Verschil inkomsten affiliateprogramma's

jan

Nieuw lid
12 mei 2007
3
0
0
#1
Al sinds een hele tijd gebruik ik 4 affiliateprogramms's:
www.kliks.nl
www.tradetracker.nl
www.m4n.nl
www.tradedoubler.nl

Het begint me nu toch echt op te vallen dat je bij de ene veel meer sales en leads hebt dan bij de ander. Van tradetracker heb ik de meeste links (veel meer) maar de minste inkomsten?? Het scheelt toch minstens 50%.

Kliks en m4n werken wel goed voor zo ver je dat kunt beoordelen. Het is me een raadsel. Heb er een beetje een naar gevoel van eerlijk gezegd. Wie een dergelijke heeft er ervaring?

Eigenlijk vertrouw ik het allemaal niet meer zo. Wie weet een ander goed programma?
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#2
Dag Jan,

Kan je even aangeven in welke sector je zit?

Ik heb ervaringen in de reissector.

Ik werk met TT, TD, booking en kliks.
Ik doe vooral veel met TT en ook booking gaat aardig.

IK stuur relatief veel kliks door naar TD maar haal daar niet zoveel conversie uit. Weinig kliks naar affiliates.nl Wel is het zo dat de sales bij affiliates.nl (kliks) bijna steeds allemaal goedgekeurd worden. Bij TD is het hopeloos zoeken. Ik krijg daar maar geen zicht op. Weinig sales in het algemeen daar.

Bij TT stuur ik heel veel bezoekers door en krijg daar ook heel veel sales voor. Wat mij betreft loopt het daar prima. Je hebt daar ook heel veel sales op % en dat loopt aardig op.

Nog even ter herrinering:
als een programma een conversie heeft van vb 2% dan moet je niet verwachten dat je 3 sales gaat krijgen na 20 kliks. Ik denk dat velen denken dat als ze een bezoeker 'doorsturen' dat ze gaan 'verdienen'. Ook wij ( laat ons zeggen de grotere' affiliates) moeten veel moeite doen en bezoekers verzamelen.
 

jan

Nieuw lid
12 mei 2007
3
0
0
#3
Bedankt voor je reactie.

Ik werk met startpagina's en winkelindexen. Dus van alles wat maar wel op thema. Ook een vakantiesite, maar google negeerd hem nou wat dus die loopt niet zo goed.

Bij jou loopt TT dus wel goed. Het hoeft ook niet aan TT te liggen. Er kunnen allerlei oorzaken zijn. Ik stel me voor dat als je veel verkoopt rond een bepaald thema de webmasters die de verkopen goedkeuren je site dan een beetje kennen. Waardoor ze sneller geneigd zijn je verkopen goed te keuren. Als je zo nu en dan eens ergens een verkoop hebben is dat misschien minder. Ik weet niet hoe dat proces in zijn werk gaat. Ik heb ook het idee dat hoe "ouder" de link (kliks) is des te meer verkopen je er op hebt. Klinkt beetje raar maar nou ja. Bezoekers (vaste klanten) kennen die links dan misschien.

Ik durf het niet aan om veel "dure" links zoals de pabo, perrysport e.d. te gaan linken via TT. Dus dat kan ook een reden zijn waarom ik (veel) minder inkomsten heb via TT.

Maar raar, ik link nu toch al een hele tijd een massa links op talloze (thema)pagina's via TT, maar de inkomsten zijn er gewoon niet naar. Scheelt echt toch wel 50%. Ik zit er wat vreemd naar te kijken de laatste tijd. Je gaat zitten nadenken, misschien vinden de webmasters je site niet leuk en keuren ze je verkopen gewoon niet goed? Misschien is het wat selectiever en bij kliks wat guller? Het lijkt me toch mensenwerk. Heb werkelijk geen idee. Je kunt niks controleren.

Zijn zo wat aannamen hoor. Ik moet er nog wat meer mee experimenteren. Nog wat meer dure links overzetten naar tradetracker e.d. Kjken of dat gaat lopen. Maar ik wou het eerst zo proberen. Iets wat werkt ga je niet zomaar overzetten. Dat is ook veel werk.

Dacht zal toch eens vragen of er meer mensen zijn met dat probleem. Maar daar lijkt het niet op dus. Je hebt ook niet veel andere keus. Van testnet wordt ik hopeloos gestoort. Dat is een ellelangelijst wat allemaal doorelkaar gepleurd staat. Ik kan daar simpelweg niet eens mee werken al zou ik willen. Testnet is me werkelijk een raadsel. Vraag me echt af of daar echt mensen mee werken?? En de vergoedingen daar scheelt nogal met de anderen. Ik krijg regelmatig telefoontjes en mailtjes van Testnet. Terwijl ik toch maar een kleintje ben..:0)
 
W

Wim

Guest
#4
Even wat dingen in het kort.

TT werkt bij mij ook prima. Voornamelijk ook de vakantie gerelateerde campagnes.

Testnet werkt ook perfect. Heel veel leuke campagnes die op verschillende site wat opleveren. En je kan de campagnes ook per doelgroep en dergelijke bekijken.
Tevens is het zo dat als je er langer zit je vaak alleen de nieuwe dingen hoeft te bekijken en die staan steeds bovenaan.

Wat zijn trouwens 'dure' links. (Bij mij kosten ze allemaal even veel  :D)

En wat goedkeuren betreft kun je toch bij de aanbieder zien welke afgekeurd worden! Als er veel afkeuring is kun je eens vragen waarom ze afgekeurd worden. Als je gewoon geen sales ziet dan kun je jezelf dus afvragen of wel de goede bezoekers stuurt.

misschien vinden de webmasters je site niet leuk en keuren ze je verkopen gewoon niet goed?
Dit lijkt me erg onwaarschijnlijk. Als je de campagne mag plaatsen wordt afkeuren niet gedaan naar aanleiding van je sitelayout.
 

Gretha

Nieuw lid
25 aug 2005
470
0
0
www.mSites.nl
#5
t gaat puur om of de gegevens kloppen en evt of er een betaling is gedaan etc
dus of het om een echte bestelling/aanvraag etc gaat en niet een nepaanvraag enkel voor je affiliate-vergoeding....