Hoger in google

W

webaffiliates

Guest
#21
En het modder gooien gaat weer verder....

Het zou De Reiziger sieren als hij/zij ook bekend maakt wie hij/zij dan is. Dat maakt het op juiste waarde schatten van de post wat makkelijker.

De rechtzaak is overigens gewonnen door Daisycon dus ik neem aan dat dat betekend dat TT het gewoon niet bij het juiste eind had (zo werkt de rechtspraak nou eenmaal).
 

tjoosten

Nieuw lid
25 okt 2005
24
0
0
#22
Hi All,

Mijn naam is Thomas Joosten en ik ben van het affiliate netwerk http://www.M4N.nl Ook niet mijn gewoonte om te reageren in ander mans threath maar ik dacht ik kan hier misschien van enige waarde zijn.

Ter aanvulling lees ook: http://www.frankwatching.com/archive/2007/06/07/hoger-in-google-met-affiliate-marketing/

Wat ik me afvraag Marco, in dat artikel schrijf ik het volgende:

" Als je namelijk goed kijkt naar de link dan zie je: ? ?affid=5 ?. Het cijfer verandert per affiliate. Dus als affiliate van een netwerk met id = 5 de link plaatst, is de link www.adverteerder.nl/pagina?affid=5. Als een andere affiliate bijvoorbeeld met id = 6 de link plaatst ziet de link er zo uit: www.adverteerder.nl/pagina?affid=6. Google ziet beide links en registreert dit als aparte links naar aparte pagina´s en niet als twee links die bij elkaar opgeteld de linkpopulariteit verhogen. " Vele kleintjes dragen niet bij aande link populariteit.

Begrijp ik nu goed dat als je met deze links een 301 redirect gebruikt Google de doelpagina wel mee telt?

Ik ga morgen nog even navragen maar volgens mij Kijkt Google altijd naar de referalurl en wat daarin staat. 301, 302 of een dubbele 301 maakt daarbij niet veel uit.

Wellicht kan iemand dat nog verder toelichten.

Wat overigens helemaal niet belicht wordt is dat je bij simpel weg veel linkjes naar je website, je nog helemaal niet hoger komt in Google. De vraag is namelijk op welk woord kom je hoger.

Het is een wijdverspreid misverstand dat als je nou maar een grote linkpopulariteit hebt, je in Google op alle zoekwoorden altijd hoger komt. Vandit misverstand maakt TT gebruik of misbruik hoe je het maar zelf wilt lezen.

Als de klanten van Tradetracker directlinking gebruiken om op hun eigen url gevonden te worden dan hebben 99 van de 100 daar geen direct linking nodig want als je hun naam in Google in typt staan ze toch al op 1.

Dus dat lijkt mij de belangrijkste vraag die je als adverteerder aan Tradetracker zou moeten vragen, waar wordt ik dan beter op gevonden?

vr. gr.

Thomas
 
W

Wim

Guest
#23
Het is een wijdverspreid misverstand dat als je nou maar een grote linkpopulariteit hebt, je in Google op alle zoekwoorden altijd hoger komt.
Volgens mij is dat ook zo!
De zoekwoorden moeten echter wel op je site voorkomen. Laten we gewoon het woord 'vakantie' nemen.
Als daar op gezocht wordt zijn er heel erg veel sites die daarop gevonden worden namelijk zo'n 37.000.000. Als Google nu 200 sites vindt die allemaal bovenin horen doordat ze op de website voldoende 'vakantie' keywoorden hebben, dan kijk Google naar de pagerank (dus de linkpopulariteit) en plaats de hogere bovenin en de mindere pageranks onderin. Dus kom je met een grote linkpopulariteit hoger dan zonder en dan is het het een groot verschil of je een top 10 positie hebt of op nummer 187 staat!
 

harrie

Nieuw lid
6 okt 2005
404
0
16
#24
Ik moet eerlijk bekennen dat ik van de technische kant van deze discussie niet echt een goed beeld heb. Daarvoor weet ik er te weinig van. Maar de reactie van "De reiziger" vind ik nogal triest. Helemaal aangezien het hier een ogenschijnlijk nieuwe bezoeker betreft met een eerste post.

Persoonlijk waardeer ik het enorm dat Daisycon [en dan met name Marko Dobroschelski] zo actief is op dit forum. Ze zijn eigenlijk het enige netwerk dat hier structureel aanwezig is en meepraat. Ik denk dat dat voor ons als affiliates veel toevoegt aan dit forum en voor ons werk. Ook als je niet veel met Daisycon doet.

