Verhouding Yonego en M4N

27 mrt 2009
200
0
0
#1
Via toeval kwam ik er achter dat "onafhankelijk mediabureau" :-\ Yonego in opdracht van en voor M4N een aantal websites exploiteert waaronder http://www.jouwgsm.nl. Ik heb hier zo mijn bedenkingen bij. Alle sites hebben als eigenaar Joris Toonders. Op deze manier concureert M4N met ons als affiliate. Ik vind dat dit niet zou moeten kunnen. Yonego is het schoothondje van M4N, die via adwords / kiewoord buying zijn eigen programmas aan het promoten is. Moet niet kunnen vind ik.

Edit mod: Onderwerp-titel verandert. Dat was namelijk geschreven als zijn een hard feit, dus kan ongewenste schade veroorzaken.
 
J

Joya

Guest
#2
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Loopjongen van is misschien wat overdreven maar het was toch al algemeen bekend of niet?

Tevens is z'n 'onafhankelijk' onderzoek wat ze plegen, niet alleen interessant om mee aan te komen zetten bij (potentiële) nieuwe klanten ook hebben ze gelijk een goed inzicht, hoe affiliates doen, ten opzichte van hun zelf.
 
27 mrt 2009
200
0
0
#3
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

@ Joya

Dat bedoel ik nou precies. Onderzoekje doen en alle kennis voor jezelf / M4N gaan gebruiken :(
 
12 jan 2008
133
0
0
www.yonego.nl
#4
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Zie zojuist dit berichtje. Wellicht handig om e.e.a. even te verduidelijken / toe te lichten. Het bericht evenals je titel is namelijk -feitelijk- NIET kloppend. Jammer dat je niet even belt om e.e.a. te checken. Ben prima bereikbaar via 076 - 5 246 246 en ik licht het graag zelf toe. Om te beginnen:

- Yonego is al zo'n 10 jaar actief en profileert zichzelf dezer dagen als 100% ROI driven internet marketing bureau. We helpen bedrijven (middelgroot en groot) met het realiseren van meer sales en leads via internet. Dat alles met de visie dat ROI leidend is en de rest daar om heen een middel. Adverteerders willen immers meetbaar resultaat zien onderaan de streep. Dat betekent dat we voor onze klanten sterk actief zijn met zoekmachine marketing maar in sommige gevallen ook via affiliate marketing. Ook via die weg kunnen we immers sales en leads genereren.

Voor de duidelijkheid / ter toelichting:

- Yonego is onafhankelijk, staat 100% los van M4N of van welk ander bedrijf dan ook, is daarmee volledig zelfstandig en werkt samen met in feite alle affiliate netwerken, op zowel nationaal als internationaal niveau. We exploiteren dit soort websites NIET in opdracht van bijv. M4N en hebben dat ook nog nooit gedaan, maar gewoon zelf omdat we de desbetreffende bedrijven helpen nog méér sales binnen te halen. In sommige gevallen zetten we daar dus inderdaad ook eigen concepten voor op en werken we samen met affiliate marketing netwerken.

- Het onderzoek is er voor de markt zelf. Ik begrijp dat daar kritisch naar gekeken wordt, dat is jullie goed recht en dat zou ik zelf ook doen. Onder meer om die reden is besloten het onderzoek volledig anoniem te laten verlopen, er geen incentives aan te koppelen en alle resultaten van het onderzoek openbaar te publiceren. Iedereen die 't onderzoek in vult helpt dus feitelijk mee aan transparantie van de markt en ontvangt daar geen persoonlijke beloning voor. Je hoeft het niet in te vullen, maar uiteindelijk maakt het zaken inzichtelijk die nu niet inzichtelijk zijn. Gelukkig hebben we daar honderden positieve reacties op gekregen, wat aangeeft dat de markt hier op zat te wachten.

Ik beantwoord vragen graag wanneer die er zijn!
Ben daarvoor zowel per e-mail bereikbaar op j.toonders [at] yonego.nl of telefonisch op 076 - 5 246 246.
 
27 mrt 2009
200
0
0
#5
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Hallo Joris, dank ju wel voor je snelle reactie. Maar neemt niet weg dat jullie dus zelf sites exploiteren, en daarnaast via een onderzoek proberen uit te zoeken hoe andere affiliates een en ander doen. Geeft mij geen lekker gevoel, is gewoon niet kosjer, maar wat wel tegenwoordig.

