tekstlinks in plaats van banners ?

mik36

Nieuw lid
22 sep 2007
123
0
0
www.shapecare.nl
#1
Hoi,

Ik heb een vraag. Heb nu een paar dagen links op mijn site staan en constateer hetvolgende:

Er wordt sneller op een tekstlink geklikt dan op een banner. Is dat ook jullie ervaring of staan mijn banners gewoon niet goed ?
 
6 nov 2005
802
0
0
#5
Testen, testen, testen :)

Bij sommige sites werkt het beter wanneer links 'eruit knallen' bij anderen werkt het beter wanneer de links naadloos geintegreerd zijn. Ik zou wel kiezen voor goede beschrijving van de links zodat de bezoeker weet wat ie kan verwachten na de klik.
 

mik36

Nieuw lid
22 sep 2007
123
0
0
www.shapecare.nl
#6
Ik heb geen banner gevonden en geplaatst die ook maar enig effect had. Daarom practisch alle banners verwijderd.
Nu moet ik zelf zeggen dat ik ook niet op banners klik.
 
D

dutchguru

Guest
#7
Ik heb geen banner gevonden en geplaatst die ook maar enig effect had.
Tekstlink heeft effekt in de context. Een tekstlink over woestijnreizen heeft weinig effekt op een voetbal-website.

Geldt voor banners idem, in zoverre dat de meeste banners alleen reklame maken voor de merchant. Soms zijn banners gewoon goed gemaakt en kunnen heel goed dienen om aandacht te trekken, niet meer dan dat. Hoewel, soms wordt er wel op gedrukt, als het maar een knop op de juiste plaats is.

Net zoals het maken van een goede effectieve tekstlink een kunst is, is het maken van banners ook niet ieder gegeven, al denken de makers, de merchants en de ad-netwerken natuurlijk van wel ;)
 

Icelandic

Nieuw lid
19 jul 2006
63
0
0
#8
Toch kan een combinatie van banner + tekstlink ook goed werken. Ik beheer verschillende startpagina's en merk dat er op een link meer geklikt wordt als er ook een banner (van dezelfde merchant) op de pagina draait. Op de banners zelf wordt overigens weinig geklikt.
 
D

dutchguru

Guest
#9
Heb je ook gelijk in.

Zoals je in een van de tut's van m4n kunt lezen, zij noemen daarin de banner het uithangbord voor de aandacht, en de tekstlink het schap met de artikelen.
Je gaat ook niet hamsteren met het AH bord, maar wel met de spullen eronder (..) ;)

Het startpagina model voer ik zelf ook als een van de systemen, ook in een tekstblok waarin zowel de banner alswel bijvoorbeeld 5 tekstlinks er omheen, en dat werkt ook. Denk bijv.aan een banner van 125x125 of een logo van 88x31.
Anderszijds : H&M heeft een andere doelgroep dan Zeeman, gaan wij als affiliate dat dicht bij elkaar plaatsen, dan werkt dat wellicht ook..........niet.
Dus een verkeerd gekozen uithangbord, daarvan schrikken zelfs hamsters van terug. ;D

Toch, soms..... op de goede plek......op het goede moment .....en een verleidelijke banner, werkt het. Mits de tekst eronder en er omheen wel hetzelfde onderwerp is. Dus de appelazijn op een slankheidspagina doet het wel. Een fotocanvas bij een geboortestaatje doet het ook!