Keuringstermijnen

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#1
Het valt mij op dat de afgelopen jaren de keuringstermijnen bij bepaalde adverteerders steeds langer worden.

Voorbeeld
Bose via TD: Een kennis van mij koopt via een site van mij een stel luidsprekers op 24/2. Aankoop wordt direct betaald en binnen 2 dagen geleverd. Klaar, aankoop afgerond! Deze sale is tot op heden nog steeds niet gekeurd laat staan goedgekeurd.
Stel dat deze sale deze maand wordt goedgekeurd. Voordat de commissie van deze aankop bij mij is bijgeschreven zijn we vervolgens nóg eens 2 maanden verder.

Heeft het überhaupt nog zin om met zulke adverteerders te werken? Buiten het feit dat je een gerenomeerd merk op je site hebt staan natuurlijk. Wie kan me daarop antwoord geven?
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#2
Blijft altijd lastig. Grote kans dat Bose het hele affilliate gebeuren weer heeft uitbesteed aan een ander bedrijf. Dus komen er eerst allerlei administratieve zaken bij kijken. Maar vrolijk wordt je er niet van.

En dan over je laatste opmerking over dat het nog twee maanden duurt. Wees blij dat het via TD loopt. Die sturen je pas een credit factuur als je het geld ook daadwerkelijk gestort krijgt.

Bij M4N krijg je alvast wel een factuur, maar die wordt pas 2 maanden later uitbetaald. Als je veel hebt omgezet, mag je wel alvast je BTW aan de fiscus betalen over inkomsten die je nog niet hebt ontvangen.
 

Scito

Nieuw lid
16 dec 2007
181
0
0
#3
Ik heb het idee dat adverteerders dit doen om langer geld bij te kunnen houden op hun eigen rekening. Op het moment dat ik een redelijke omzet begin te draaien bij een bepaalde adverteerder die een keuringstermijn heeft van meer dan 14 dagen vraag ik of deze omlaag kan. Over het algemeen is dit niet zo'n probleem, gewoon vragen dus.
 

BM

Nieuw lid
28 aug 2006
229
0
16
#4
patje72 zei:
Bij M4N krijg je alvast wel een factuur, maar die wordt pas 2 maanden later uitbetaald. Als je veel hebt omgezet, mag je wel alvast je BTW aan de fiscus betalen over inkomsten die je nog niet hebt ontvangen.
Als je de boekhouding op kasbasis doet, dan hoef je de btw pas te verrekenen, zodra deze binnenkomt.
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#6
@BM: klopt, factuurstelsel is verplicht. Het kasstelsel zie je eigenlijk alleen terug in B2C winkels, waarbij het doorgaans op hetzelfde neerkomt als het factuurstelsel omdat factuur = betalen.
 