Ik hoorde ook al dat andere netwerken eigen affiliate sites hebben. Misschien moeten we het ook maar accepteren dat netwerken hun eigens affiliatesites starten, affiliates een netwerk beginnen (cleafs), en mediabureaus niet onafhankelijk zijn. Wat vind jij zelf? :D
 
J

Joya

Guest
#6
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

dezer dagen...
volledig anoniem
Who cares, de laatste keer dat ik keek liep deze actie via een derde bedrijf, waren er geen voorwaarden of andere zaken zichtbaar. Ik ken dat bedrijf, die geeft genoeg info, niet genoeg om te zien wie er precies aan heeft meegedaan maar je kan wel het eea meten.

Verder gaat het hier om andere dingen; promotie maken voor je eigen toko omdat je 'iets voor de transparantie doet' (maw, cijfers die je aan je (toekomstige) klanten kan laten zien, als dat je zelf ook een mooi overzicht hebt, wat anderen doen en voor jezelf kan gebruiken.

Aangezien jullie niet voor M4N werken, waar kan ik de pagina vinden waar alle projecten staan?
Daar jullie jezelf op elk mogelijke manier promoten zal z'n pagina niet erg moeilijk zijn om te vinden/maken zodat wij, als affiliates, ook kunnen zien, in welke niche or markt jullie je begeven.

Dat alles met de visie dat ROI leidend is en de rest daar om heen een middel.
Ik ben serieus blij, en dat meen ik, dat het nu goed met jullie gaat en dat jullie een stukje gevonden hebben op internet waar jullie goed de centen mee kunnen binnenhalen. Het is natuurlijk onzin om te melden dat alleen ROI leidend is en de rest een bijzaak.

@loggerboy
Ik denk dat er heel veel onafhankelijke affiliates zijn, zodra je alleen wat meer wilt of wat groter bent, dan ben en kan je niet meer 100% onafhankelijk zijn.
Netwerken hebben allemaal een paar sites draaien die goed lopen, daar zijn hele topic's over geweest als je zoekt op dit en andere fora.

Transparantie in AF, tegen de tijd dat ze dat voor elkaar hebben, ben ik al 5x met pensioen gegaan.
En die club die dat moet bereiken, daar hoor je (bijna) niets over, geen actie vanuit hun zelf, je moet er zelfs voor betalen... Nee, daar doen we niet aan mee op deze manier.

Cirkeltje is weer rond.


[sub](Nee, ga het zelf ook niet opstarten, heb daar geen zin tijd en behoefte aan..)[/sub]
 

patje72

Nieuw lid
30 jul 2008
180
0
0
dating.lerenleven.com
#7
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Je het is zo dat bepaalde netwerken een beetje concurreren met de affiliates.

Zoek maar eens op "Relatieplanet" #1 is relatieplanet zelf. #2 lijkt ook relatieplanet zelf, maar is de affiliate pagina van Daisycon.

Waarschijnlijk kan Daisycon daar zelf niets aan doen en zit het meer bij RP (die zouden deze pagina eigenlijk moeten opnemen in de robot.txt)
 

bartl

Nieuw lid
20 feb 2009
130
0
0
www.qks.nl
#8
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

De achterdocht in de markt begint wel bijzonder toe te nemen.
Niet positief..

Het zal de tijd van het jaar wel zijn, maar het e.a. wordt er niet echt beter op zo.

Zover ik weet (en de meeste hier) hebben verschillende partijen al jaren hun eigen projectjes, in sommige gevallen vergoeden ze zelfs eenmalig om mensen aan te laten melden voor hun eigen projectjes, om er daarna niet meer voor te betalen.

Is het netjes? Nope... Is het schokkend? Nope... Het gebeurt in elk segment (kledingmerk wat ook eigen winkels heeft, een fastfood keten wat alle A locaties zelf beheerd e.d.).

En of het nou wel of niet waar is, het boeit me eigenlijk niet.. Door onze eigen kennis en vaardigheden kunnen we ons onderscheiden. Wil je aan dit spelletje niet mee doen? Prima, ga dan zelf adverteerders benaderen, en start zelf je eigen club.

Wat wel een punt is, liegen kan in geen enkele zakelijke (of prive lol) wereld. Als blijkt achteraf dat het spelletje toch net even anders in elkaar zit, terwijl dat hier wordt ontkent, dan mag iedereen die partij aan de hoogste schandpaal nagelen..

Er gaat een bijzonder mooi bedrag in deze tak van sport om, laten we met z'n alle ons er ook naar gaan gedragen.

