nofollow toevoegen?

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#1
Hallo,

Ik vroeg me af of het nut heeft om een nofollow toe te voegen aan de 'uitgaande' affiliate links? Ik neem aan dat het voor het principe niet uit maakt of je er wel/niet gebruik van maakt? Weet iemand of dit toegelaten wordt in de TOSsen van de affiliate programma's?

Thanks
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#2
Toevoegen mag gewoon volgens mij en is ook zeker niet verkeerd om te doen. Je hebt er namelijk niks aan dat google de links verder gaat indexeren omdat het niet je doelstelling is om de merchant hoger te laten scoren (linklove doorgeven). Je verbeterd op deze manier ook nog eens je internal link love!

Conclusie: rel="nofollow" toevoegen aan je affiliate links is goed voor je eigen website!

P.S. mocht je vaak bezig zijn met links en dergelijke installeer dan de SearchStatus plugin in firfox (http://www.quirk.biz/searchstatus/) deze laat op iedere website zien waar een nofollow gebruikt wordt. Ook geeft het je de mogelijkheid om snel te kijken hoeveel backlinks een website heeft en nog wat andere dingen.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#3
Tja..eigenlijk een beetje dubbel..Je zou zelf zoveel mogelijk linkliefde willen krijgen, maar eigenlijk geven we het zelf nauwelijks weg :D...gelukkig zijn er nog genoeg mensen die hier nog niets van weten.. Gelukkig maar voor mijn incoming links ;D..

Maargoed, ik voeg ze dan idd toe...want nu heb ik ineens wel erg veel linkjes via affiliates...

(ps. eigenlijk raar...pr betekent alleen nog maar wat als je wilt opscheppen bij je vrienden..en dan nog moet je ze eerst die brakke toolbar laten installeren hehe)...

Anyways, bedankt voor het antwoord!
nr1.
 

artis

Nieuw lid
29 jun 2007
14
0
0
#4
Zoekmachines kunnen toch niet van de hele publisherwereld verlangen dat men overal rel="nofollow" toevoegt aan commerciele links?
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#6
Ter aanvulling nog het volgende; als je niet gebruik maakt van nofollow, dan loop je het risico dat een merchant in sommige gevallen nog hoger scoort op een keyword in de natuurlijke resultaten dan jijzelf :)
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#7
Als netwerk hebben wij er geen probleem mee dat je bij links de nofollow tags gebruikt. (mits de link blijft werken ;D.

Hoe wel een affiliate programma een positief effect heeft op de pagerank van de adverteerder zijn we niet van mening dat een adverteerder dit enkel om deze reden moet doen. een affiliate programma moet gebaseerd zijn op een performance based afreken model maar ook doelstelling.
 

Clicks

Nieuw lid
1 nov 2005
49
0
0
www.aanbiedingen-web.nl
#9
Ik durf nog een stap verder te gaan. Zoals ik de google guidelines uitleg, zou je aan je affiliate links zelfs een nofollow toe MOETEN voegen. Het zijn paid links, kort citaat uit de guidelines:

Links purchased for advertising should be designated as such. This can be done in several ways, such as:

* Adding a rel="nofollow" attribute to the <a> tag


http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=66736