BM

Nieuw lid
28 aug 2006
229
0
16
#7
Vreemd... ik ben bij een kennismakingsgesprek geweest met een belastinginspecteur. Dit was ook een vraag (hoe facturen/inkomsten boeken). Die belastinginspecteur heeft een rapport opgemaakt van het gesprek en in dit rapport aangegeven dat het op basis van het kasstelsel gaat.
Het staat dus zwart op wit (ik heb het niet zelf gezien, maar net even nagevraagd).
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#9
BM zei:
Vreemd... ik ben bij een kennismakingsgesprek geweest met een belastinginspecteur. Dit was ook een vraag (hoe facturen/inkomsten boeken). Die belastinginspecteur heeft een rapport opgemaakt van het gesprek en in dit rapport aangegeven dat het op basis van het kasstelsel gaat.
Het staat dus zwart op wit (ik heb het niet zelf gezien, maar net even nagevraagd).
Dat ligt er sterk aan wat voor een 'type' ondernemer je bent. Ik heb deze vraag destijds ook bij mijn adviseur gedropt, met daarna een second opinion en daar komt bij mij duidelijk factuurstelsel uit.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#10
Kasstelsel of factuurstelsel
Veel ondernemers twijfelen nogal eens over het feit of zij het kasstelsel dan wel het factuurstelsel moeten toepassen voor het berekenen van de omzetbelasting op hun aangifte btw. In dit artikel wordt nader ingegaan op het kas- en factuurstelsel en de gevolgen voor uw aangifte omzetbelasting. Kasstelsel Het kasstelsel houdt in dat uw de btw aangeeft op het moment dat u uw facturen daadwerkelijk ontvangt of betaalt. Zo geeft u facturen met factuurdatum juni en met ontvangstdatum september aan in het tijdvak van het derde kwartaal (=september). Om het kasstelsel te mogen toepassen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Voldoet u niet aan de voorwaarden om het kasstelsel te mogen toepassen, dan bent u verplicht de omzetbelasting via het factuurstelsel af te dragen. Ten eerste zijn een specifieke groep ondernemers aangewezen, die het kasstelsel in principe moeten toepassen: * winkelier/ detailist * marktkoopman * schoenmaker * glazenwasser * fietsenmaker * schoonheidspecialist * behanger en stoffeerder * horeca * autorijschool mogelijk ziet u in bovenstaand rijtje een overeenkomst. Allen leveren voornamelijk aan consumenten (niet-ondernemers). Het is daarom ook mogelijk, wanneer uw onderneming niet in bovenstaand rijtje voorkomt, u het kasstelsel verplicht toe moet passen als u meer dan 90% van uw goederen en/of diensten levert aan niet-ondernemers. Wanneer u tenminste 80% van uw goederen en/of diensten levert aan niet-ondernemers dan kunt u een vergunning aanvragen bij de belastingdienst voor het mogen toepassen van het kasstelsel. Zonder deze toestemming van de fiscus mag u het kasstelsel dus niet toepassen! Zoals reeds genoemd is iedere btw-plichtige die niet in aanmerking komt voor het kasstelsel verplicht de omzetbelasting aan te geven via het factuurstelsel. Factuurstelsel Het factuurstelsel houdt in dat u de btw aangeeft aan de hand van de datum op de ontvangen en verstuurde facturen (ongeacht de ontvangstdatum). Een factuur met datum 30 juni en ontvangstdatum 1 augustus, geeft u dus aan in het tweede kwartaal (=juni). Wanneer past u het factuurstelsel toe: * u mag het kasstelsel niet toepassen * u reikt voor levering van goederen en/of diensten facturen uit aan andere ondernemers Factuurstelsel en de factuurdatum Wanneer u het factuurstelsel moet toepassen, geeft u uw omzetbelasting aan op het moment van de factuurdatum. U kunt deze factuurdatum niet uitstellen om een liquiditeitsvoordeel te behalen; u moet de omzetbelasting namelijk ook aangeven wanneer u de factuur nog niet uitgereikd hebt, maar de uiterlijke termijn voor het uitreiken van een factuur is overschreden. De uiterlijke termijn voor het factureren is de 15e volgend op de maand waarin u de betreffende goederen en/of diensten geleverd heeft. Dit houdt in dat wanneer u bijvoorbeeld een dienst op 1 april levert en deze nog niet gefactureerd is per 15 mei, u toch de omzetbelasting moet aangeven in uw aangifte omzetbelasting.
bron: http://www.mediolead.nl/pages/kennisbank/omzetbelasting/kasstelsel-of-factuurstelsel.php
Nog heel even los van het bovenstaande is keuren EN betalen door de adverteerder een ding, een ander ding is wanneer je inderdaad de centen op je rekening hebt.
Bij ons ( daisycon) ligt de termijn tussen factureren en uitbetalen op 1 dag, midden in de maand, daar heb je dus geen BTW issue mee.

Regulier maken we een betaalrun op 40 dagen na maand einde (rond de 10de van elke maand), de factuur maken en betalen we dan op de 5de werkdag na het aanmaken van de factuur (rond de 15de van elke maand). De tijd tussen betaalrun en factuur aanmaken hebben we nodig omdat vaak nog wijzigingen komen van affiliates die hun bankgegeven willen aanpassen.

Mocht je haast hebben of je geld rendabel willen besteden kun je ook voor een voorschot regeling opteren. Hierbij ontvang je je geld (en de factuur) 30 dagen eerder, en je bent niet afhankelijk of de klant wel of niet reeds heeft betaald.