Hoe veel Affiliate Marketeers in Nederland?


  • Total voters
    0
9 jun 2008
118
0
0
#61
ik kan me moeilijk voorstellen dat hobbyisten alleen maar genoegen nemen met wat ze hebben........het zit in de mens dat men altijd meer wil. Enige wat ik zeg is dat grote affiliates sneller groeien en daardoor wordt het gat met hobbyisten steeds groter en groter. Ik denk inderdaad wel dat de groep hobbyisten zal groeien, doordat affiliate marketing over de hele breedte wel door zal groeien.....
 
31 jul 2007
130
0
0
#62
Ik denk dat ermee bedoelt word dat de grotere affiliates steeds meer en meer de industrie domineren, en dat ze daardoor steeds meer van de commissie taart in nemen. Dat maakt een kleine affiliate niet perse kleiner qua inkomen, maar wel kleiner verhoudingsgewijs.
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#63
Leuke discussie over een onderwerp dat volgens mij al vaker is besproken. Even mijn hersenspinsels over de onderwerpen (heb niet alle reacties gelezen).

Allereerst denk ik dat er steeds meer kleine affiliates zullen komen, zo er ook steeds meer websites/blogs/profielen op het internet staan. Iemand die een amazon wishlist met affiliate linkjes heeft op een hyves profiel is ook een (mini-)affiliate. Ook is er steeds meer kennis beschikbaar waardoor het laagdrempelig is om te experimenteren met affiliate marketing.

De professionalisering van de markt zal volgens mij vooral vanuit de grote affiliates komen omdat zij kapitaalkrachtig zijn en kunnen investeren in projecten. De scheiding tussen grote en kleine affiliates wordt dan ook steeds groter (affiliate marxisme?? ;)). Echter zullen er ook grote nieuwe affiliates bijkomen in de vorm van online partijen die nu nog niet met affiliate marketing werken. Wat als hyves op affiliate basis producten gaat aanbieden? (als ze dit nog niet doen). Er zullen ook succesvolle kleine affiliates zijn die goed weten te ondernemen/investeren en hiermee een bedrijf opbouwen.

Als laatste puntje dan nog mijn gedachte over het feit dat zoveel mensen hier aangeven een full time inkomen te hebben uit affiliate marketing. Voor mijn eigen bedrijf halen we het grootste gedeelte van onze omzet uit affiliate marketing met dienstverlening op een mooie tweede plek. Ik ken een heel aantal mensen van dit forum waarvan velen een mooi bedrijf hebben opgebouwd. Er worden dan ook zeker goede inkomens verdiend met affiliate marketing. Het feit dat sommige mensen dit in twijfel trekken laat alleen iets zien over de omvang van hun eigen affiliate marketing business.
 

bartl

Nieuw lid
20 feb 2009
130
0
0
www.qks.nl
#66
Grappig dat er zoveel personen in twijfel trekken dat je er van kan leven....

Ook bij mij staat Affiliate Marketing op nummer 1 qua verdiensten, nummer 2 eigen websites (adsense e.d.) en nummer 3 dienstverlening.

Ik gok dat dit voor de meeste partijen die er van leven zo geldt, het moet van meerdere kanten komen en je moet ook een beetje je risico spreiden. Want naast het loon komt er ook nog huisvesting, auto, telefoonkosten, verzekeringen e.d. enz. bij.