Suggesties Yonego Affiliate onderzoek 2010

12 jan 2008
133
0
0
www.yonego.nl
#1
Naar aanleiding van de discussie ( http://www.affiliate-forum.nl/index.php/topic,12479.0.html ) over het Yonego affiliate onderzoek hier op het forum, een nieuw topic voor het opnemen van vragen binnen het onderzoek.

We hebben veel mailtjes, tweets en forum reacties gekregen met suggesties die we zeker meenemen.
Ik ben heel benieuwd welke vragen jullie verder nog missen binnen de "enquete" voor 2010.. en daarom kun je deze hieronder posten binnen dit topic.

Heb je een vraag voorgesteld die er nu nog niet in staat en nemen we die mee.. dan zorg ik er voor dat je vanuit Yonego ook een taart krijgt bij de start van de enquete. Weliswaar niet voor 50 man zoals Daisycon, maar wel met slagroom ;) DEAL!? Ben benieuwd naar suggesties en wil jullie allen danken voor deelname!
 
12 jan 2008
133
0
0
www.yonego.nl
#2
Voor de duidelijkheid: Dit topic kan de komende maanden gewoon open blijven staan. Netwerken, adverteerders, bureaus en affiliates kunnen vragen suggereren over nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld.

Bedankt!
 
B

Beachboy

Guest
#3
Omdat nu wel duidelijk is dat het "onderzoek" een dikke onvoldoende haalt, wordt er maar snel een enquête van gemaakt.
Om te beginnen hebben we intern nog een discussie gehad of we het zouden presenteren als zijnde "onderzoek" of als zijnde "enquête".
Dus jullie waren zelf wel blij en tevreden met het "onderzoek".
Vreemd dat je collega eerder zegt dat het onderzoek wel degelijk wetenschappelijk is en dat even later er van een onderzoek geen sprake meer is en de degradatie naar enquête voltooid wordt.

Het lijkt mij toch dat Yonego, zichzelf presenterend als HET online marketing advies orgaan, genoeg kennis in huis zal moeten hebben over de affiliate markt om zelf met intelligente vragen en een goed opgezet ( wetenschappelijk gebaseerd ) onderzoek over de brug te komen.

Ik geef een dikke onvoldoende voor het onderzoek en een matig tot voldoende voor jullie pogingen om een en ander recht te breien.
Taart mogen jullie zelf opeten.
 

willem

Nieuw lid
9 jun 2007
298
0
0
www.emarky.nl
#4
Zoals ik elders op dit forum al beschreef (kijk daar voor verdere info): doe wat meer met de data die je hebt, je kunt er m.i. heel wat meer informatie uithalen dan jullie nu hebben gedaan.
 
12 jan 2008
133
0
0
www.yonego.nl
#5
@ Beachboy

Jammer van deze reactie.. Ik ben al meer dan 10 jaar actief in affiliate marketing, dus kan je vertellen dat het aan kennis niet ontbreekt. Als je een beetje actief bent binnen affiliate marketing weet je dat ook, dus daar ga ik voor het gemak van uit ;)

Soms zijn keuzes achteraf niet de juiste. Ik wil daar niet nog een hele discussie over voeren, vandaar dat ik aan geef dat dit wellicht niet de juiste keuze is geweest. Daarmee is de discussie toch afgerond en hoeven we toch niet dieper op zaken in te gaan? Ik vraag openlijk om feedback, we staan er voor open.. vandaar dit topic.

Een dikke onvoldoende lijkt me wat voorbarig, we hebben er veel positieve reacties op gehad en ook een boel feedback. Het is de 1e versie. Ook de 1e versie van Google heeft veel feedback ontvangen, een nieuw initiatief is nooit perfect. Daarmee het onderzoek ook niet, maar ik denk wel dat we veel inzichtelijk hebben gekregen. De data is ingevoerd door honderden affiliates.. en of dit nou een onderzoek of enquete genoemd wordt, de data is een feit en die is op deze manier niet eerder in Nederland inzichtelijk geweest.

Een wat ongelukkige tikfout van Jaap wellicht, als je de zinsbouw leest zie je dat hij uiteraard ook op niet wetenschappelijk doelt. Dat kan ik anders in ieder geval bij deze bevestigen.

Anyway, kritische feedback is altijd goed, dus ben ik benieuwd naar je suggesties wat betreft de vragen. Als ik kritisch ben over iets denk ik vervolgens wel graag mee en geef suggesties als daar om gevraagd wordt. Ik ben er van overtuigd dat we ook wat met jouw suggesties kunnen, dus zie die graag verschijnen.. Bel me anders even via 076 - 5 246 246, dan neem ik het graag zelf met je door. Daar kunnen we wat mee. Dank alvast!

@ Wilco

Dank.. eens, we kunnen nog dieper op de antwoorden in gaan. Nemen we mee! Ook suggesties qua vragen wellicht?
 
B

Beachboy

Guest
#6
@ Joris,

Het is niet jammer van de reactie, het is gewoon kritiek op een door jullie uitgevoerd onderzoek en de afhandeling daarvan.
Een onderzoek waarmee jij jouw bedrijf mede verder wil profileren als belangrijke speler en een onderzoek waarmee je autoriteit wilt uitstralen.
Ik snap je verdediging en vragen om feedback dan ook wel.