Het kan toch niet anders of ook TradeTracker kijkt af en toe op dit forum. Ze zullen ongetwijfeld deze thread volgen. Het zou ze dan ook sieren als ze zelf inhoudelijk zouden reageren. Of de reiziger nou voor TradeTracker werkt, of in opdracht van het dit post of dat helemaal uit eigen beweging doet maakt me niets uit. Maar zo'n post voegt niet echt iets inhoudelijks toe aan een naar mijn idee toch vooral inhoudelijke discussie. Het is dan ook wel heel erg makkelijk om allerlei verdachtmakingen en verdraaide waarheden [zoals de rechtszaak, moest TT niet rectificeren?] te noemen en zo iemand zwart te maken.
 
W

webaffiliates

Guest
#25
Het is jammer dat SEO geen exacte wetenschap is, althans dat niet alles bekend is en daarom zijn er zo veel misverstanden over en zo veel verschillende meningen.

Een 302 redirect is een tijdelijke redirect. Zoekmachines twijfelen dus bij het tijdelijk karakter als dit meer dan een x aantal maanden duurt (6-12?). Daarom zou een 301 een betere methode zijn, dit is namelijk een permanente redirect.

Een site wordt overigens nooit volledig uit de index gegooid als er een aantal verkeerde links naar toe wijzen (302's bijvoorbeeld)!

Ik ben er zelf van overtuigd dat heel veel kleine linkjes naar je site wel degelijk helpen met de positie in Google. Ik ben het er mee eens dat een aantal hele grote links nog beter zou zijn maar die heb je niet altijd voor het uit zoeken. Daarnaast telt echt niet alleen de `anchor` tekst voor je zoek positie. Dit is slechts 1 van de vele variabelen waarnaar gekeken wordt (net als je pagerank).
 
18 jul 2007
1
0
0
#26
@tjoosten

net zoals mdobro begin je je input met "Ook niet mijn gewoonte om te reageren in ander mans threath........". Maar waarom doe je het dan?!?! Het lijkt er op dat dat zowel M4N als Daisycon zich alleen maar bezig houden met Tradetracker. Jullie grijpen bijna elke mogelijkheid aan om tegen Tradetracker aan te schoppen. Het enige effect dat dit heeft is dat jullie TradeTracker hiermee alleen maar een nog sterkere positie in de markt geven. Tradetracker hoeft eigenlijk dankzij jullie hulp helemaal geen promotie voor zichzelf meer te maken, want dat doen jullie namelijk al voor ze. Ik denk dat zowel jullie als ook Daisycon heel erg moeten uitkijken met al die negatieve uitlatingen. Jullie "schopperij" is nu al een tijdje aan de gang maar een echte vuist hebben jullie nooit tegen Tradetracker kunnen maken. Sterker nog, ik denk dat het een negatievere uitwerking op jullie eigen imago heeft dan dat Tradetracker er mee wordt weggezet. Of zoals ik inmiddels al een paar keer in de markt heb gehoord "M4N en Daisycon zijn uit, Zanox en TradeTracker zijn in" (of dit in zijn geheel het gevolg is van jullie negativisme wil ik even buiten beschouwing laten, maar het is wel de stemming in de markt). De toegevoegde waarde van M4N en Daisycon loopt steeds harder achteruit (in iedergeval voor de affiliates), terwijl Zanox en TradeTracker samen de markt aan het veroveren zijn. Ik denk dat het dus handiger is om je met je eigen business bezig te houden en eerst eens te zorgen dat je je eigen zaken op orde hebt. Alleen maar wijzen naar de concurrent en roepen "zij dit en zij dat" is wel het stomste wat je business wise kunt doen. Het verleden heeft uitgewezen dat door je negatief uit te laten over bij de grote massa populaire mensen / bedrijven, je jezelf daarmee het meeste schaadt. Ik wil jou cq jullie niet direct vergelijken met Ad Melkert die er alles aan deed om Pim Fortuyn in een zo negatief mogelijk daglicht te zetten, maar het is wel een case waar ja als iemand die met communicatie bezig is van zou moeten leren. Iedereen weet hoe het met Ad Melkert en de partij die hij leide is afgelopen.

