Google "thin affiliate" gevaar geweken?

Jwalker83

Nieuw lid
7 apr 2010
5
0
0
#1
Einde van vorig jaar hadden veel affiliates last van de strakkere toegepaste richtlijnen van Google (Adwords). De laatste tijd hoor ik echter geen enge verhalen meer dat websites een panalty hebben gekregen vanwege de thin affiliate policy.

Delen jullie deze ervaring en lijkt het gevaar voor nu geweken voor de meeste affiliates? Of hebben jullie hele andere ervaringen en zijn de ad quality teams van Google nog steeds flink bezig?
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
degenen die de risiko's zien zijn ermee aan het werk, dus hoor je niet.
degenen die de risiko's niet zien, lopen onder de ladder door, maar zullen je echt niet komen vertellen dat ze die emmer water over zich heen hebben gekregen. 8)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#3
Jaren lang dezelfde schrikverhalen over Google en ... nog nooit iets van gemerkt. Vergeet niet dat het bestaan van Google gebaseerd is op het aanbieden van sites waar je om vraagt. Als jouw site daaraan voldoet zal Google wel oppassen deze eruit te halen.

Karel
 

Cleafs

Nieuw lid
8 nov 2007
965
0
0
www.cleafs.nl
#4
In de US is (uit me hoofd begin maart 2011) een grote ' contentfarm' check geweest. Deze zal binnenkort ook in Europa 'wegens succes' worden doorgevoerd zegt Google. Deze kan je dus eerdaags verwachten.

Check deze artikelen maar eens:

http://www.distilled.co.uk/blog/seo/googles-pandafarmer-update-what-to-do-about-it/
http://searchengineland.com/the-farmerpanda-update-new-information-from-google-and-the-latest-from-smx-west-67574

Cleafs
 
7 apr 2010
5
0
0
#5
Goede post! Denk je dat er ook gevaar gaat komen op het gebied van Adwords/SEA? Of is de update alleen voor de organische resultaten?
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Als sites uit de organische resultaten verdwijnen moeten ze meer budget aan SEO of SEA besteden. Ik denk dat meer concurrentie binnen Adwords best wel eens een gevolg kan zijn. Verder gaat het Google om de ultieme balans tussen goede resultaten in hun zoekmachine en in hun jaarverslag. Dat dit ten kostte gaat van alle anderen die hun geld via de zoekmachine proberen te verdienen lijkt me niet het probleem van Google.
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#10
Kijk hier maar eens :

http://blog.searchmetrics.com/us/2011/04/12/googles-panda-update-rolls-out-to-uk/

Vooral de vergelijkingssites zijn hard getroffen in de UK, ook de hele grote.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#11
Ik bedacht mij laatst het volgende:

- Ik heb een contentwebsite met diverse adverteerders per pagina
- Ik heb een domein (.nu) dat aan het onderwerp raakt. Ik zou eventueel de adverteerders meer op deze pagina kunnen plaatsen en mijn traffic via mijn contentsite eerst naar die 2e site kunnen doorsturen.

Is dit op termijn een realistische stap als Google in de nabije toekomst feitelijk elke site die 'ertussen' zit uit de serps duwt ten faveure van hun eigen rol als affiliate?
 

Trader

Nieuw lid
14 mrt 2008
140
0
0
www.imbull.com
#12
Heb over de gevolgen een artikel geschreven, zowel prijsvergelijkers / kortingscode sites als 'article' websites zijn hard gehit. Echter ook hier moet ik het weer benadrukken, de kans is 99,9% dat de gaten opgevangen worden door websites die niet hard gehit zijn in hetzelfde niche. Dus enkel op het niveau van 'individuele websites' vallen er klappen. Wat natuurlijk ook terecht is als je je niet kan onderscheiden. En dat Ciao.co.uk gehit wordt kan er ook wel eens mee te maken hebben dat ze met een rechtzaak bezig zijn tegen google ;)

http://www.affiliateblog.nl/google-panda-update-uk-grote-gevolgen-voor-affiliates/
 

Cleafs

Nieuw lid
8 nov 2007
965
0
0
www.cleafs.nl
#14
De kans is aanwezig dat de Nederlandse taal voor Google Panda wat lastiger is. Binnen circa 2 maanden verwacht ik de update wel in NL. Ruim alvast slechte pagina's (weinig interessante content / veel advertenties / hoge bounce / korte tijd op site) op is het advies.

Cleafs
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#16
Maar je moet echt wel met je muis over de afbeelding gaan, dan komt het pas echt tot leven.Van leeuw tot pinguin.
Het meest aantrekkelijke ( op het eerste gezicht ) lijkt me dan wel die goudvis al zal het een zalm moeten voorstellen, die de waterval omhoog zwemt om bòven verschalkt te worden.
En dan klik je door naar "wereld natuurdag" ....... is dan weer zo sneu voor die zalm/goudvis :'(