Prijzen weergeven

Melanthi

Nieuw lid
15 mei 2016
4
0
0
#1
Hi,

Ik promoot touroperators op mijn site en heb voor elke accommodatie een contentpagina gemaakt met hierin deeplinks naar de touroperator. Nu wil ik ook graag de up to date prijzen realtime laten weergeven en ben op zoek naar een manier om dit te doen.

Hebben jullie een idee?
 

Melanthi

Nieuw lid
15 mei 2016
4
0
0
#3
Ja, die hebben ze wel. Maar ik heb ervoor gekozen om zelf per acco een contentpagina aan te maken, ik maak dus geen gebruik van feeds. Ik wil in een customveld de prijs laten zien. Nu kan ik natuurlijk een prijs invullen, maar prijzen veranderen soms per dag en het is niet te doen om dagelijks alle prijzen na te lopen en waar nodig aan te passen.
Vandaar mijn vraag hier :)
 
26 jan 2008
255
0
0
#4
De feed gebruiken: Koppel je product aan een rij in de feed, en update elke dag je product pagina. Moet je wel een beetje kunnen php'en ;)
 

GDB

Nieuw lid
26 mei 2015
38
0
6
#5
Ik heb ook handmatig aangemaakte pagina's waarbij ik alleen prijzen inlaad uit feeds.

Als je Wordpress gebruikt kun je met de betaalde WP ALL Import plugin http://www.wpallimport.com/ relatief eenvoudig selectief informatie uit feeds inladen. De eerste keer is het uitpluizen en klungelen. Je moet dan wel een unieke identifier hebben per "product".

Wat ik doe is het volgende:

Met WP All Import feeds instellen. Selecteren op EAN code (nuttig voor producten met een stekker, minder nuttig voor andere). En ik laad vervolgens alleen de prijs uit de feed.

Prijs wordt opgeslagen in een custom field bij een Wordpress bericht.
prijs-adverteerder-A
prijs-adverteerder-B
prijs-adverteerder-C

Met behulp van de Custom Content Shortcode plugin https://nl.wordpress.org/plugins/custom-content-shortcode/ geef je de inhoud van het custom field weer in je bericht. Of bijvoorbeeld in een Tablepress tabel veld https://tablepress.org/.

Vervolgens stel ik cron jobs in met de cron info uit WP All Import die elke nacht de prijzen controleren en verversen. Dit laatste loopt niet altijd even lekker bij alle hosts, maar bij TransIP werkt het in ieder geval.

En zo kun je dus op de pagina van een bepaalde vakantie de prijzen van meerdere touroperators weergeven die net zo vaak worden ververst als je wilt/je hosting kan hebben. Je hoeft de feed maar 1x goed in te stellen omdat alle vakanties worden bijgewerkt op basis van de unieke ID uit de feed. Uiteraard moet je wel per adverteerder een feed inregelen.

Misschien zijn er betere manieren binnen Wordpress om het te doen, maar dit werkt voor mij goed. Een en ander wordt toegelicht in de supportvideo's van WP All Import en met een beetje googlen kom je een heel eind. En uiteraard kan je zoiets ook zelf (laten) knutselen met PHP.