Optimalisatie inkomsten website

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#1
We zijn momenteel www.gezond-gezondheid.nl aan het opfrissen en in een nieuw kleedje aan het steken.

Veel nieuwe content, oude verwijderen, mailinglijsten weer in gang steken, ... kortom het gehele gebeuren.

Voorlopig komen we uit op zo'n pagina:

http://www.gezond-gezondheid.nl/infecties.htm

Vraagjes hierbij:

Ik wil de mailing niet uitpersen. Mensen moeten het trouwens weer gewoon worden, heeft stilgestaan. frequentie voor een gezondheidssite. Om de 2 weken? of is dat te vlug?

De google adsense, zouden we dat veel meer laten opvallen in een andere kleur? Posities zoals nu vind ik wel goed.

Andere opties? Ik zou niet direct willen vullen met affiliatelinks en zo, dat is enkel voor de mails. Al eens een google down gekregen, dus hiermee toch maar wat afwachten.

Met dank
 

Clicks

Nieuw lid
1 nov 2005
49
0
0
www.aanbiedingen-web.nl
#2
Om eerlijk te zijn is er maar 1 manier om achter te komen wat beter werkt.
En dat is testen. Wij kunnen hier wel zeggen dat een andere kleur beter opvalt maar de enige manier om er achter te komen of het daadwerkelijk meer oplevert is testen.

Laat deze layout een week draaien, verander de kleuren en laat dat ook een week draaien.
Vergelijk dan je CTR, eCPM en je inkomsten.

Nog mooier is natuurlijk om gedurende een bepaalde periode 2 verschillende continu af te wisselen. Maak hiervoor verschillende kanalen aan en vergelijk die. Hiermee sluit je bijvoorbeeld seizoensverschillen uit.
Na een periode vergelijk je de 2 kanalen en doet een paar wijzigingen in de slechtst presterende. Daarna herhaal je het hele proces.

Iets wat ik zeker zou testen is wat het verschil is tussen deze layout en dezelfde kleuren maar dan zonder een lijntje om de advertentie. Heb gemerkt dat het zo veel mogelijk blenden een positief effect op CTR kan hebben. Tegenovergesteld dus eigenlijk aan je vraag over andere kleuren. Dat zou ik juist in eerste instantie niet doen.

Maar zoals ik begon: test het en je weet het ;)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Jemig Barvee, je bent een oude rot in het vak en dan met zoveel "ellende" op termijn Google inkomsten willen verwerven ? Wist niet dat er zoveel kwalen zijn. Alleen al op 1 pagina !Wordt er doodziek van, de kleur heb ik al : grapje !

OK, terug naar het onderwerp. Op zich is de layout best goed, zo niet beter, maar wel erg, erg groen. In Nederland zijn we ook druk bezig erg groen te wezen, doen we veiligheidshalve alleen als het geen kwaad kan. Eigenlijk zou je best wel 1 of meer steunkleuren kunnen gebruiken. Het is niet gratis maar wel goed : het programma Colorwheelpro, kun je eerst wat combinaties uitproberen. 8)
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#4
@ouwesmurf: ben niet goed mee. Wat bedoel je juist? Het is juist omdat ik ellende gekend heb met betaalde links dat ik online eerst teruggrijp naar google-adsense.
Ik weet dat het niet direct de meest lonende inkomst is doch ik wil eerst de boel weer opkrikken voor ik hem terug kan laten vallen :-\

Ja, het is nogal groen, doch op termijn komen er foto's tussen die het geheel alvast gaan breken. Ik wil eerst terug veel content insteken en alles laten draaien. Uiteindelijk heb ik veel bezoekers nodig om te kunnen testen ::),

@Clicks: Dat van dat lijntje wist ik nog niet. Goed idee.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#5
Nog even terug op die ouwe rot in het vak.

Op den duur wil je steeds meer en meer en dat is moeilijk om mee om te gaan. Een dag geen sale en ik denk al dat de boel om zeep is. op den duur ben je wel gefixeerd op van alles. Vandaar dat ik zo af en toe van die dingen neerzet die mij wat meer zekerheid kunnen geven.

Het is een beetje portefeuillespreiding doen ook.
 
5

5KG

Guest
#6
Mailing; doen wij 1x per 2 weken, is denk ik alleen aan ieder om te kijken hoe dit bevalt.
Je moet welke elke keer wat zinnigs te melden hebben natuurlijk.

Probeer het eens met andere foto's kijk hoe men dan op berichten reageerd.
Nu.nl doet om de zoveel uur een andere foto, die kunnen zo zien wat meer aantrekt tot klikken van dan welke foto niet.

