Lage vergoedingen in de reisbranche?

20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#21
adFiliate/Patrick zei:
De netwerken adviseren om met CPC te beginnen om affiliates binnen te halen. Maar waarom zou je daarmee stoppen als iemand wel goed presteert? Dan straf je een affiliate eigenlijk vind ik. Beter is om de affiliates die conversie realiseren in een apart segment te zetten waarin de CPC behouden blijft en CPA uiteraard. Dan kun je de affiliates die alleen maar traffic sturen (of niets) in het segment laten staan waarin de CPC na 1 maand stopt.

Hoe denken jullie daarover?
Snap de werkwijze wel, en denk dat het goed werkt om affiliates zover te krijgen om een programma te testen en zo te kijken hoe de conversie is, en toch zeker te zijn van wat inkomsten (CPC). Alleen wel raar dat ze eerst alleen maar CPC vergoeding geven, het lijkt er nu op dat ze zelf de conversie eerst willen testen en dan pas een vergoeding er aan vast hangen. Rare volgorde?
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#22
adFiliate/Patrick zei:
De netwerken adviseren om met CPC te beginnen om affiliates binnen te halen.
Als die klikvergoeding ver beneden de vergoeding van AdSense ligt (en dat is in de praktijk altijd zo) is het een beetje rare strategie: je haalt dan alleen affiliates binnen die niet kunnen rekenen.

Als ik zo'n aanbieding zie, check ik altijd even of ik de aanbieder al blokkeer via AdSense. Zo niet, dan doe ik het alsnog. Gedachte daarachter: een aanbieder die zo denkt affiliates binnen te halen, zal ook proberen om met een heel lage CPM binnen te komen via AdWords.

Er moet daarna heel wat gebeuren wil ik zo'n aanbieder alsnog op basis van een salesvergoeding binnenhalen. Vertrouwen komt immers te voet en gaat te paard.
 

artis

Nieuw lid
29 jun 2007
14
0
0
#23
Reisboekenshop www.Dezwerver.nl geeft nu 10% per sale, maar daar is de gemiddelde omzet niet hoger dan E 50 schat ik.