Zo, en nu tijd voor koffie ;-)
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#9
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

@ patje72
Bedankt voor de melding, dit is inderdaad een technische issue bij de klant. we hebben het reeds bij hun aangekaart. Dit beïnvloed de tracking (het aantal aan ons netwerk toegewezen orders) trouwens niet positief en niet negatief.
(Voor de SEO liefhebbers, ze moeten hem in elk geval via een 301 redirecten, dat is beter voor hun pagerank.)

@ bartl
Ik denk niet dat de achterdocht begint toe nemen, maar wel de omgangsvormen in de markt staan weer eens onder druk. 2 weken geleden werd ik door emerce gebeld met de vraag of "Ik" een bepaalde reactie op hun site geplaatst zou hebben, dat was NIET het geval, zoals ze ook wel dachten, maar dat was wel gebeurd onder mijn naam. Als je leest wat daar allemaal gezegd word, word je als klant, affiliate en netwerk niet echt blij over de business. zulke uitlatingen zijn erg slecht voor de business. Affiliate marketing begint een gerenommeerde tak van sport(marketing) te worden, laten we ons er aub naar gedragen.

Ontopic

Wij doen als netwerk ook zaken met Yonego, ze zijn zeker geen loopjongen van wel netwerk dan ook.
Gezien ze zelf affiliate zijn en affiliate programma's voor klanten beheren dienen ze deze activiteiten, wel heel goed te splitsen anders zou je scheve ogen kunnen krijgen. Maar dat lijkt me uit professionaliteit ook vanzelf sprekend. Wat betreft hun onderzoek, dat juich ik toe. Uiteraard is het een marketing inspanning van hun kant, maar los van dat zie er zeker geen aanleiding van misbruik van de data te vermoeden. Ik zou ook niet weten hoe dat zou moeten gezien het zeer algemene data, voor de markt zijn dit soort onderzoeken goed. Hoe meer info beschikbaar is voor de markt hoe meer adverteerders instappen en zich committeren aan "good practice". Hoe meer we met z'n allen omzetten.
 

svhoek

Nieuw lid
3 dec 2008
119
0
0
#10
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

We moeten het met zijn allen doen en dat je dit niet redelijk vind is helaas, maar dat maakt ook helemaal niets uit, want het belangrijkste is : Ga je eigen weg en trek je hier niks van aan dan kan je straks net zo leuk bezig zijn als bijvoorbeeld hun (je wilt toch altijd net iets meer doen dan anderen he ;) )
 

rexp

Nieuw lid
5 nov 2007
185
0
0
www.hotelinantwerpen.nl
#11
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Op reis-affiliate.nl komt Erdinç Saçan, sinds januari 2000 beheerder van diverse startpagina dochters, waaronder turkije.startpagina.nl, momenteel in dienst bij TradeDoubler als senior publisher manager, er vol voor uit dat hij informatie uit de markt gebruikt voor zijn eigen handeltje:

Ik heb de domeinnaam kosice.nl meteen maar geregistreerd. Of het een commercieel succes zal worden? Dat zal de toekomst uitwijzen...
http://www.reis-affiliate.nl/blog/678/Verkeersbureaus

Ik vind dit absoluut niet kunnen. Er is geen enkele garantie dat de info die zo iemand krijgt uit onze werkrelatie niet gebruikt wordt voor dit soort privé-ondernemingen.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#12
Re: Yonego loopjongen voor / van M4N

Ik lees alleen dat Erdinç in actie komt n.a.v. een persbericht. Dat is iets anders dan informatie "uit de markt" gebruiken, zoals bij het kopiëren dan het succes van je klanten. Neemt niet weg dat noch de netwerken zelf noch de medewerkers ervan privé als affiliate actief zouden moeten zijn. Dergelijke praktijken betekenen in ieder geval dat je erg voorzichtig moet zijn met het delen van gevoelige informatie: je kunt net zo goed meteen Wilma Nanninga bellen als je een keer bent vreemdgegaan.

Nou hangt het hele wereldje toch al van de dubbele en driedubbele petten aan elkaar (inclusief de blogs die zogenaamd voor affiliates opkomen) dus voorzichtigheid is altijd geboden en bijna niets is wat het lijkt. Maar de vraag is of dat ooit zal veranderen. Het zijn in het affiliatewereldje vooral cowboypraktijken maar een volwassener bedrijf als Google doet op een iets minder kinderachtige manier exact hetzelfde met de informatie die ze via hun klanten verzamelen. En nog zijn er talloze bedrijven die al die reuze handige tools gebruiken om hun verkoopgegevens bekend te maken...