wat is de waarde van Pagerank?

#1
Onlangs hebben we enkele (paar honderd) domeinnamen gekocht die in pagerank variëren van 5 t/m 8

Uiteraard kunnen we linkjes aanbieden op eventuele sites die we er op zetten.... maar ook vragenw e ons af wat de evt. waarde bij verkoop is voor een 5, een 6, een 7 of een 8

We hebben het namelijk al heel druk en soms is kopen en verkopen (als het snel gaat) veel leuker

Maar we zijn benieuwd wat jullie hier op het forum over zouden hebben voor een hoge pageranknaam.

En nee... nog geen lijst want die sturen we alleen aan echt geïnteresseerden die ons aangeven wat een pagerank voor hen waard is.

mailen mag naar aanbiedingen@serc.nl

Your's truly
Arie

PS...
We hebben ook aardig wat 3tjes en 4tjes
 

dykwia

Nieuw lid
7 jun 2011
143
0
0
#2
"Men" zei jaren geleden al dat de PR niet eens meer écht bestaat of waarde aangeeft. Zou jij als aankoper beter moeten weten;-)
 
10 sep 2010
448
0
16
#3
Pagerank? Bestaat dat nog? Zegt totaal niks meer heden ten dage. Het gaat om content, en of je nou PR2 of PR8 hebt, dat maakt niks meer uit. En een domeinnaam heeft geen PR. Het gaat om de site die er achter zit. Zonder site zal de PR snel dalen.
 
12 jul 2012
287
0
0
#4
willie wortel zei:
Pagerank? Bestaat dat nog? Zegt totaal niks meer heden ten dage. Het gaat om content, en of je nou PR2 of PR8 hebt, dat maakt niks meer uit. En een domeinnaam heeft geen PR. Het gaat om de site die er achter zit. Zonder site zal de PR snel dalen.
Ik kijk liever naar de Majestic data. Trust flow, citation flow en het aantal linkende domeinen zegt veeel meer dan een pagerank. Ik zie sites met Pagerank 1 die boven een pagerank 6 staan en dezelfde focus hebben.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
Tsjonge Willie, als ik op mijn leeftijd nu "heden ten dage" slaak, snapt men nog waarom, voor een jongeling die het licht van z'n lampje kwijt is, rest slechts "busje komt zo" ;D

En zoals Mr. Larry Page nog immer in levende lijve is, zo bestaat de PR als factor ook nog steeds. Maar is een faktor die continu berekend wordt en waarvan de parameters ook aangepast (kunnen) worden. En omdat ze wijzigen en met méér en ander effect dan enige tijd terug, wordt de PR niet meer in de toolbar aangepast, behalve eenmalig enkele maanden geleden zoals Matt Cutts ook heeft bevestigd.

Dat pagerank niet meer zou bestaan is enigszins bezijden de officiele koers. Wel anders.

En inderdaad, een pr wordt voortdurend getoetst aan de realiteit, dus een porno site achter een voormalige .gov site met 8 pr zal rap een einde krijgen.
En ja het gaat om content vanwege de likes, plusjes en backlinks etc maar overschat de content nu ook weer niet, de content moet geïnterpreteerd worden door een algoritme-bot. En omdat deze bot vermoedelijk dezelfde vertaler gebruikt als die van Google, zijn we snel uitgepraat.

Eh content , welke content ? Alles is al tig times gezegd en geschreven. Gaat om unieke content. Content in eigen woorden dan ? Forget it. Het ABC kun je enkele malen in een boekhoudsysteem administreren, maar daarna is het meer het lifo systeem : last in - first out.
Google kan namelijk niet meer. Holle bolle gijs is vol ......
unieke content moet uniek zijn in de totale presentatie.
De rest is namaak.

Maar er waren domeinnamen in de aanbieding ..... waarvan Google aangaf dat bij een exact match de keuze niet op die domeinnaam zou vallen. Er lopen tegenwoordig massa's oud-collega's giga binnen omdat ze destijds aanvoelden dat ze wat domeinnamen in voorraad moesten nemen. Wat onbehoorlijk prijsopdrijvend heeft gewerkt.
De naam heeft absoluut een invloed voor een individu. Maar zoals velen eraan toekennen vanuit collegae ?
Net zo min als aan pr. Een geoptimaliseerde pagina is van meer invloed dan sec naam + pr 8)
 
8 apr 2014
3
0
0
#6
Er zijn nog altijd een hoop pagerank checkers online, heeft iemand enig idee wanneer een nieuwe website een ranking krijgt?
 

sun

Nieuw lid
13 jan 2012
83
0
0
#8
justin.wust zei:
Er zijn nog altijd een hoop pagerank checkers online, heeft iemand enig idee wanneer een nieuwe website een ranking krijgt?
Nee, google deed het een tijd elke drie maanden maar dat is al een tijd niet meer zo. Je gewoon richten op bezoekers naar je site krijgen en je niet teveel iets aantrekken van die PR.