Product feeds: de boel een beetje automatiseren

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#22
ouwesmurf zei:
Dit is 'm xipe: http://www.munax.com/index.htm, in hun crawling faq's doen ze zich uitermate vriendelijk voor, in de fora - zie pagina 1 van dit item - wordt daar iets anders over gedacht, meer in de zin van scraper.
Jasper heeft er ook aandacht aan besteed, maar lees, oordeel zelf en laat het ons weten . ;)
@ouwesmurf: dit is dubieus..!
En wat schieten ze er mee op?

Ik heb gelijk maar de hele deny.txt die ik vond in mijn htaccess file gezet.
Deze wordt nu wel een beetje lang ineens.
;)

@PJ Heb jij misschien wat urls van up-to-date lijsten? Die ik vond lijken mij een beetje gedateerd...
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#23
En wat schieten ze er mee op?
slechts beperkt door je eigen fantasie ;)

Wanneer het correct is, opereren ze als parasiet : neem de content over, plaats die in een eigen pagina, voeg eigen reklame toe, open bankrekening.........

Maar "dienstverlening" kan ook heel sympathiek klinken, heb niet de behoefte om de discussie met die goeie zaak weer op te rakelen, maar denk je eens in : Munax doet "even" een onderzoekje Nederland, welk type websites met content en advertenties ligt populair, xx% met netwerk y en adverteerder z.
Opdrachtgever sluit een deal met een netwerk + adverteerder, onderbouwd met Munax anonieme (?) statistieken, heeft adverteerder wel oren naar en er komt een leuke deal uit. De klant haalt zelf het paard van troje naar binnen, en je hoeft er als opdrachtgever alleen nog maar een bankrekening aan te koppelen. Etc. etc.
Let wel : ik heb geen bewijs dat het zo zou kunnen gaan, maar in sprookjesland kan er veel.

Wanneer je in Nederland je vrienden en kennissen voor jou kan laten "zitten" voordat de biometrie door justitie was uitgevonden, kan er meer.
Internet is net als de gewone leefwereld, dat is het probleem niet. Probleem is wel, wanneer Cor van Hout exit is, de Cobra tijdelijk weg, Holleeder in bespreking, ontstaat vanzelf de volgende generatie leidinggevenden, hoever moet je gaan om anderen buiten te sluiten of om jezelf een minder makkelijk te kopieren "bezit" aan te meten. ;D
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#24
xipe, dit is een redelijk accurate lijst: http://www.askapache.com/htaccess/blocking-bad-bots-and-scrapers-with-htaccess.html
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#26
mdobro zei:
even een korte voor-aankondiging,

sinds een paar dagen hebben we "UPdate-feeds" bij Daisycon indien er op merkingen zijn hoor ik het graag. Nader info volgt.
Marko,

Welkom terug op het forum (na 5 maanden afwezigheid), we begonnen je hier al te missen geloof ik.

Mbt update feeds;

Wat moet ik me hierbij voorstellen. Zoals ook Zanox het doet?

Ofwel ik kan bij de productfeeds alle wijzigingen sinds een bepaalde datum downloaden? Dat is helemaal super. Scheelt veel tijd/dataverkeer voor iedereen.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#27
Hoi paul,

ik weet eerlijk gezegd niet hoe zanox het doet, maar dit is de eerste relase van onze updater.
je kunt nu verschillende vormen van updates ophalen.
* wijzigingen
* nieuwe velden
* verwijderde velden (ja? dat kan ook)

uiteraard kun je deze updates ook combineren.

je kunt zelf aangeven van af welk datum de je update (met terugwerkende kracht wenst binnen te halen)

bovendien kun je de velden selecteren die je wel of niet wenst en je kunt de volgorde in de feed aanpassen zodat je de feed makkelijker kunt verwerken

daarnaast kun je nu direct een sub-id aan de feed meegegeven.

nadere info komt in een nieuwsbericht komende week, maar je kunt natuurlijk ook inloggen en de zaken bekijken (afiliates-materiaal-productfeeds).

we hopen voor het einde van het jaar nog een upadte le lanceren met nieuwe functionaliteit. suggesties horen we graag.
 

Libertes

Nieuw lid
2 dec 2008
10
0
0
#28
Ik heb zelf een affiliate xml script welke het betrekkelijk eenvoudig maakt om elke mogelijk xml productfeed weer te geven op je website. Op het moment ben ik bezig met een vernieuwde versie welke meer zoekmachine mogelijkheden heeft en met nog meer xml feeds werkt.

Tests met dasycon, tradedoubler en m4n zijn op het moment erg positief. Mocht je interesse hebben neem even contact op. Een licentie voor 1 domein kost 75 euro excl. BTW, voor ongelimiteerd domeinen kost een licentie 150 euro excl. BTW. Kortom een eenmalige investering welke je denk ik veel werk kan besparen.

Edit: excuses, merk net dat ik een topic uit 2008 omhoog kick, was niet de bedoeling.