Tradedoubler Apple store Affiliatie

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#1
Hoi allemaal,

Ik ben behoorlijk nieuw in dit wereldje maar ik kom toch soms hallucinante situaties tegen.

Ik heb een site gemaakt, op aanvraag, over Apple. De site applevlaanderen.be is een nieuwsblog site die nieuws brengt over apple.
Op vraag van mijn "klant" zorg ik ook voor wat publiciteit op de site. Liefst van Apple, ik dus opzoek en kom dus bij Tradedoubler terecht. (Even ter zijde ik maak enkel site's omdat ik me daar graag mee bezig hou, het is dus een hobby voor mij.)

Na het aanvragen van een affiliatie voor de iTunes store, doe ik een aanvraag voor de Apple Store.

Jah, had ik het geweten was er niet aan begonnen...

In een eerste mail vragen ze mij meer gegevens over de site, naam, doel, aantal bezoekers.
Hier krijg ik ook een handleiding toegestuurd met aan welke voorwaarden we dienen te voldoen.
Ik lees die door en lijk op het eerste zicht te voldoen.

Ik krijg mail terug van Tradedoubler dat ik (je raad het al) NIET voldoe wegens... Apple staat vermeld in de URL...

Laten we er even allemaal de handleiding bij nemen http://hst.tradedoubler.com/file/11632/OLS_Affiliate_Banners_Guide_102708.pdf laatste pagina staat er:

Acceptabel voor een redactionele, informatieve website:
appleinfo.com
macdeals.com
iphonenews.com

Ik protesteer vriendelijk en schrijf in mijn hetzelfde voorbeeld als hierboven.
Krijg ik als antwoord:

Beste,

Ik heb mijn best gedaan, maar de URL's zijn telkens kwalijk:

Nina,

All 3 sites have Apple brands included. I'm afraid that this will not work at all.

appleinfo.com
macdeals.com
iphonenews.com

Regards,
Corinne
Excuseer? ze verbieden dus de site's die ze zelf toelaten in hun handleiding? En bovendien gaat het om Applevlaanderen.be en niet de drie bovenstaande.

Ik heb terug vriendelijk geantwoord, dat ze dringend de richtlijnen van Apple dienen te herlezen en vooral hen mails ten goede nalezen.

Ben ik nu de enige die daar zo om verbaasd is? Weet er iemand alternatieven (In België) om Apple producten aan te prijzen op een site?

Mvg
Nicolas
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#2
Misschien zijn de voorwaarden ondertussen geactualiseerd maar werden die niet op de site van TD BE aangepast?
Voor zover ik weet zijn er geen alternatieven. Apple legt de lat hoog voor affiliates en dat is natuurlijk hun goed recht. Jammer dat je geweigerd bent maar als de site voor iemand anders gemaakt is, heb jij daar weinig last van veronderstel ik. Tenzij die persoon een site door jou laat maken en de inkomsten voor jou zijn (wat wel gek zou zijn....)
 

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#3
Dat Apple zijn voorwaarde stelt en zijn voorwaarden strikt toepast en aanpast heb ik geen enkel probleem mee. Het gaat hem erover dat ze bij tradedoubler niet eens de juiste site voorstellen. En bovendien heb ik het gevoel dat Tradedoubler be, gewoon doorstuurt naar tradedoubler de hoofdzetel, die het op hun beurt moet vragen aan Apple.
Wat volgens mij niet gebeurd is, tradedoubler zegt volgens mij zelf njet, en niet Apple. Dit is een vermoeden. Bovendien staat mijn aanvraag in Hun systeem nog steeds "onder beoordeling"

Maar goed, Ik regel de inkomsten van de site wat er nadien gebeurt met eventuele inkomsten is strikt afgesproken tussen ons.
 
24 aug 2005
831
0
0
#4
Apple is een internationaal programma dus dat zal ook internationaal gemanaged worden. Ik vermoed ook dat de regels zijn aangescherpt ondertussen.
 

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#5
Ja maar dan zouden ze de oude regels niet mogen meesturen. Of ben ik nu de enige die vind dat tradedoubler dit verkeerd aanpakt.
 
S

svteg

Guest
#6
Alhoewel Apple nooit lastig doet over het gebruik van Apple in de domeinnaam is het wel algemeen bekend dat ze aardig secuur zijn in het toelaten van domeinnamen met Apple erin tot hun affiliate programma. Erg strikt in het beleid zijn ze niet, iphoneclub.nl maakt wel gewoon gebruik van het itunes affiliate programma, die zal dan wel onder het kopje redactioneel en informatief vallen, waarom applevlaanderen.be dat niet is? Omdat je pas redactioneel en informatief bent wanneer je dagelijks duizenden bezoekers kunt doorsturen naar itunes.

At the end gaat het altijd om de keiharde euro's. Apple wil je best wel het juiste non-profit stempeltje geven als je maar genoeg profit bent ;)
 

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#7
De iTunes affiliatie hebben we ook gekregen zonder problemen zelfs. Dat ze bijzonder secuur zijn daar breng ik begrip voor op. Nogmaals het gaat hem hier over hoe tradedoubler in deze handelt en er zelfs niet in slaagt de juiste site door te geven aan Apple.
 
7 mrt 2007
289
0
0
#8
@Boxerke, zover ik het begrijp zijn zowel de url's uit de handleiding als die van jouw afgekeurd (via een internationaal contactpersoon)
De vraag waarom ze dan nog wel in de handleiding staan zul je (hopelijk vandaag) ook een antwoord op krijgen.
 

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#9
TradeDoubler zei:
@Boxerke, zover ik het begrijp zijn zowel de url's uit de handleiding als die van jouw afgekeurd (via een internationaal contactpersoon)
De vraag waarom ze dan nog wel in de handleiding staan zul je (hopelijk vandaag) ook een antwoord op krijgen.
Uit de mail die ik deze morgen heb ontvangen begrijp ik dat men de zaak zal onderzoeken en zal kijken wat er juist mis gaat.
Het doet mij genoegen dat dit wordt ernstig genomen en toch al het mogelijke doet vanuit tradedoubler BE om mijn zaak te verdedigen op internationaal vlak.
Als het goed is moet men het ook zeggen vind ik!
Dank
 

Boxerke

Nieuw lid
23 nov 2011
8
0
0
#10
Samen met tradedoubler hebben we hier een oplossing in uitgewerkt. Moet zeggen dat we een zeer goede service hebben gekregen van hen.