Ben persoonlijk ook niet gecharmeerd van deze kleur groen, ook vind ik hem/haar (de site) ietswat fel overkomen, dat kan ook aan mijn ogen liggen natuurlijk.

Ik zou de --> vervangen door een plaatje met een pijltje, en deze achter het laaste woord zetten met bijvoorbeeld *pijltje* Meer... of iets dergelijks.
Ik klikt nu namelijk op de woorden welke underlined waren en kwam er later achter dat dit niet werkte ;)

Als ik bijvoorbeeld doorklik naar vogelgriep, dan is het eerste blok tekst al voor mij te veel.
Zet er ergens een Enter tussen, leest een stuk makkelijker.

Tevens mis ik in de rubriek vogelgriep wat je/ze er aan kunnen doen.
Ik lees nu alleen iets over dode mensen maar niet of ze ergens mee bezig zijn om ons mensen er tegen te beschermen of hoe de vorige griep de grond is in gedrukt.

Ook zou ik de tekst, Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief., veranderen in iets pakkendere tekst.
Laat zien wat men kan verwachten als men zich inschrijven. Moet er zo staan dat ze zichzelf gelijk willen opgeven! omdat het iets gaat bevatten waar ze wat aan hebben.

Tevens zie ik alleen een melding dat ik ben ingeschreven, ik krijg geen link om mijn registratie nogmaals te bevestigen?

Zijn alleen mijn ervaringen even, niet heilig, misschien ongepast of ongefundeerd, ik heb maar wat aangeklikt en wat bekeken. ;)
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#7
Hallo,

Wat mij betreft is de lay-out vrij vlak: alles in één kleur is niet zo spannend.
Groen associeer ik althans zelf niet met gezondheid. Daarvoor zou ik zelf een frisse kleur blauw kiezen, of oranje met grijs oid.
Met wat beelden van frisse koppies er op (stockfoto's) om het aansprekend te laten zijn.
De eerste indruk is: veel tekst. Om mensen aan te spreken en ze terug te laten komen, zou ik er een wat aansprekender lay-out tegenaan gooien.

Misschien nog een persoonlijke noot: het zijn wel erg veel Google ads...
Deze zou ik zelf wat subtieler/spaarzamer presenteren en toepassen.

Hoe vaak ik een mailing zou willen ontvangen? Liefst niet te vaak; ik zou zeggen: doe een kleine enquete onder je subscribers en zet daar een kleine teaser op qua beloning.

My 2 cents...
 

Jacobien

Nieuw lid
4 dec 2007
103
0
0
#8
"Deze infectie vertoont vaak heel zware symptomen die best zo snel mogelijk worden opgevolgd."
????

"evolueert de ziekte naar een ernstige pneumonie, waarbij kunstmatige ventilatie nodig kan zijn."
???

etc.

Het is alsof je klakkeloos teksten hebt vertaald zonder dat je weet waar het over gaat. (en waardoor je dus ook alle fouten overneemt)
 
6 sep 2006
653
0
0
#9
Barvee zei:
De google adsense, zouden we dat veel meer laten opvallen in een andere kleur? Posities zoals nu vind ik wel goed.
Weet je zeker dat je ad posities en formaten nu optimaal zijn? Ik denk namelijk van niet.

De optimale formaten zijn over het algemeen die met bredere regels. Die lezen namelijk lekkerder, zodat mensen ze ook eerder zullen lezen. Ook omdat die formaten afwijken van de standaard banner formaten doen ze het beter; ze lijden minder onder ad-blindheid. Hetzelfde geldt voor de posities. Mensen zijn gewend ads te vinden boven en rechts van de content.

Oplossing: positioneer de ads binnen de content. Tussen de alinea's, of binnen de alinea's (met een css float). Bovenaan werkt het beste: links binnen de eerste alinea of tussen de 1e en 2e alinea. En dan nog een ad unit direct onder de tekst, zodat, als mensen klaar zijn met de tekst en ze er aan toe zijn een andere site te bezoekern, ze dat via je ad doen. En op een pagina met veel tekst nog een derde ad, ergens in het midden (of boven het midden, waar minder lezers reeds zijn afgehaakt).

En zoals Clicks al zei: zoveel mogelijk blenden, geen border dus.

Zorg dat links in je content en de titels van de ads er hetzelfde uitzien. Ideaal voor de CTR: blauw met een underline. Zorg dat alleen links een underline hebben, verder niks. Haal dus de underline onder de niet-links weg. Blauw als linkkleur past misschien niet binnen je design, maar zorg in ieder geval dat links een unieke en opvallende kleur hebben, niet dezelfde kleur als de rest van de tekst.

