Milou in het cafe

Milou

Nieuw lid
18 mei 2010
3
0
0
#1
Bedankt voor de reacties bij het topic "even voorstellen"....dat is nu net wat ik wilde weten....waar en hoe kan ik beginnen als leek op dit gebied.

Snap best dat het allemaal niet zomaar gaat en er flink geleerd en gewerkt moet worden....dus wat raden jullie mij aan om te lezen bv

Ik zal zeker eens gaan zoeken op het net wat ik ongeveer zou willen ...en een blog zie ik niet zo zitten eerlijk gezegd....

Is er bv een handleiding hoe werkt affliliate of hoe wordt ik aff, in jip en janneke taal? Ik zie het geheel als een uitdaging om er meer van te weten....en hoe toe te passen

Binnenkort meld ik me wel met een voorbeeld over hoe en wat ik graag zou willen.

Bedankt alvast...Milou
 
#2
Dag Milou,

Bij mijn weten is er geen handleiding "Affiliate marketing voor dummies" ofzo, maar misschien heb ik dat mis.

Het punt is ook dat er verschillende benaderingen zijn, met nog veel meer nuances daarin. En een succesvolle affiliate zal niet snel zijn gouden formule vertellen, dat betekent alleen maar meer concurrentie. Tegelijkertijd is dat ook het mooie: je hebt zelf invloed op je eigen succes door bepaalde zaken uit te proberen in een uniek concept.

Dat gezegd hebbende kan ik je wel iets in het algemeen vertellen: Affiliate marketing is gebaseerd op het doorsturen van bezoekers naar merchants, commerciƫle bedrijven die iets verkopen. Als die iets verkopen, krijg je commissie. Maar het begint dus allemaal met het zelf hebben van bezoekers (op een website), zonder die wordt het nooit wat.

Grof gezegd kun je op twee manieren bezoekers trekken: via de zoekmachines, of betaald.

Betaal je voor je bezoekers (bijvoorbeeld via Adwords) dan zul je er zeker van moeten zijn dat je uiteindelijk meer aan een bezoeker verdient door hem door te sturen, dan dat hij je gekost heeft. Maar hierbij ben je ook sterk afhankelijk van hoe goed de merchant een bezoeker converteert naar een klant. Dit is een beetje een riskante business, als het goed gaat kan je snel wat verdienen, als het fout gaat kan je nog sneller geld verliezen.

Het is dus wat veiliger als je probeert bezoekers te trekken via de zoekmachines. Je noemde bij het voorstellen een startpagina, dat is mogelijk maar daar zijn er al veel van. Het is daarbij maar de vraag of bezoekers (en zoekmachines) jouw startpagina gaan verkiezen boven die van anderen. Beter is het om een informatieve website te beginnen. Biedt je goede informatie, dan zal Google bezoekers daarnaar willen verwijzen.

Bovenstaande is makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult veel onderzoek moeten doen naar het onderwerp van je website, wat zijn populaire zoektermen waar mensen naar zoeken, welke zoektermen hebben nog niet zoveel concurrentie. En vervolgens moet je de website opbouwen, veel teksten schrijven, SEO toepassen, enzovoorts.

Tot zover even. Als je vragen hebt, stel ze gerust.