Maar wellicht heeft eea ook te maken met het "studentikoze nerds" imago van M4N, een stel aardige jongens op een zolderkamer maar totaal geen verstand van zaken doen. Bij zanox en Tradetracker ligt mijn inziens het zakelijke niveau toch een aantal niveaus hoger, en pakken ze de business een stuk professioneler en slimmer aan. Ook TradeDoubler ligt hierin een stuk voor op M4N en Daisycon. Het enige wat ik met mijn verhaal wil aangeven is dat als jullie zo doorgaan jullie als absolute verliezers uit de strijd zullen komen, terwijl de markt op dit moment verdeeld wordt. Wellicht een idee om een senior en professionele manager cq directeur aan te stellen bij M4N? Ik zou zeker als ik jou was deze mogelijkheid eens onderzoeken aangezien de affiliate markt zich snel aan het ontwikkelen is, en jullie blijkbaar zonder extra managment begeleiding niet de juiste keuzes weten te maken. Het is namelijk frapant om te zien dat de twee lokale partijen die het langste in Nederland actief zijn (M4N en Daisycon), op dit moment het minst weten te presteren en door relatief jonge partijen als Tradetracker en Zanox als een stel kleine kinderen de oortjes worden gewassen. TradeTracker heeft zich in no-time ontwikkeld tot de grootste lokale speler in de Nederlandse markt, terwijl Zanox vanuit hun internationale achtergrond druk bezig is om met name de internationaal georienteerde klanten van tradedoubler af te snoepen, wat ze aardige schijnt te lukken. Zijn zanox en tradetracker per definitie gewoon betere partijen als M4N en Daisycon? Misschien wel, maar het is in ieder geval duidelijk dat ze het spel een stuk slimmer weten te spelen. Kortom, als goed bedoeld advies, lijkt het mij dat het voor M4N en Daisycon tijd voor bezinning is, waarbij jullie vooral naar je eigen bedrijf / product / propositie moeten kijken, en je je vooral niet te veel bezig moeten houden met allerlei geneuzel en negatieve uitlatingen over andere spelers. Ik zal met veel interesse de ontwikkelingen blijven volgen.
 
23 jun 2006
758
0
0
www.mailordershops.nl
#27
twanrutten zei:
(Dit is geen aanval op iemand, puur ter informatie voor overige geintresseerde meelezers)
Laten we stoppen met gezeur over imago's etc, daar schieten we allemaal niets meer op, laten we het basic houden over (de technische) werking van 301/302 want dat is het enige waar de affiliates wat aan hebben denk ik...
 
D

dutchguru

Guest
#28
Naast de Reiziger nu de heer of mevrouw Dingemans ( afkomstig van Groningen resp. Zeeland of de ZH eilanden ? ), ook met een uitgebreid verhaal, waarvan overigens de kern correct is, zie ook mijn bijdrage van 8 juli hiervoor : back to business. 8)

Want als affiliate hebben we geen invloed op dit redirect probleem. De kortste weg zou zijn om even aan de zoekmachine-instellingen, Google voorop, te vragen hoe zij het zien en dan wel op papier vastleggen. Alleen is te voorzien dat dat niet gaat lukken, hooguit zouden onze geachte afgevaardigden ( Thomas Joosten voorop in Miami) even kunnen meedelen hoe het in Amerika gaat, zijn ze vaak toch iets voor op ons Europees niveau. Wat wel gaat lukken, en niet alleen ondergetekende is daar nu mee aan het experimenteren, is de pay per action, nog niet af, maar Google kennende zal het effekt gaan sorteren. Laten we ons - netwerken en merchants en affiliates - daarop , dus op nieuwe innovaties, gaan richten, houden we met z'n allen meer aan over. ;D
 
18 jul 2007
1
0
0
#29
@tjoosten

al enige jaren houd ik mij als professional bezig met SEO en SEA. Vanuit alle kennis en expertise die ik in de jaren hebben opgebouwd oa mbt linkpopularity, zou ik je graag het volgende willen meegeven.