Ik weet zeker dat je CTR aanzienlijk zal verhogen als je deze tips toepast, maar het beste is natuurlijk om te blijven experimenteren en meten.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Jemig Barvee, je bent een oude rot in het vak en dan met zoveel "ellende" op termijn Google inkomsten willen verwerven ? Wist niet dat er zoveel kwalen zijn. Alleen al op 1 pagina !Wordt er doodziek van, de kleur heb ik al : grapje !
@Barvee : de bedoeling was dat je die hele allinea als grap zou moeten opvatten, dus aub niet serieus op in gaan !

Wat er wel een beetje achterstak : zo'n hele pagina vol met kwalen, daar krijg je nooit een optimale verkoop mee, of het nu Adsense heet of affiliate-verkoop.
Ik zou het iets lichter maken, door hoofdrubrieken te kiezen, en pas daarna per hoofdrubriek de onderscheiden kwalen daarbinnen. Zelfs kwalen moet je "smakelijk" opdienen. ;)

Inspelen op foto's te zijner tijd is 1, toch zou ik de tekst ook iets verlevendigen door de Hn etc. een steunkleur te geven. Niet voor niets dat ik colorwheelpro noem, je kunt er ook meer te weten komen omtrent de achtergrond en effecten van specifieke kleuren. Zoals de kwestie welke kleur groen verkoopbevorderend werkt en welke als ideaal voor een slaap-uurtje kan dienen. :D
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#11
Ok, bedankt voor de vele reacties.

Groen is definitief verbannen door blauw ;).
Niet links zijn niet meer onderlijnd, ...
Kortom zowat alles die aangehaald is, is aangepakt
Staat alleen niet online das pas voor vanavond.

Blijf maar comments geven want zelfs een ouwe rot moet bijleren.
Van zodra online geef ik nog even berichtje zodat jullie eventueel kunnen vergelijken.

Bedankt alvast
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#13
Ik zie veel tekst zonder enige inhoud, veel spelfouten (werkwoorden!) en veel verkeerde interpunctie (zoals ,...). Verder gebruik je vaak het woordje "doch" in plaats van "maar". wat niet bij vlot en aansprekend taalgebruik past. Dit is allemaal relatief gemakkelijk te verbeteren.

Naar mijn mening moet je allereerst proberen zinvolle informatie zonder onnodige (spel)fouten te verschaffen, zodat je bezoekers ook werkelijk iets aan de site hebben. Nu lijkt het primair een vangnet voor het Adsense-gebeuren en daar zijn inmiddels veel bezoekers allergisch voor (Google zelf overigens nog het meest, met alle smartpricing-gevolgen van dien...)
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#14
prijk zei:
Ik zie veel tekst zonder enige inhoud, veel spelfouten (werkwoorden!) en veel verkeerde interpunctie (zoals ,...). Verder gebruik je vaak het woordje "doch" in plaats van "maar". wat niet bij vlot en aansprekend taalgebruik past. Dit is allemaal relatief gemakkelijk te verbeteren.
Op een of andere manier heb ik alleen al door de domeinnaam de indruk dat dat absoluut niet de bedoeling is.

Ik heb de eerste de beste link maar even gevolgd en daar lees ik over liefdesplaatsen in de natuur dat ik het maar eens moet proberen in bos, strand, tuin, speeltuin en auto (zal wel een groene auto moeten zijn dan). Ik moet zeggen dat er werkelijk een wereld voor me open gaat... een wereld van inhoudsloze content wel te verstaan.

Wat dacht je van dit over pijnstillers: "Naast antidepressiva één van de meest gebruikte geneesmiddelen in onze maatschappij. Iedereen grijpt wel eens naar een pijnstiller en soms is dat ook goed. Alles over pijnstillers ontdek je bij ons."

En uiteraard ontdek je dat niet bij "ons".

Wat is er mis met het maken van echte content? En als je je daarbij op het gebied van de gezondheid meent te moeten wagen, is een allereerste vereiste om de bezoeker eens duidelijk te maken van wie al die gemeenplaatsen wel niet afkomstig zijn.

Ik zie werkelijk niets dat inkomsten rechtvaardigt, laat staan dat er ook maar enige basis is om die inkomsten te optimaliseren.

Vandaar mijn tip nog maar eens in de vorm van een aloude mantra: content content content!
 
