Voorstellen

TamaraPR

Nieuw lid
14 feb 2009
2
0
0
#1
Goedemorgen, ik ben Tamara Tong Sang verantwoordelijk voor alle (online-) advertentiecampagnes en free publicity voor Hotel Okura Amsterdam.

Wij verkopen online hotelkamers en bezoekers kunnen online in 1 van onze restaurants boeken. Ik ben benieuwd of affiliatemarketing voor ons iets kan bijdragen en hoop dat jullie mij iets meer kunnen vertellen over de haalbaarheid van het starten van een onlinecampagne van een dergelijk luxe-product.
Ik kijk uit naar jullie reacties!

Met vriendelijke groet,

Tamara Tong Sang
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#2
hoi,

ik heb daar niet veel vertrouwen in....want het is inderdaad luxe en misschien voor de meeste teveel van het goede.
Bij het 4 stappenplan krijg ik:

We're Sorry.
We are in the middle of a scheduled system maintenance.
Please call the hotel directly if you need to make immediate arrangements.
Thank you for your understanding and we apologize in advance for any inconvenience this may cause.
Het is natuurlijk vergezocht maar als dit vaker gaat gebeuren en mensen bellen inplaats van online reserveren dan loop je wel sales mis natuurlijk.

De website vind ik trouwens mooi gemaakt.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Welkom Tamara,

Wanneer mensen bereid zijn om online via affiliate-marketing een fietsvakantie te boeken tot en met luxe cruises, waarom dan niet Hotel Okura. Alleen niet alles is vakantie, kan sprake zijn van zakelijk bezoek, diplomatiek bezoek etc. en daarmee is een spreiding in affiliates en websites van groter belang, richting adverteerder.
Richting affiliate is het aanbod van Okura van groot belang, het materiaal, de mogelijkheden en zoals mozilla aangeeft : een te grote aandacht voor telefonisch boeken ondergraaft de affiliate-aktiviteiten.

Neem een netwerk in de arm dat aandacht heeft voor de specifieke doelgroep en begeleiding als adverteerder. 8)
 

pietervangils

Geen newbie meer!
30 jul 2007
160
0
0
pietervangils.com
#6
Hey Tamara,

Als je een affiliate programma voor alleen het hotel in Amsterdam wil starten dan denk ik dat het lastig is. Je aanbod is namelijk beperkt en je zult veel tijd/energie moeten steken om de publishers te motiveren je campagne te plaatsen. De publisher kan het hotel namelijk ook via een andere manier opnemen op de website (booking.com, hotels.nl, weekendjeweg.nl hebben geloof ik allen ook een affiliate programma).

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden, zo weet ik dat camping de zanding (http://www.zanding.nl/) recentelijk een campagne is gestart bij Cleafs. Navraag doen bij de netwerken kan dan ook nooit kwaad.

Wanneer je een affiliate programma wil starten voor Hotel Okura Co., Ltd dan wordt het een ander verhaal. In dit geval heb je een veel breder aanbod en groter bereik. Mocht dit het geval zijn dan zou je eens kunnen kijken bij http://hiltondistribution.com/, dat programma loopt volgens mij wel goed. Ook is er op internet geloof ik meer te lezen over hun aanpak met betrekking tot merknaam/beeldmateriaal/logo etc. Ik heb in ieder geval ooit een presentatie bijgewoond van de (oud) affiliate manager van de hilton groep en dat was erg interessant.

Verder zou je ook kunnen kijken naar andere vormen van online marketing, wanneer een affiliate programma voor het hotel teveel is. Wat denk je van Adwords? Rechtstreeks links kopen? Artikel sponsoren op weblog die bij de doelgroep past?

Succes in ieder geval!
 

C.Hondt

Nieuw lid
11 dec 2008
185
0
0
#7
Hoi Tamara, welkom.

Ik denk zeker dat er voor de exclusievere (duurdere) partijen successen te behalen zijn op de affiliate markt. ik heb zelf de wat exclusievere partijen als Djoser, shoestring en summum opgepakt via tradetracker en weet dat dit goed loopt. Voor Hotels moet dit dus ook mogelijk zijn.

als netwerk kan ik dus voor het reizensegment tradetracker aanbevelen. ik heb zelf al mijn reizensites via hen lopen, puur omdat ze veruit het meest aanbod hebben. De andere netwerken maak ik geen gebruik van voor reizen. niet omdat ik dit niet zou willen maar puur omdat ik het handig vindt voor deze sites maar 1 systeem te gebruiken. en dus ook maar 1 plek nodig heb om de feeds eenvoudig vandaan te plukken. wellicht dat ik in de toekomst meerdere netwerken ga gebruiken, maar tot nu toe loopt het prima zo. Voor mijn andere sites, die een wat breder aanbod hebben, maak ik overigens gebruik van 4 verschillende netwerken.

mijn tip: bel de partijen eens op :D