1. Er is niemand die precies weet hoe Google werkt. Het zijn slechts gissingen en veronderstellingen over hoe jij denkt dat het werkt, puur subjectief. Heel soms komt er wat informatie los van Google, maar de exacte werkwijze van de tot stand koming van de ranking of bijvoorbeeld de invloed van bepaalde url's op de door Google toegewezen linkpopulariteit is alleen bij Google bekent, en die informatie delen ze niet met anderen. Verder wordt de werkwijze van Google's algorithme met enige regelmaat aangepast, met als gevolg dat niemand, behalve Google dus, de wijsheid in pacht heeft over hoe eea werkt. De door jou gedane uitlatingen over hoe Google dan wel zou werken zijn dan ook op geen enkele manier te staven, en geven eerder een indicatie van je eigen "kennis en niveau" mbt SEM. Overigens niet denigrerend bedoeld maar je moet uitkijken dat je geen uitspraken doet over zaken waar je niet echt veel vanaf weet om het gevaar te voorkomen dat ook je kennis over affiliate marketing in twijfel wordt getrokken.

2. Ik heb voor de aardigheid ook jullie SEL verhaal eens doorgenomen. In theorie een leuk verhaal maar in de praktijk iets wat ik om meerdere redenen niet aan mijn eigen klanten zou aanbevelen. De redenen hiervoor zijn:

a. bij de door jullie gebruikte methode (SEL) gaat de nauwkeurigheid van de tracking omlaag omdat via jullie systeem niet alle kliks worden gemeten. Omdat jullie aan de hand van de HTTP_REFERER bepalen waar de klik vandaan komt is het:

I) technische onmogelijk om met 100% zekerheid de doorverwijzende affiliate aan te wijzen aan de hand van de referer; hierdoor bestaat de kans dat adverteerders bij jullie betalen voor sales die wellicht niet eens via jullie netwerk tot stand zijn gekomen en dat de verkeerde affiliate wordt aangewezen als referer

II) niet alle browsers sturen in alle gevallen de referer mee, waardoor simpelweg 15% tot 20% van de gegenereerde kliks niet te herleiden zijn; dit is een groot nadeel voor affiliates aangezien ze hierdoor dus inkomsten die hun toebehoren gaan mislopen, waardoor SEL voor affiliates dus een niet volledig betrouwbaar systeem is.

b. en dit is voor mij de allerbelangrijkste reden om niet voor jullie SEL te kiezen, jullie proberen hiermee BEWUST GOOGLE TE MISLEIDEN. Anders dan bij een www.adverteerder.nl/pagina?affid=6 link (waarbij je in het midden kan laten of deze de voordelen voor de adverteerder's linkpopularity heeft die het door oa Tradetracker wordt toebedicht) is de door jullie bedachte methode duidelijk bedoeld om via een "affiliate link farm" op een kunstmatige manier een hogere linkpopulariteit te verkrijgen. Niet voor niets staat SEL toch voor Search Engine Linking? De door jullie gebruikte methodiek kan daarom wel eens heel hard door Google worden afgestraft met een penalty voor adverteerders die via jullie dit systeem gebruiken. Ik zou hier als adverteerder dus heel goed mee uitkijken, of liever gezegt helemaal geen gebruik van maken.

c. minder relevant voor mijzelf en de theorie achter SEL maar toch wil ik het noemen; M4N staat bekent om haar matige netwerk van affiliates, waarbij een handvol affiliates voor meer dan 90% van de gegenereerde transacties zorgen. Mochten er via jullie al een tiental affiliates zijn die via SEL een link naar een adverteerder zouden opnemen, en we de aanname zouden doen dat de methodiek niet door Google zou worden afgestraft, dan nog zou SEL voor de linkpopulariteit via M4N voor de adverteerder geen zoden aan de dijk zetten. Enige duizenden tot tienduizenden gequalificeerde links zijn namelijk vereist om een significante pagerank te verkrijgen. En daar voldoet de grote van jullie netwerk simpelweg gewoon niet aan.

Al met al is SEL in mijn optiek dus een zeer gevaarlijke en onnauwkeurige methodiek voor zowel de adverteerder als de affiliate die er gebruik van maakt. Dus ondanks al je kritiek op de door TradeTracker gebruikte methode, dat is wel het systeem waar ik als adverteerder voor zou kiezen. Los van het feit of het mij nu wel of niet meer linkpopulariteit zou opleveren, lijkt het dat met name affiliates deze links veel liever gebruiken dan de traditionele affiliate links die bijvoorbeeld TradeDoubler en Daisycon nog steeds gebruiken (als bezoeker zou ik een site vol met links naar http://ds1.nl/ ook minder betrouwbaar en objectief vinden dan wanneer er directe links naar de adverteerders staan, maar dat is persoonlijk). Verder is SEL ook voor de affiliate een onnauwkeurig systeem waardoor de kans bestaat dat affiliates het uberhaupt niet op hun site(s) en in eventuele nieuwsbrieven willen opnemen. Dus ook in dat geval heeft de adverteerder niet alleen weinig aan SEL voor de linkpopulariteit maar zullen er omdat affiliates liever niet met SEL werken ook niet veel transacties plaats gaan vinden. En daar zou het bij deelname aan een affiliate programma in eerste instantie wel om te doen moeten zijn. Toch wil ik je complimenteren mbt jullie innovativiteit, en wellicht dat jullie met doorknutselen er toch nog iets leuks van kunnen maken. Maar voorlopig met SEL geen SALE ; )
 

