travel merchants bij engelstalige website

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#1
Met mijn NL websites is het best makkelijk om wat te verdienen bij de NL merchants. Je promoot een mooi reisje, en krijgt een redelijk leuke commissie. Nu ben ik een site van mij aan het vertalen naar een Engelstalige website. Dit moet een compleet nieuwe website worden, waar ik toch wel wat van verwacht.

Nu heb ik op CJ.com even rondgesnuffeld, en ik kom hier eigenlijk nauwelijks leuke merchants tegen. Hier zitten vooral de grote hotelsites etc, en een hoop reisbureaus waar ik niks aan heb. Daarnaast, dit zijn puur Amerikaanse merchants, terwijl ik bv. ook op andere landen zou willen richten.

Wat is nu wijsheid. Ga ik bv. voor de UK of voor de US. Ik heb het idee dat de travelbranche heel anders in elkaar steekt. Mijn website heeft 1 land als insteek....en is dan dus Engelstalig...

Wie heeft wat tips hoe ik het beste kan uitzoeken hoe ik met affiliate marketing kan omgaan met mijn website (branche) etc... In het slechtste geval zet ik er tijdelijk adsense op, maar dit heeft absoluut niet mijn voorkeur (behalve dat google natuurlijk voor mij target, en ik zo kan zien welke merchants wellicht interessant zijn...)...

Zijn er in de VS of UK affiliate netwerken met veel en goede travelmerchants?

Dank.....

Ilya
 
22 apr 2006
810
1
18
inspiredmedia.nl
#4
Ilya zei:
Bedankt voor de input...daar kan ik wat mee ;D
Haha.

Ilya ik heb er ook over nagedacht om de engelstalige markt erbij te proberen, aangezien deze markt groter is en mocht je dan eenmaal een leuke niche aanslaan, dan kun je er (waarschijnlijk) meer uithalen.

Hoe of wat dat allemaal gaat weet ik helaas ook niet en zal dit onderwerp dan ook in de gaten gaan houden voor eventuele updates.

Wel moet je jezelf realiseren dat als je bijv. in dollars betaald krijgt, dit al snel minder waard is en je dus meer sales moet halen, wil je op het niveau van je huidige sites komen.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Nope, de site is nog niet live...

Waar ik vooral mee zit is dat ik de diverse markten wel zie als kans...maar ik weet niet hoe ik op 1 site met meerdere nationaliteiten omga. Stel...een mooie merchant uit Duitsland....daar heeft een Brit niks aan.

Daarbij heb ik nog niet eerder losse reizen (bv. rondreizen) gezien, maar die zullen er vast wel zijn...

Het gaat vooral om de manier waarop ik omga met de bezoekers.
 

Clicks

Nieuw lid
1 nov 2005
49
0
0
www.aanbiedingen-web.nl
#8
Wellicht een optie om de taalinstellingen van de browser op te vragen?

Als je weet of de browser ingesteld staat op en-US of en-UK bijvoorbeeld zou je kunnen besluiten om een andere versie van je advertentie bestanden te includen.

Op die manier zou je op een internationale site regionaal kunnen targetten.

Let wel: ik bedenk dit nu ter plekke, heb het niet getest en zelfs niet eens gegoogled of dit misschien allang door iemand bedacht is.

Zitten hier vast wel affiliates met meer internationale ervaring die op het idee feedback kunnen geven.
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#9
Een ge-internationaliseerde website op basis van het uitvragen van de browsertaal lijkt heel leuk, maar er kleven nogal wat haken en ogen aan:
De belangrijkste:
- je moet dan ook content aanbieden in meerdere talen (en onderhouden). Een enorm werk, lijkt mij
- als er een taal niet in jouw talenaanbod valt, val je terug op een default taal (meestal EN). Niet ideaal, want een hoop mensen in NL hebben b.v. een EN browser.

Beter zou al zijn om aan de hand van de uitgelezen IP het land van herkomst uit te vragen.
In de meeste gevallen lukt dat aardig secuur. Maar het lukt niet altijd.
En dan daarna bijvoorbeeld in het geval België aan de hand van de browsertaal de taal NL of FR te kiezen..!

Als ik jou was, zou ik mij heel specifiek richten op een bepaald land, of één internationale site maken.
En die dan 'EN only' uitvoeren. Dat zou wat mij betreft al een hele uitdaging kunnen zijn..!
;)

My 2 cents...
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#10
Hoi Xipe,

Bedankt voor de input.

Het is inderdaad de bedoeling dat het een Engelstalige website wordt, een losse unieke website met eigen unieke domein etc. Ik maak geen EN optie in de bestaande site, onnodig en met een beetje seo scoort de site op korte termijn toch wel super...

Maw...het gaat alleen om een EN-website...maar met natuurlijk een zeer grote potentiele doelgroep....reizigers van alle landen waar Engels een taal is die er gebruikt wordt....

Is het mogelijk om dit via ip tracking uit te lezen, zonder er een enorm script voor te gebruiken?

Ik heb op zich zelf al wel wat bedacht. Het ging mij om een verdienmodel op deze nieuwe website...en daar ben ik nu wel een beetje uit....het betekent op zich dat ik wat af moet wijken van de bekende paden zoals ik die bij de NL websites gebruik...maar het belooft wel wat op termijn (lange termijn :D)...

Maargoed...nu druk verder klussen...
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#12
Hoi Ilya,

Heb je nog iets nodig van een scriptje?
Ik heb wel iets voor je (in PHP) dat de herkomst (tracht) te bepalen van een bepaald IP.

