Sjopze.nl en TNTpost

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#1
Vandaag een leuke folder in mijn (niet digitale)brievenbus gehad. Het betreft een nieuwe site en initiatief van TNT post (TNT kadowinkel en TNT fotoservice).

Het lijkt erop dat TNT haar grenzen aan het verleggen is en is begonnen aan de strijd die affiliate marketing heet en wel als publisher.

Het is voor TNT een kleine moeite natuurlijk om elke 2 weken een folder met acties aan de postbezorger mee te geven en hiermee voor de volle 100% gratis reclame genereert voor sjopze.nl.

En wij maar volop TNT kadowinkel en TNT fotoservice promoten voor een paar euro!

Nu begrijp ik ook waarom TNT de getpaid sites en mailingpartijen aan het bannen is. Onder het mom van "klachten vanuit het commisariaat van de media op de verkoop van hun boeken" willen ze de volle mep halen uit hun sjopze.nl campagne. Bron: http://affiliates.nl/?act=show&id=AQHkZt==
 
24 aug 2005
831
0
0
#2
Nu begrijp ik ook waarom TNT de getpaid sites en mailingpartijen aan het bannen is. Onder het mom van "klachten vanuit het commisariaat van de media op de verkoop van hun boeken" willen ze de volle mep halen uit hun sjopze.nl campagne. Bron: http://affiliates.nl/?act=show&id=AQHkZt==
Die klachten zijn er wel, Cosmox en ECI zitten in hetzelfde schuitje wat betreft de wet op de vaste boekenprijs. Ook ECI is gestopt met cashback en rewardprogramma's.
 
J

Joya

Guest
#3
TNT kan best hun boeken op nul procent zetten, dan kan het overige deel gewoon door affiliates worden gepromoot.

Ik dacht dat Splinq trouwens een zaak had gestart tegen deze regels?
Dat ze geen korting op de aanschaf prijs zelf geven maar dat ze men de 'volle mep' laat betalen en daarna pas eens een korting erop gaf.

Iemand een idee of die zaak al geweest is/uitslag is?
 
R

R vd Berg | conversive

Guest
#4
Beste TNT affiliates,

TNT Kadowinkel heeft inderdaad besloten om alle Cashbacksites uit haar affiliate programma te halen. De reden voor deze beslissing is een klacht van het commissariaat van de media.

In de wet is namelijk het volgende vastgelegd:

In artikel 6 van de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp) is bepaalt dat de verkoper gehouden is bij de verkoop van boeken in de Nederlandse en Friese taal de prijs toe te passen die de uitgevers hebben vastgesteld. Behoudens de kortingsmogelijkheden die in het Besluit vaste boekenprijs (Bvbp) zijn opgenomen, is het niet toegestaan bij de verkoop van boeken geldende voordelen te verlenen.

Mochten jullie vragen over deze beslissing hebben dan hoor ik het graag.


Met vriendelijke groet,
Rob van den Berg | Conversive

E - r.vandenberg@conversive.nl
T - 036-845 2640
 
9 jun 2008
118
0
0
#8
als je dan als TNT zijnde besluit om aan de publisher kant iets te starten, doe 't dan ook meteen goed. Ik snap niet dat ze hun naam verbinden aan zoiets simpels als sjopze.nl.... Zeker niet als je die tnt kaartenservice site bekijkt, dat ziet er gewoon strak uit. Daarnaast hebben ze vast een fors budget om iets op poten te zetten. En inderdaad alle middelen en mogelijkheden om 't eenvoudig te promoten.
 
R

RemcoE

Guest
#10
http://twinklemagazine.nl/nieuws.aspx?id=25762&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=nieuwsbrief
 
J

Joya

Guest
#11
Remco,

Daar hadden ze hier al een aparte topic over ;)

Maar waarom kan TNT niet de boeken uitsluiten van hun site?
Aangezien het maar een vrij klein gedeelte is.

Technisch zou dat toch haalbaar zijn?
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#12
Joya zei:
Maar waarom kan TNT niet de boeken uitsluiten van hun site?
Omdat TNT waarschijnlijk bang is dat affiliates met cashback sites TNT voor de voeten gaat lopen ivm hun nieuw concept wat "sjopze.nl" heet natuurlijk.

Uiteraard zal dit door TNT op deze manier nooit geuit worden natuurlijk. Logisch.

Het enige wat TNT riskeert is dat affiliates, TNT links laten liggen denk ik.
 
R

RemcoE

Guest
#13
@ Joya, denk post het erbij. 8)

Het is inderdaad technisch mogelijk om boeken uit te sluiten en simpelere zou zijn als we een zinnetje erbij mochten zetten, "Op Nederlands- en Friestalige boeken wordt geen vergoeding gegeven". Helaas voor ons is vanuit hogere hand (directie TNT) besloten het geheel uit te sluiten, om zo een situaties zoals met Selexyz te voorkomen.

Mocht er verandering in de situatie komen (wat ik niet denk), dan laten wij dat uiteraard direct weten.
 
J

Joya

Guest
#14
Afgezien het feit dat TNT het niet wil.

Je kan heel makkelijk deze dingen uitsluiten van provisie.

Waarom kan en wil een Bol.com het wel regelen inzake de boekenprijs en TNT niet?
Wie doen er meer boeken op jaarbasis?

Tevens is het voor alle affiliates officieel uit den boze om korting te geven op wat voor manier dan ook op boeken, allen controleren doet men niet veel want er zijn nog lego GPT ed die het promoten en uitbetaald krijgen.

Zou de aangesloten media lijst eens doornemen, uiteraard ook de bruna en alle anderen.

Nou ja.. 't is zonde.