BM

Nieuw lid
28 aug 2006
229
0
16
#30
Stop eens met het gezeik op elkaar. En met het aanmaken van allemaal die nieuwe mannetjes, die 'toevallig' goede kennis van zaken hebben én namens adverteerders spreken. Stel kinderen.

Dit haalt het niveau van het forum echt achteruit en op deze manier heb ik er weinig zin meer in.
 
D

dutchguru

Guest
#31
Jemig, nou krijgen we ook al geschiedenisles : na Jan de Tweede kwam geloof ik Jan zonder Land en Karel de Kale kwam er ook in voor. :D

[1]
Kunnen we afspreken dat alle deskundigen dat met echte naam en funktie doen, zo niet, dat die reaktie beschouwd wordt als verlengstuk van degeen die er het meest positief afkomt ? :eek:

[2]
al enige jaren houd ik mij als professional bezig met SEO en SEA.

1. Er is niemand die precies weet hoe Google werkt.
Exact. Valt niets aan toe te voegen. ;D
 
6 nov 2005
802
0
0
#32
En met het aanmaken van allemaal die nieuwe mannetjes
Wees dan een vent (of vrouw) en zeg voor welk bedrijf je werkt en wat je functie is. Het aanmaken van nieuwe mannetjes komt de geloofwaardigheid van de partijen niet ten goede.

Inhoudelijk vind ik deze discussie over 301/302 en doorlinktactiek zeer zinvol, maar kom op zeg.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#33
Wim zei:
Het is een wijdverspreid misverstand dat als je nou maar een grote linkpopulariteit hebt, je in Google op alle zoekwoorden altijd hoger komt.
Volgens mij is dat ook zo!
De zoekwoorden moeten echter wel op je site voorkomen. Laten we gewoon het woord 'vakantie' nemen.
Als daar op gezocht wordt zijn er heel erg veel sites die daarop gevonden worden namelijk zo'n 37.000.000. Als Google nu 200 sites vindt die allemaal bovenin horen doordat ze op de website voldoende 'vakantie' keywoorden hebben, dan kijk Google naar de pagerank (dus de linkpopulariteit) en plaats de hogere bovenin en de mindere pageranks onderin. Dus kom je met een grote linkpopulariteit hoger dan zonder en dan is het het een groot verschil of je een top 10 positie hebt of op nummer 187 staat!
IK heb meerdere vakantiegerelateerde websites met een pagerank 3. Toch haal ik topposities met google en laat ik sites met een veel hogere pagerank achter mij. De pagerank op zich heeft dus tegenwoordig veel minder waarde voor uw positie bij google. Als je een site hebt en je indexpagina is 3 dan zal je zien dat de eerste pagina di elink van je indexpagina nog een 2 heeft. Ben je 2 kliks verwijderd van je indexpagina zal je nog een 1 hebben. Ondanks dat is het perfect mogelijk dat die pagina met pagerank 1 op nr 1 staat bij google. De toppositie in google is vooral haalbaar met unieke content, de juiste linkmethode (dus niet linken met een linkpagina van 200 links want dan moet je de waarde van die pagina delen met 200 anderen) en het updaten en vernieuwen van je site. Het beste van al is op een indexpagina gelinkt worden met een omschrijving van een kernwoord waarin je gevonden wil worden en liefst solo. Dan is de waarde van die link pas echt iets waard.
 

Edwin M.