Jullie kennis aangaande affiliate marketing wordt door mij zeker niet betwist, wel jullie onderzoek en de manier waarop de resultaten worden vertaald en bekend gemaakt.
In een ander topic word al het VMBO ( 3e jaars ) niveau genoemd en ik sluit mij daar bij aan.

Je terechtwijzing dat ik moet weten wie jullie zijn als ik een beetje actief ben in affiliate marketing, neem ik voor kennisgeving aan, al vind ik je vergelijking met Google een beetje...pretentieus?
 
12 jan 2008
133
0
0
www.yonego.nl
#7
@ Beachboy

Prima, maar zij die kritiek geven, mogen ook feedback geven, zeker als daar om gevraagd wordt. Vind je niet? Ik verdedig niets hoor, ik wil vanuit Yonego een onderzoek wegzetten waar de markt iets aan heeft. Als we 10 reacties krijgen van mensen die het niet goed vinden, maar niet aangeven wat dan hun concrete suggesties zijn, dan kunnen we geen feedback meenemen en kunnen we niet de progressie boeken die we willen boeken.

Dát is exact de reden van dit topic, dus daar ga ik graag naar over. Dat het beter kan was al bij de lancering bekend, want dat is altijd het geval. Wat dan nu beter kan gaan we zelf bekijken, i.c.m. met de suggesties vanuit jullie. Ik ben benieuwd wat jij graag aangepast zou willen zien om het volgend jaar als ´zeer goed´ te bestempelen. Daar kunnen we iets mee en dan geef je mij ook de kans om dat in actie om te zetten.

Daar wil ik het graag bij laten, met vanaf nu de focus op concrete suggesties waar het topic over gaat. Bedankt alvast!
 

JMD1

Nieuw lid
13 mrt 2008
21
0
0
#8
Zoals Wilco aangeeft. Het gaat niet alleen om vragen die toegevoegd moeten worden, maar vooral om hoe je de incoming data interpreteert. Als ik de vragen zie hebben jullie een ontzettende schat aan informatie ontvangen. Respondenten hebben de moeite genomen om jullie vragen te beantwoorden. Daarom ben je ze minstens verschuldigd om waardevol om te gaan met deze informatie.

Het onderzoek was nu vrij luchtig en de resultaten waren voor de hand liggend. Als jullie de feedback beter hadden benut, door bijv. kruisverbanden te leggen, zou de nieuwswaarde en relevantie van het onderzoek ineens vele malen groter zijn.

Mijn tip is: ga opnieuw aan de slag met de data en presenteer ons een waardevol onderzoek. Hier kun je meteen mee beginnen. Bovendien laat je de respondenten zien dat zij hun tijd niet hebben verspild door de vragen te beantwoorden.

Edit: naam gewijzigd van jmd1 --> jemado
 
6 jan 2010
70
0
0
#9
eens met JMD1. het zou bijvoorbeeld interessant zijn of juist de affiliates met het meeste, of met het minste affiliate inkomsten voor partij a of b hebben gekozen.

@joris, je hebt het alweer over een onderzoek ;) Vraag is of het slim is geweest dit als mediabureau te presenteren, 3vmbo is wellicht erg extreem, maar geen klant die een dergelijk "onderzoek" zou gebruiken om conclusies aan te trekken.

inzicht is leuk, maar je moet dit niet met trots presenteren of hiermee aan te geven "bij te dragen" aan kennis over de situatie in de markt.

mijn suggesties:
- leg kruisverbanden
- filter de nutteloze data (afhakers, invloeden van netwerken, foutief gekozen schalen)
- wijzig bij sommige vragen de schalen, probeer eens een Likert-schaal toe te passen (beter voor verder onderzoek)
- probeer zelf data te achterhalen los van de enquete (betrouwbaarheid zelf gaan meten door via alle netwerken tests te doen). betrouwbaarheid kan je meten, is geen subjectief onderwerp.
- probeer niet de netwerken zoveel mogelijk zieltjes voor zich te laten winnen. als je mensen in de supermarkt geld biedt voor het invullen is de kwaliteit van de ingevulde data lager dan die van wanneer mensen het uit eigen wil invullen zonder het voor een incentive te doen
-informatie over de methoden waarmee affiliates werken zou ook interessant zijn (CMS? programmeertaal? tools?)
- welke dingen affiliates in de toekomst graag zouden willen zien.


etcetc.. kan nog wel even doorgaan ;)
 

Dani

Nieuw lid
11 dec 2008
54
0
0
#10
Suggestie: Laat een 'onderzoek' c.q. enquete opstellen door iemand die snapt hoe je dat moet doen. Dit staat gewoon verschrikkelijk amateuristisch. Voor jullie als bedrijf, maar ook als het gaat om het niveau van affiliate marketing in Nederland. Als er met veel trots dergelijke onderzoeken worden gepresenteerd gaat mijn hoofd spontaan aan alle kanten jeuken.

Ik vind het een leuk gebaar dat je hier min of meer openlijk toegeeft dat het beter kan. Ik vraag me wel af of je nou echt de kennis van het forum hier nodig hebt om een fatsoenlijk onderzoek danwel enquete op te stellen. Dan gaan bij mij de vraagtekens knipperen. Ik denk eerlijk gezegd van niet, en dat er met wat meer moeite/aandacht een beter onderzoek naar voren had gekomen, is voor iedereen wel duidelijk. Ik kan me dan ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat dit topic een beetje semi-metdebillenbloot is.

Taart komt wel naar mij, DEAL?! :)