag of wat weg en ik heb allemaal mensen die me welkom heten. Super!

Ik begrijp dus goed dat jullie me allemaal te snel vinden gaan. Kan ik me wel voorstellen.
Om maar te beginnen met de klantenreacties, daar had ik nog niet echt een plan voor, maar inderdaad dat zal ook geregeld moeten worden. Misschien ben ik wel te hard van stapel gelopen en is het slimmer om te beginnen met simpel de producten/reizen aan te bieden. Een goede service voor de klant en ze dan te laten boeken op de desbetreffende site zelf. Maar raak je klanten dan niet snel kwijt? Hebben ze dan niet zoiets van; ik zoek de volgende keer wel op die site zelf in plaats van op "mijnsite".

Daarnaast begrijp ik dat de reizenbranche erg lastig is. Hebben jullie misschien tips waar ik eventueel goed in zou kunnen beginnen? Ik zal dit ook zelf gaan uitzoeken ofcourse.

En wat MDOBRO zegt; 5000 euro de maand is ook reeël wanneer je genoeg tijd erin steekt. Dit lijkt mij juist minder reeël. Ik zie dit meer als bijverdiensten, zijn er echt mensen die op die manier geld verdienen met affiliates? *ik zal ook nog even zoeken op dit forum, is vast wel een topic over*

Na dit topic doorgelezen te hebben heb ik het volgende besloten

1. Ik begin kleiner. Ik zal feeds en een goede service aanbieden, maar niet de BO. Misschien later een keer.
2. Ik stel mijn doel hoger naar 250 euro de maand. (5000 klinkt mij (nog) niet realistisch)
3. Ik blijf eerst bij reizen aanbieden. Later meer.

Bedankt voor de tips c.q. aanmoedigingen om verder te gaan in deze wereld.

Doc
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#12
Wanneer je niet alleen goed bent in programmeren maar ook wat kennis hebt van (online) marketing zit je in deze branche helemaal goed. Kijkend naar je huidige studie denk ik dat je hier wel wat over mee krijgt.

Targets stellen is altijd goed maar belangrijk is dat deze niet slechts 1 cijfer bevat:
  • 50 euro p/m in de eerste 2 maanden dat de site helemaal draait is realistisch (dit kan 1 boeking zijn per maand en je hebt het al verdiend in de reisbranche).
  • 250 is ook heel realistisch, maar dan zou ik wel een paar maanden verder kijken. (na een maand of 3 bijvoorbeeld)
  • En tsja... 5000 is geen enkel probleem! Echter zul je dan ook zelf geld moeten investeren in marketing campagnes. (weet niet of je daar een budget voor hebt)

Ik denk dat je verdiensten van verschillende factoren afhangen zoals:
- website (techniek, usabillity)
- concept (uniek vs de zoveelste startpagina kloon)
- marketing (Alleen een website levert nog geen bezoekers, ook daarvoor zul je moeten werken.)

In ieder geval veel succes en mocht je een keer vragen hebben of willen sparren, dan horen we het hier graag (ik in ieder geval ;))
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#15
Hoi ende welkom,

Leuk om je ideeen te lezen. Ik heb al een tijd een paar websites binnen de reisbranche. Geluk voor mij dat de grootste site al flink wat bezoekers trekt. Makkelijk instappen binnen affiliatemarketing dus. Ik werkte met Adsense, dit liep terug. Ik zocht naar alternatieven en dit was mooi!.

Ik heb eergisteren voor het eerst een productfeed geintegreerd binnen mijn website (een kleine). Ik vind de productfeeds van de verschillende reisbureaus niet echt prettig werken. Vooral omdat er nog niet een echte standaard is. Verder werken ook een hoop niet-techneuten met affiliates, en het zelf omklussen van een feed is niet voor iedereen even gemakkelijk.

De 250 euro moet wel haalbaar zijn. Besef echter dat traffic centraal staat. Geen bezoekers = Geen Sales. Daarom heeft een site tijd nodig om te rijpen. Dus teksten als 50 euro p/m is best makkelijk praten als je al succesvol met affiliates werkt. Volgens mij moet je - om teleurstellingen te voorkomen - gewoon met de site starten, omdat het onderwerp etc aanspreekt. Dit maakt mogelijk dat je het langer volhoudt. Een gekozen onderwerp, dat alleen 'om de poen' is gekozen, wordt steeds minder leuk als je de eerste paar maanden niks verdient. Lange adem dus :)....

