Tradedoubler geeft markt financiële waarschuwing

J

Joya

Guest
#1
Tradedoubler geeft markt financiële waarschuwing

26 oktober 2009 10:27 - Door Erwin Boogert
Tradedoubler, het Europees werkende performance based marketingnetwerk, waarschuwt de markt tegen te hoge verwachtingen. De omzet en winst vallen lager uit. Het bedrijf kondigt tevens een aandelenemissie aan.

Eigenlijk zou Tradedoubler uit Zweden volgende week dinsdag zijn kwartaalcijfers pas presenteren. Vanochtend echter publiceerde het echter al enkele kerncijfers om te hoog gespannen verwachtingen onder beleggers te temperen.

Hoewel het credo luidt dat performance based-marketing in economisch slechte tijden wint, weet Tradedoubler niet mee te surfen op die populariteitsgolf.

De omzet daalde vergeleken met vorig jaar met 9,9 procent tot 69,7 miljoen euro. De brutowinst duikelde met 20,7 procent tot 14,1 miljoen euro. Het bedrijf pleegt een eenmalige afschrijving op goodwill van het overgenomen IMW Group uit Engeland van 15 miljoen euro. De Engelsen zullen, dus, niet zoveel aan het resultaat bij kunnen dragen als men ten tijde van de overname aannam.

Deze markt update is niet enkel bedoeld om de verwachtingen van de markt te temperen. Behalve het dalende resultaat en de afschrijving, meldt Tradedoubler ook dat de directie scherper gaat letten op de interne bedrijfsprocessen, waaronder de financiële.

Daarnaast meldt bestuursvoorzitter Örjan Frid dat hij nieuwe, preferente, aandelen gaat uitgeven. Frid hoopt met de emissie het eigen vermogen te versterken met 34,3 miljoen euro. Het geld dat hij uit de markt haalt, wordt aangewend ?om de financiële positie te verstevigen en de buitenlandse groei voort te zetten?.

Tradedoubler is actief in 19 landen, waaronder Nederland. Met een affiliatenetwerk van 128.000 sites bedient het, naar eigen zeggen, 1.700 adverteerders met 154 miljoen unieke bezoekers en 10 miljoen leads per maand.

Bron; Emerce http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2988455&utm_campaign=rss&utm_source=rss&utm_medium=rss
 
27 mrt 2009
200
0
0
#4
Re: Tradedoubler geeft markt financiële waarschuwing/Gaat Tradedoubler omvallen?

http://www.reis-affiliate.nl/nieuws/398/-2009-eist-slachtoffer-onder-de-netwerken

Wellicht dat Remko Nugteren met voorkennis handelde ten tijde van deze uitspraak? :p
Alleen vandaag ging er al 25% van de koers af. Als dat maar goed gaat. Ik zie de cashflow problemen al komen :-X
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#6
Zo slecht zijn de cijfers volgens mij niet eens. Het is ongeveer 10% krimp qua omzet, maar ze zijn in staat geweest (wat me een beetje verbaast) 27% van hun kosten af te halen.

De winst is behoorlijk gedruk door buitengewone lasten en afschrijvingen. Hun operationele marge lijkt echter goed op peil.

De crisis raakt blijkbaar ook de affilate markt, ik ben even snel in onze cijfers gedoken en zie van q3-2007 naar Q3-2008 een groei van 99% en voor Q3-2008 naar Q3-2009 (op basis van voorlopige cijfers) een groei van 20%. (op basis van affiliate omzet)
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#7
Vergeet niet dat er nog steeds winst wordt gemaakt, ik denk een beetje het volgende; volgens mij heeft TD haar missie een beetje uit het oog verloren en heeft met de overname van The Searchworks te veel een uitstapje gemaakt naar onbekend terrein. Volgens mij duidelijk zoiets als schoenmaker blijf bij je leest.

Voor wat betreft die liquiditeitsproblemen lijkt het me dat 't wel mee zou moeten vallen, beurswaarde is iets anders dan wat er op de bankrekening staat.

Wel was het een tijd geleden frappant dat in 3 maanden achtereenvolgens in Nederland, toen Duitsland en toen de UK problemen waren met het betalingssysteem, je zou zeggen dat je na 1 maand toch wel weet wat 't probleem is. Overigens zijn er na die eenmalige verlate betaling volgens mij geen grote problemen meer geweest toch?
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#8
Ik zie ook niet echt betalings problemen van TD. Maar TD is meer dan alleen affiliateprogramma, zo komt veel van hun omzet uit het verhuren van hun software (wat ook veel winst oplevert) en hier kunnen ze nog wel eens klappen gaan kijgen.

Een aandelen emissie zegt mij meer dat ze willen herstructureren.

Aandeel ondertussen op 55 Kr, als je denkt om te kopen zorg er dan voor dat je mee kan doen met de emissie of koop NA dat de emissie is geweest (maar dit is wat IK denk, en we hebben geen aandelen meer)
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#10
De pond staat wel hoger dan een jaar geleden dus dat zou een "positief" effect moeten geven, zeker in de eerste maanden van 2009.

Zelf kijk ik alleen maar naar de cijfers in Kronen omdat dit het meest duidelijker beeld geeft, en bij een goede bedrijfsvoering is het valuta effect grotendeels afgedekt omdat de kosten ook in de valuta zijn waar in wordt afgerekend (zoals in Engeland)
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#11
Eric Lang zei:
Zelf kijk ik alleen maar naar de cijfers in Kronen omdat dit het meest duidelijker beeld geeft, en bij een goede bedrijfsvoering is het valuta effect grotendeels afgedekt omdat de kosten ook in de valuta zijn waar in wordt afgerekend (zoals in Engeland)
Dat zal ook de reden zijn van de grote procentuele kosten daling. Als ze veel kosten in ponden (zijn gaan) maken heeft dat een positief effect op de balans in Kronen.
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#12
Opzich is het voor z'n partij redelijk "makkelijk" om ksten te schrappen (al is 27% erg veel). Grootste kosten post is medewerkers en misschien kantoorruimte. Hier en daar een mannetje uit en niet vervangen doet wonderen.

Voor de liefhebber, vandaag gesloten met 5% verlies na een diepte punt van 9% verlies (slot op 54,75 kr, laagte punt 52 kr). Wat nog altijd 100% meer is dan de waarde vanbegin dit jaar en ongveer het zelfde als de waarde van een jaar geleden.