Voorkom doodlopende links met het Click Error Report

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#1
Beste publisher,

Op basis van jullie feedback en input hebben we sinds kort een nieuwe, handige manier in de zanox marketplace gelanceerd om doodlopende affiliatelinks die op jouw websites staan te traceren. In het Click Error Report zie je een overzicht van (eventueel) doodlopende links en zie je bovendien wat de bron is. Mochten er op je advertentieruimtes doodlopende links staan, dan zie je dat overigens ook terug op het dashboard in de marketplace.

Meer weten? Lees ook onze blogpost over het nieuwe Click Error Report.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux

proxy.php?image=http%3A%2F%2Fad.zanox.com%2Fppv%2Fimages%2Fprograms%2F5574%2F20150225%2Fclick_error_report.jpg&hash=77a4b60008fb4dbc48c128f7154fb85a
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
@willie : en dan laat jij dat Xenu elke dag, 24 uur per dag, even draaien om je 's nachts om 3 uur uit de slaap te toeteren met de mededeling dat er een match is, namelijk een niet werkende link. ;D

Gelet op de andere netwerken is het aan de late kant, maar positief is dat Zanox nu ook een dergelijk systeem heeft. En dat mag best wel eens een keertje toegegeven worden.

Nu nog een realtime-tracking, wanneer ik ook een keertje een wens mag opnoteren. 8)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
Ach het is gratis, dubbele controle is nooit weg
Heb jaren geleden zoiets in php gebouwd, specifiek voor een site met alleen maar links, anders gezegd, een linkdirectory en dan weet je dat het er 'veel' kunnen zijn. Ben geen beroepsprogrammeur , ben nog een beetje normaal, maar was er dus best wel trots op.

En toch ging het soms fout. Als voorbeeld : de landingspagina wordt gehost door het netwerk. Ondermeer Tradetracker had er een handje van. De check gaf een keurige 200 OK en je duikelt direct in slaap.
Echter, dat was de voordeur. De landingspagina was er niet meer, maar zover kwam je niet.

Kunt zoiets ook gebruiken voor de images. Heel fijn. Komen er van die fantasten , die hebben ontdekt dat php 'on the fly' plaatjes kan produceren. OK, jpg, niks mis mee. Gif ook niet.

Toen kwam Wehkamp al om de hoek kijken met fancy images als '30-adhd-45.php , kwam er dus best wel beeld. Maar gaf geen 200 OK. Gaf zelfs helemaal geen sjoege.

Komt nog een derde factor bij die eigenlijk op nummer 1 thuis hoort.

We werken samen in een verdachte driehoeksverhouding: publisher - netwerk - adverteerder.
Publisher doet het werk, netwerk zit er alleen maar tussen voor volstrekt onbegrepen activiteit, en de adverteerder betaalt wanneer het goed uitkomt. Zo zit de wereld in het echt ook in elkaar.

Maar let op : doorgaans staat in de campagne-voorwaarden dat de adverteerder via het netwerk reclame-middelen ter beschikking stelt. Allez , mennekes, láááááát ze dat dan ook doen !!
Dus ook de melding dat ze d'r nièt zijn.

Begrijp nou eens, dat je van werken niet rijk wordt. ;D