Ik heb nu in de eerste maand dat ik echt actief ben ongeveer 300 euro in het mandje. Helaas is pas 50 euro 'goedgekeurd'.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#16
@DikkieD,

Ik vind de productfeeds van de verschillende reisbureaus niet echt prettig werken. Vooral omdat er nog niet een echte standaard is.
we zijn bezig met standaard binnen ons systeem door te vroeren de eerste standaard productfeeds zijn voor reizen beschikbaar.

indien je hierop feedback hebt horen we het graag.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#17
Ik weet het :)...en wacht rustig af....

De rest moet hiermee volgen, anders heeft het voor mij geen nut.

Daisycon heeft maar een paar reisbureaus, de overige 20 zitten allemaal bij TT...en ik heb niet zoveel aan de grote europese jongens....
 

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#18
Wat je zegt pietervangils klopt inderdaad. Tijdens mijn studie wordt ook zeker aandacht besteed aan marketing, naar mijn inziens nog steeds te weinig, maar toch :D Daarnaast programmeer ik ook graag, dat heb ik mijzelf aangeleerd.

Volgensmij de ideale combinatie, toch? Nu moet ik alleen nog iets uit te voeren hebben. Laat ik dat ook nog eens bedacht hebben, een goed idee! Inmiddels nog een nieuwe die ik nog niet eerder op deze manier heb gezien. Het komt er op neer dat ik als beginner het volgende bezit:

  • Programmingskills
  • Marketingskills
  • Een uniek idee, in mijn geval zelfs twee ;D

Daarnaast sta ik wel achter mijn idee en heb ik zin om het succesvol te maken. Ook deze reissite. Echter zal het inderdaad erg moeilijk gaan worden. Hoe verder ik kom hoe moeilijker het er uit ziet, laat ik amper begonnen zijn. Maar goed; We zetten door uiteraard :)

Daarnaast nog even weer over die ?5000. Naar mijn mening kan ik het beter rustig aan doen. Beginnen met een haalbaar doel. Ik zie dit niet als mijn vaste inkomen. Daar heb ik ander werk voor. Ik wil dit als leuke extra inkomen gaan doen. En om echt eerlijk te zijn doe ik het voor de kick om een succesvolle website te verkrijgen ::). Ik blijf dus nog steeds bij 50 euro in het begin om inderdaad die teleurstelling te voorkomen. Vervolgens ga ik het steeds verhogen. En dan na een jaar hoop ik wel 250 euro per maand te verdienen met affiliates.

Ook snap ik dat het in de affiliate wereld ten alle tijden gaat om bezoekers bezoekers en nog meer bezoekers. Dit lijkt mij een leuke uitdaging om aan te gaan wanneer ik een website heb waar ik goed mee kan adverteren. Hier zal ik dan ook goed over na denken [lees: Waarschijnlijk een (simpel) marketingplan er voor schrijven]. Dan kan ik een goede stabiele manier van marketing opbouwen en hopelijk ook een stabiele standaard bezoekers naar mijn website loodsen.

Ik heb het gevoel dat ik dit een leuke wereld ga vinden ;D

Maar goed, nu ga ik eerst richting de trein. Moet nu naar het andere werk toe helaas.

Groet,
Doc
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#19
Hoi Doc,

Ik denk dat veel affiliates zijn begonnen zoals jij het beschrijft. Ik dacht toen ik begon ook niet dat het realistisch was om (tien)duizenden euro's aan omzet per maand te draaien. Maar juist door de tijd (vele nachten in het begin) die ik er in stak werd mijn doel van enkele honderden euro's per maand al snel vervangen door hogere omzet doelen!

Als je de lat wat hoger legt ben je wellicht nog gemotiveerder om ermee aan de slag te gaan. Het gaat erom om iets te doen, alles van alle kanten eerst rustig uit te zoeken kan ook, maar steek die tijd liever in het werkend krijgen van een prototype. En om heel eerlijk te zijn, 50 euro per maand als je je op de reisbranche richt, dat is echt peanuts, als je er voor gaat en de juiste kennis in huis hebt dan ga je die 5000 euro per maand dit seizoen echt wel redden!

Succes!
 

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#20
Hey Paul,

bedankt voor je motiverende reactie/welkomst! Het is op dit moment ook bij mij het geval dat de nachten wat korter aan het worden zijn. Simpelweg omdat er toch ergens tijd vandaan gehaald moet worden.

Tevens deel ik je mening om het eerst maar eens werkend te doen.

\voor een goed idee ben je meer tijd kwijt in het ontwikkelen(bedenken, researchen, noem maar op), dan in het maken. Op het moment ben ik daar nog druk mee bezig, de XML systemen van de affiliates begrijpen en hoe die zo optimaal mogelijk te combineren zijn met mijn plannen.