vakantiehuizen affiliates op basis van coördinaten - breedte-en lengtegraad

5 mrt 2014
2
0
0
#1
Hallo, ;D

Ik heb nogal een specifieke vraag. Ik heb wat informatieve toeristische websites.

Ik ben al een poos op zoek naar een affiliate waarbij je op basis van de coördinaten (breedte-en lengtegraad) vakantiehuizen kunt zoeken met een bepaalde zoekstraal. Zoiets bestaat voor de bekende booking-website voor hotels waar ik veel gebruik van maak en goed werkt.

Probleem is dat de vakantiehuizen-affiliates vrijwel altijd werken op basis van de topografische benaming. Dan dien je dus voor elke regio de unieke links erbij te zoeken. Aangezien mijn websites uit soms wel een paar honderd gebieden bestaan is dit vrijwel onbegonnen werk. Een zoekstraal op basis van coördinaten biedt dan uitkomst.

Als er iemand een tip heeft hoor ik het graag!
Alvast bedankt

Groet
Hans
 

jeroentja

Nieuw lid
26 jan 2008
255
0
0
#2
Via de google maps api de latidude / longitude op zoeken (kan automatisch) per vakantiehuis/adres.
Als iemand gaat zoeken dat vanaf die plaats ook de lat/lon gebruiken om een straal te maken en door middel van een php/mysql script kan je het er dan halen. Ik heb het pas geleden ook gedaan, is niet heel moeilijk als je een beetje kan programmeren. Er staan talloze voorbeelden op google (maps).
 

brbrbr

Nieuw lid
29 feb 2008
88
0
6
affiliatefeeds.nl
#3
Als je de coördinaten in een database hebt staan en je van een google maps de randen hebt (getbounds) is het een eenvoudige groter/kleiner dan zoekaktie om alle punten om de kaart te vinden.

als je van een plek geen coördinaten hebt dan heeft google ook een interface om die voor een bepaalde stad op te zoeken.


Die punten dan netjes te tonen is de lastigere klus..... Maar je kunt het dan ook als lijst laten zien.

regio lat/lon opzoeken dmv google, dan ombouwen naar een vierhoek, zoek en tonen. Zoeken op afstand is lastiger want dan moet je een soort cirkel bouwen en dat geeft complexere vergelijkingen daarnaast is de aarde een soort van rond is maar dan ook weer niet.

als je het nog fraaier wilt kun je wellicht beter gebruik maken van de geografische data types die mysql ondersteund (zoek op spatial) en anders moet je eens naar ElasticSearch/Lucerne kijken volgens mij is die er best goed in
 
5 mrt 2014
2
0
0
#4
Bedankt voor de reacties. :)

Ik begrijp de antwoorden eigenlijk niet zo heel goed. :-\
De ontvangende partij moet toch lat-long en zoekstraal ondersteunen als binnenkomende parameters in hun url.

Voorbeeld:
http://www.domeinnaam.com/searchresults.html?latitude=45.76&longitude=3.27&radius=10

In bovenstaande voorbeeld worden dus de lat long meegegeven met een zoekstraal van 10 km. Die lat-long heb ik uiteraard in een database zitten. Dit is de centroide van een regio bijvoorbeeld (of van elke willekeurige regio-indeling).

Het is dus niet de bedoeling om op de een of andere wijze topografische naamgeving en lat-long zelf te gaan koppelen.