Ik stop als affiliate!

S

SISPnl

Guest
#1
Ik heb eraan getwijfeld of ik het hier wel neer zou zetten, maar toch doe ik het, want ondanks dat ik hier niet vaak ben wil ik wel even gedag zeggen.

Het stoppen heeft natuurlijk een reden, want ik ben als affiliate al wat jaartjes bezig (26 oktober 1999 begonnen). Voor mij is het gehele internet als een puber. Ik realiseer mij dat affiliate(s) is wat er altijd zal zijn, maar wil ik dit altijd blijven doen? Onderaan de keten staan en met een steeds groter groep collega's (concurrenten vind ik een vies/naar woord) om mij heen vind ik het wel mooi geweest. Het is tijd om iets nieuws aan te boren. Met meer dan een jaar overdenken en besproken te hebben met een legio aan mensen is dit mijn besluit geworden.

Een aantal domeinen heb ik al verkocht en heb er nog een paar die ergens onder domeinnaam handel staan ;-)

En voor ik helemaal los ga met mijn nieuwe weg "informatie marketing" ga ik eerst een mini pensioen nemen.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie input/mening en de leuke gedachtes die we op allerlei manieren hebben gewisseld. En wens jullie heel veel goedgekeurde leads en sales toe voor nu en in de toekomst in jullie niche!

Met vriendelijk groet,
Jouke Harder (alias SISPnl 8) )
 

Gjalt

Nieuw lid
24 nov 2013
15
0
0
#2
Wij kennen elkaar niet persoonlijk. Toch bedankt voor je bericht en je input in het forum, veel geluk en succes gewenst met je toekomstige plannen.

Gr. Gjalt
 
16 jan 2011
68
0
0
#3
Ik kan je keuze goed begrijpen, heb er zelf ook vaak aan gedacht maar het spelletje is nog te leuk om iets anders te gaan doen :)

Bekeek net je site en kwam je lijstje met goals tegen, we delen er een paar (nee niet die met Sjouke trouwen haha) maar nummer 1 (andere locatie) en nummertje 6.

Nummer 2 heb ik een aantal jaar geleden gedaan, geweldig!

Succes met je nieuwe carrieremove!
 
5 aug 2008
78
0
0
#4
moet zeggen dat bij ons de conversie de afgelopen weken bijna nihil is geworden
ik weet niet waar dit nou door komt (adverteerders die andere trackingmethodes inzetten of dodelijke concurrentie), maar ik begrijp je zeker!
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#5
SISPnl zei:
En voor ik helemaal los ga met mijn nieuwe weg "informatie marketing" ga ik eerst een mini pensioen nemen.
Dat roept toch een vraag op: wat is affiliatemarketing in jouw ogen anders dan geld verdienen met informatiemarketing? Als informatiemarketing je corebusiness is, dan is affiliatemarketing toch een leuk verdienmodel?
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#6
qa_marketing zei:
moet zeggen dat bij ons de conversie de afgelopen weken bijna nihil is geworden
Dat klinkt tamelijk alarmerend.

ik weet niet waar dit nou door komt (adverteerders die andere trackingmethodes inzetten of dodelijke concurrentie)
Ik heb die ervaring helemaal niet, dus ik zou me als ik jou was richten op het analyseren van je sites en niet op de tracking. Het kan natuurlijk dat ik zo'n dodelijke concurrent ben maar dat is dan niet van vandaag op gisteren.

Los van veranderingen die je in je sites hebt aangebracht die effect kunnen hebben op je conversie (dat weet je alleen zelf), zou ik beginnen met het analyseren van je bezoekers: zijn dat nog steeds de juiste bezoekers of is er door wijzigingen een verschuiving van relevante naar veel minder relevante bezoekers? Dat zou zomaar kunnen als je ineens beter scoort op kwalitatief mindere zoektermen of als je advertentiecampagnes ineens veel minder relevant verkeer opleveren.
 

sun

Nieuw lid
13 jan 2012
83
0
0
#7
Het puberen en onderaan de keten staan herken ik niet zo, ik heb juist het idee dat affiliatemarketing NL steeds volwassener wordt en een belangrijker, zelfs onmisbare schakel in de keten van consument naar koop is of gaat worden.
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#8
Hoi Jouke,

Wat jammer dat je er mee stopt.
Wat je schrijft, is voor mij heel herkenbaar. Ik heb ook meerdere malen op het punt gestaan om er mee te kappen.
Als je er veel tijd in steekt en het levert niets op, is dat heel ontmoedigend.

Veel succes met je nieuwe job!

Hartelijke groet,
xipe