Laat het maar ff weten, als je wilt.

Greetz!
 

Cleafs

Nieuw lid
8 nov 2007
965
0
0
www.cleafs.nl
#13
Voor een Engelstalige website denk ik dat een aantal campagnes zowel voor UK als USA werken: internationale websites met veelal simpele losse producten zoals hotels (booking, expedia, hostelworld etc), autoverhuur, concerttickets.

Vliegtickets is al weer een stuk lastiger omdat bijv. een australier niet een ticket mag kopen van een engelse site uit UK (lees met IATA in UK). Expedia kan het wel, maar de vergoedingen zijn laag.

Maatwerk rondreizen en pakketreizen naar de zon zijn vaak ook landgebonden, dit heeft ook weer met de inbegrepen vliegtickets te maken.

Het aanbod internationale reismerchants van Cleafs vind je op http://www.cleafs.com/portfolio/merchants.html Daarbij staan er nog 5 engelstalige reismerchants op pending, die verwachten we begin juni live te hebben.

Henk Jan
Cleafs Team
 
6 nov 2005
802
0
0
#14
Ik zou het 'Engelstalig' taalgebied ook niet te breed oppakken. Richt je op EEN gebied, bijvoorbeeld UK, US of Australie en laat je teksten nakijken door iemand die die taal native spreekt (zeker wanneer je vooral content georienteerd bezig bent) Er is een groot verschil tussen (bijvoorbeeld) Amerikaanse, Britse en Australische sites qua layout, structuur en taalgebruik.
 

Clicks

Nieuw lid
1 nov 2005
49
0
0
www.aanbiedingen-web.nl
#15
Kom toevallig net dit artikel tegen in m'n feedreader. Wellicht interessant voor de mensen die worstelen met content specifiek voor UK en US.

http://www.dailywritingtips.com/an-englishman-in-new-york-the-problem-of-uk-us-english-in-freelance-writing/
 

edynas

Nieuw lid
22 mei 2006
42
0
0
www.twikpress.nl
#17
Ik ben op dit moment juist mijn focus van het buitenland naar Nedeland aan het verplaatsen.

Voor hotels wellicht een idee om te kijken bij hotelscombined.com Een vergelijkingsite waarbij je of je affiliate id invoert voor Hotels.com etcetc of kan kiezen voor een cpc
En Bungalow.net en Out travel zijn voorbeelden van bedrijven die hun site ook oa in het Engels hebben. Ik weet er uit mijn hoofd niet meer maar je zou dat ook kunnen nagaan of een nederlands bedrijf een engelse dochter heeft.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#18
Ik heb hotelscombined idd bekeken...ik wil echter liever met 4 sites max werken...niet met 1 die niemand kent (althans, volgens mij is expedia, bookings etc een sterker merk dan hotelscombined of heb ik dit mis?)...

Ik heb mij nu ook aangemeld bij Hotelscombined. Wat mij enorm tegenvalt is de output. Je doet een prijscheck via de aangeleverde custom zoekbox, en vervolgens krijg je niet de prima lijst met prijzen te zien, maar een algemeen verhaaltje over het hotel. Dat staat dus al op mijn eigen site, 1 klik teveel dus. Vervolgens staat op diezelfde pagina een hele lading met google adsense reklame, waardoor het voor een bezoeker wel erg aantrekkelijk wordt om daar op een add te klikken (ivm de speciale acties etc op de reklame-uitingen). Weg commissie als de bezoeker zo weer vertrekt...of is dit iets waar ik ook weer wat mee verdien? (niet dat het uitmaakt, want ik wil niet aan de slag met ppc).

Verder nog jammer dat er bij de search ineens geen resultaten gevonden worden bij de grote jongens, Expedia en Hotels.com....(en ook bij een hoop andere niet).

Ik kijk het nog even aan, wel een goede tip, maar ik twijfel nog of het verstandig is om er gebruik van te maken...
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#19
Beste Ilya,

Je kunt gebruik maken van de zanox Ad Server. Deze server past GEO targeting toe en kan dus bij elk IP adres bijpassende admedia selecteren. Mocht een bepaalde taal niet beschikbaar zijn voor een advertentieprogramma dan wordt de engelstalige variant weergegeven.

Een greep uit onze internationale travelprogramma's:
[table][tr][td] Air Berlin [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] KLM [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Martinair [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Austrian Airlines [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Emirates [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Vueling [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Sterling [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Meridiana [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Wegolo [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] easyCar [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Sixt [/td][td] [/td][/tr]
[tr][td] Villa XL [/td][td] [/td][/tr][/table]

Als je je bij zanox aanmeldt kun je via 1 account campagnes promoten in meerdere talen. Je kunt uitbetaald krijgen in de valuta van jouw keuze.

Bij vragen over jouw internationale programma's kun je contact met mij opnemen via telefoon, mail of chat.
Ik help je graag verder!

Vriendelijke goet,

Jochem Vroom
zanox Benelux

E: jochem.vroom@zanox.com
T: 020 555 8955
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#20
Hallo,

Dat klinkt interessant, die mogelijkheden bij Zanox!
Ik wil namelijk binnenkort een (luxe) reizen website gaan opzetten.
:)

En ik mis een beetje een passend programmaaanbod bij de netwerken waar ik nu ben ingeschreven. Dus wellicht heb ik dan straks meer mogelijkheden om aan te bieden.