Voorstellen Rames

rames

Nieuw lid
19 aug 2010
5
0
0
#1
Hoi,

Ik ben Rames. Ben professioneel grafisch designer.
Mijn doel is om mij volledig op affiliate marketing en dropshipping te storten.
Grafisch gezien kan ik een website ontwerpen maar technisch gezien een pak minder.

Ik ben dus vooral hier op zoek naar de nodige informatie om dit succesvol te kunnen doen.
Het is de bedoeling om eigen website's te laten draaien.
Hetgeen ik naar op zoek ben zijn programma's of scripts om webshops te bouwen en deze makkelijk up te daten.

Ik stel me ook de vraag hoe de merchant weet dat ik hem een klant heb doorgestuurd en hoe ik dit implementeer in mijn broncode?

Je ziet, al een hele hoop vragen maar ik ben er zeker van dat ik met de hulp van affiliate forum er zeker en vast uit kom ;)

Groeten,

Rames
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Welkom Rames,

Van België ?
Meestal komt men van de techie kant, programmeurs van origine die de financiele kansen ruiken, soms vanuit een commerciele achtergrond, heel vaak vanuit een hobbyhoek, en toch maar weinig uit de grafische kant. Zal wel komen omdat er ook iets van een creatieve "knobbel" noodzakelijk is.

Kom je gelijk bij een heikel punt, want voor commercie is een appetijtelijke website voorwaarde, maar hoeft niet altijd een grafisch hoogstandje te zijn. In de affiliate marketing is niet "zeg het met blommen", maar wel "zeg het met woorden" een vereiste. Toch, kansen te over. Je maakt zelf het verschil.

Qua shops - technisch - kun je terecht op affiliate master van JCE ( niet echt meer bijgehouden) , affilistore ( ontwerper voor de 2e keer onderuit, maar werkt wel) en price-tapestry. Je kunt je ook storten op Wordpress als CMS en DigitalQuill als technisch hulpmiddel. Er zijn nog wat meer mogelijkheden, maar alles heeft z'n tijd en z'n plaats.

Ik stel me ook de vraag hoe de merchant weet dat ik hem een klant heb doorgestuurd en hoe ik dit implementeer in mijn broncode?
a. je kan de adverteerder een brief sturen ( minder serieus )
b. je kan ervan uitgaan dat de merchant een trackings-script op de site heeft staan, vaak werkend, en dat script pakt diverse parameters op van de bezoeker, waaronder de gegevens van het netwerk, met daarbij jouw gegevens, ip, footprint etc. allemaal verzameld in de aan jou verstrekte tekstlink, dieplink of feedlink.
Anders gezegd, concentreer je op site en marketing, en positief ingesteld als we zijn, zorgt het netwerk voor verwerking. Plus na sale een faktuurtje en de muntjes.

Lees vooral de rest van het forum, ruwe schatting is dat je daar een anderhalf jaar voor nodig hebt zonder eind-certificaat, en kom dan op de andere topics met de rest van de vragen. You're welcome. ;D
 

rames

Nieuw lid
19 aug 2010
5
0
0
#3
Ik kom inderdaad uit België.

Alvast bedankt voor de info!
Ik heb een achtergrond in marketing dus gecombineerd met grafisch design duurt het niet lang voor je commercieel gaat denken. ;)

Ik heb de indruk dat ik nog wel even zoet ben met alle informatie hier.

Groeten,

Rames
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#4
Hoi Rames :)

Ondanks dat een gelikt design geen randvoorwaarde is; heb ik altijd gemerkt dat een upgrade qua design wel degelijk tot een betere conversie leidt. Als het design dus vooral slim in elkaar steekt; is het wel degelijk een belangrijk onderdeel. Techniek stelt tot op zekere hoogte niet echt veel voor; als je het maar voor elkaar krijgt om bezoekers te trekken...

Veel plezier hier!