5

5KG

Guest
#15
Ik had mij opgegeven voor de mailing list, nu ontvang ik hem 2x...
Plus er staat schrijffouten in de tekst, en zinnen die grammaticaal niet kloppen.

Plus dat het verhaal van; Het verhaal van Semmelweis, een zeer onduidelijk beeld geeft in de email wat ik in vredesnaam er mee zou moeten doen of zet niet aan tot het lezen van..

doch dit zijn vaak uitzonderingen
Oh ja, hoor. Neem alvast je pak en zak want we gaan op reis, naar het land van de eeuwige jeugd ...
geven je 5 tips om je seksleven terug nieuw leven in te blazen.
De weersomstandigheden of de seizoenen zouden er voor iets tussen zitten
Van voor op de bank of liever in de koffer? Kofferbak denk ik?
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#16
Hmm, er wordt nogal op taalfouten gespeeld.
Af en toe zitten er wel schrijffouten in maar alles is dan ook in unieke content (en het andere die op de site staat die niet allemaal uniek is gaat allemaal weg)
Schrijffouten gebeuren dan al soms eens.

Ik woon in Belgie, ben vlaming en de taal is dan ook lichtjes anders, wat bij jullie een kofferbak is, is bij ons een koffer. Wat bij ons ok is, is bij jullie leuk of zo. Kan gebeuren maar dat lijkt mij niet echt onoverkomelijk.

Deze site is ook geen hoofdsite voor ons, had tot 3 maand geleden 30000 unieke bezoekers en na een down willen we die gewoon weer wat leven inblazen.

Dat een verhaal als Semmelweis niet direct "100%" commercieel aantrekt zal wel, voor vele, is dat iets onbekends, maar een nieuwsbrief met 100% verwijzen naar andere sites is ook niet direct bevorderlijk volgens mij.

Op zich ben ik heel tevreden met alle reacties en heb ik nog heel veel bijgeleerd.
De doorklik op de nieuwsbrief is heel goed net als het doorklikken nadien op de adsense en op andere pagina na enkele uren. Meer dan ik had gedacht.

Dat je de nieuwsbrief 2* gekregen hebt is uiteraard niet normaal en zal ik navragen. Ik heb hem zelf maar 1 keer gekregen, dus weet niet goed wat er fout gegaan is.

Het is maar een investering in de toekomst die site en als iemand een goed bod heeft mag hij zelfs weg. Ik streef geen fortuinen na, maar weet dat ik veel beter doe dan de gemddelde forumganger hier en daar en ik op zich al trots op. Het is uiteindelijk maar een "sterk" uitgelopen hobby.

MAAR (ik ging weer doch schrijven) en zelfs maar is niet goed want is ontkenning, ben ik tevreden met alles en daar gaat het hem om.
 
5

5KG

Guest
#17
Schrijffouten gebeuren, ik weet ook dat men in België anders praat en schrijft dan in Nederland, geloof mij, ik heb een mix van beide ondertussen dus ik ben dan ook niet de persoon die commentaar mag geven op schrijf fouten ;)

Het Semmelweis verhaal was bij mij niet eens als commercieel overgekomen, ik wist alleen helemaal niet wat ik daar mee aan moest.

Verder melde ik mijn ervaringen even met je, daar je er om vroeg en ik mij daarom ook had ingeschreven op je site, niets ten nadele, alleen maar om je wat punten te laten zien welke, ik, vond dat ze het waard waren om te vermelden.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#18
@5KG
Zeker geen natrap ofzo, integendeel.
Heel tevreden met je inbreng.
IK zou zelfs zeggen doen zo verder ;)
 
5

5KG

Guest
#19
Was ook niet bot bedoeld jou kant op 8)

Alleen als je mij weer twee keer een mailing zend, dan ga ik boos worden ;D
 

Jacobien

Nieuw lid
4 dec 2007
103
0
0
#20
Barvee zei:
Hmm, er wordt nogal op taalfouten gespeeld.
Af en toe zitten er wel schrijffouten in maar alles is dan ook in unieke content (en het andere die op de site staat die niet allemaal uniek is gaat allemaal weg)
Schrijffouten gebeuren dan al soms eens.
Het gaat niet alleen om taalfouten. Je schrijft over zaken waar je duidelijk weinig verstand van hebt. Dat is het grote probleem.
Niemand zal je site serieus nemen als je maar wat opschrijft zonder het goed te checken. En om goed te kunnen schrijven, moet je weten waar je het over hebt.
Ik denk dat je beter een ander onderwerp had kunnen kiezen.