Nieuw lid
29 jun 2006
217
0
0
#34
Het beste van al is op een indexpagina gelinkt worden met een omschrijving van een kernwoord waarin je gevonden wil worden en liefst solo. Dan is de waarde van die link pas echt iets waard.
Het is nog mooier om gelinkt te worden vanaf elke pagina van een website (het "site-wide" linken) met een hoge PR op de index en dus vaak van de sub-pagina's. Ook ik sta zo met mijn sites erg leuk in de zoekmachines met verschillende zoekwoorden. Ik heb ook het gevoel dat de personen die over het toepassen van 301 redirect pagina's spreken, nog niet veel verstand hebben van SEO.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#35
Wat anderen ook zeggen over deze topic dit is de beste tot nu toe  ;D
Hier leren we toch heel wat over? En denk eraan, de beste resultaten worden gehaald na de zwaarste discussies.

En in plaats van negatief te doen over alle nieuwe aangemaakte leden, ze zijn allemaal tot nu toe sterk uit de hoek gekomen met elk hun mening.

Verder kies je als affiliate uiteindelijk toch voor de partij waar je de beste resultaten haalt? Daar gaat het hem toch om? Of doet iedereen aan liefdadigheid hier misschien? Als ik 2 maanden een link van Kras zet bij TD op mijn site en ik heb 1 sale of ik zet 2 maanden een link van Kras via TT en ik haal 50 sales dan weet ik het wel hoor.

Als morgen de resultaten verminderen bij TT ben ik weg maar tot nu toe kan ik dat niet.
 
W

Wim

Guest
#36
toppositie in google is vooral haalbaar met unieke content,
Deze is absoluut het belangrijkste.
Maar als er 20 sites dezelfde verhouding aan content hebben met een zoekwoord dan komt de hoogste pagerank bovenaan.
Als jij betere content hebt dan een site met pagerank 6 dan zal jouw site met pagerank 3 nog steeds bovenaan staan op dat zoekwoord door de content. Maar dat schreef ik ook al in het eerdere bericht. Bij gelijkwaardige pagina's geldt de pagerank.

En ik vind deze hele topic niet echt gezeik op elkaar. Ik zie leuke dingen in de verschillende lange verhalen. Ik kan er nog wel voordeel uithalen en soms worden mijn eigen ideeen versterkt door wat ik hier lees.
 
24 aug 2005
831
0
0
#37
Ik stel voor dat we ON TOPIC blijven en deze discussie verder voeren ZONDER elkaar af te zeiken. Indien je iemand wil afzeiken doe je dat maar in een privebericht.
En wees dan flink en zet gewoon je naam erbij.
Openbaar met modder gooien is namelijk in niemands voordeel!

alvast bedankt namens de admins & moderators
 

artis

Nieuw lid
29 jun 2007
14
0
0
#38
en wat vinden we van 'clean direct linking' van www.cleafs.nl dan?

een techniek zonder redirects...
focussen zich alleen op hoogwaardige publishers...
 
23 jun 2006
758
0
0
www.mailordershops.nl
#39
artis zei:
en wat vinden we van 'clean direct linking' van www.cleafs.nl dan?

een techniek zonder redirects...
focussen zich alleen op hoogwaardige publishers...
Hey, volgens mij ben jij (een van) de oprichter van cleafs? En ook eigenaar van oa onlineticketshop?
Misschien leuk om je even voor te stellen? http://www.affiliate-forum.nl/index.php/board,13.0.html
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#40
Beste artis,

Ik zou zeggen vraag om een eigen kopje op het forum voor je eigen bedrijf.

Inhoudelijk maar dat heb ik hier al kenbaar gemaakt, is er niets mis met nieuwe technieken, maar vaak zitten er nadelen aan vast, die bij voorkeur onder het vloerkleed geveegd worden.

Ik weet niet precies hoe jullie techniek werkt, maar ga even van de "eenvoudige versie" uit, dat is gelijk aan hoe M4N het ook doet met hun SEM linking.
Voor zoekmachines inderdaad een goed verhaal, het grote probleem zit hem echter in de meetbaarheid van de transacties. In dit model verliest een affiliate ongeveer 50% van zijn orders omdat er enkel via een lijst van reffererpagina's een order toegekent kan worden.
10-20% orders mis je omdat er geregeld geen reffering pagina zal worden megegeven (technische issues), daarnaast werkt dit mechanisme niet in banner-rotators, productfeeds, ed, maar enkel met tekstlinks op websites.
De overige 30-40% mis je omdat er geen gebruik van de overige tracking methodes gemaakt kan worden zoals bv sessies.

Voor de adverteerder is dit dus misschien wel een lekker verhaal maar zeker niet voor de affiliates.

succes ermee.