Reizen vormen goudmijn op het web

5

5KG

Guest
#1
Reizen vormen goudmijn op het web
uitgegeven 26-01-2008 12:01

AMSTERDAM - Geen wonder dat de reissites als paddestoelen uit de grond schieten. Vliegtickets en reizen vormen de meest populaire aanschaf via internet. �

Dat blijkt uit een studie (pdf) van de European Interactive Advertising Association (EIAA). Hieruitblijkt ook dat Nederlanders in de afgelopen zes maanden 65,3 miljoen producten online hebben gekocht.

Daarmee bekleedt ons land een vierde plaats op de Europese ranglijst, na Groot-Brittannië (485, miljoen), Duitsland (341 miljoen) en Frankrijk (189 miljoen).

Zoekmachines

In heel Europa heeft al tachtig procent van de Europeanen ooit een product bij een webwinkel besteld. Na vliegtickets en reizen zijn boeken, concertkaarten en kleding het populairst. Ook kan een webwinkel met elektrische goederen, Cd's, DVD's of bioscoopkaartjes op veel klanten rekenen.

Uit het onderzoek blijkt maar weer hoe belangrijk het is om gevonden te worden: 76 procent van de Nederlanders zoeken producten via een zoekmachine. Mond tot mond reclame blijkt, geheel volgens de 2.0-trend, ook enorm belangrijk. 72 procent van de ondervraagden laat zich adviseren door vrienden.

(c) Sprout.nl: Reizen vormen goudmijn op het web


Die 2.0 webtend komt mij werkelijk mn strot uit daar ze het zelfs nu al hebben over web 3.0.
Hoe dan ook, hoe makkelijker en simpeler zonder toeters en bellen trekt meer mensen aan dan een hypermodern, luxe, interactieve, webgadget ding..

Toch mooi om te lezen dat het steeds beter gaat, nu hopen dat we er met zn allen de vruchten van kunnen blijven plukken.
 
6 nov 2005
802
0
0
#2
De vraag die ik me stel bijvoorbeeld in de reizenmarkt: worden er daadwerkelijk ook "meer" reizen verkocht door internet of is het "gewoon" de verandering van distributiekanaal ?


Hoe dan ook, hoe makkelijker en simpeler zonder toeters en bellen
Keep it simple and stupid...
 
5

5KG

Guest
#3
Dan zou je het lijstje, totaal gesloten reiswinkels' er naast moeten leggen.
Maar ja, die is er zo 123 niet..
 

Doc

Nieuw lid
4 jan 2008
18
0
0
#4
ik denk inderdaad dat het een simpele verschuiving van het distributiekanaal is. Internet is lekker makkelijk, daarnaast heeft bijna iedereen het tegenwoordig. Ook is het vaak goedkoper omdat er geen tussenpersoon meer tussen hoeft te komen, het gaat sneller. Je kan veel meer mogelijke vakanties doorspitten wanneer je op internet kijkt dan wanneer je in een boek kijkt of bij reisburo langsgaat. Volgensmij aardig simpele, maar logische beredenering.

En ook ik heb 2 week geleden mijn wintersport geboekt via internet  ;D wie weet heeft het iemand hier wel geld opgeleverd lol  ::)
 
B

Bestjoerder

Guest
#5
Volgens mij is het ook de eigen schuld van reisbureaus.

Gister stonden er diverse mensen voor de deur op koopzondag, maar alle reisbureaus gesloten.

Op het net ben je altijd geopend, en kun je op de tijd die jij wilt bestellen, dat is het grote voordeel.

En je gaat nooit de andere dag na een boeking op reis, lastminutes daargelaten.
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#6
@5KG

Het ANVR heeft wel een lijstje met het verschil in aantallen 'stenen reisbureaus' die lid waren in 2007 tov de jaren ervoor.

Het aantal reisbureauvestigingen, aangesloten bij de overkoepelende reisbranche-organisatie ANVR, is in 2007 met slechts een daling van 1% naar 1674 redelijk stabiel gebleven. Terwijl in 2006 het aantal fysieke reisbureaus nog afnam met 6,3% lijkt hiermee voorlopig een einde te komen aan de sterke daling van de laatste jaren.
bron: http://www.anvr.travel/persbericht.php?persbericht_id=611

En tja dat reizen online goudmijn zijn da's natuurlijk wel oud nieuws. Toen ik in 2003 begon in de reisbranche was die (markt)kennis ook al reeds voorhanden!

Voor affiliates die actief zijn in de reisbranche kan ik het erg aanraden om een abonnement te nemen op de reisrevue (het vakblad van de branche) of anders in ieder geval de nieuwsberichten op reisrevue.nl te volgen. Dan weet je wat er speelt, wat kennis en marktinformatie zijn onwijs handig als je als affiliate actief bent!
 
5

5KG

Guest
#7
Ah, ja het zou er ongetwijfeld wel ergens zijn maar ik hou mij niet bezig met die 'wereld'.
Bedankt voor de informatie in ieder geval.
 

Tarzan

Nieuw lid
13 okt 2007
90
0
0
#8
kleding via het internet kopen? :eek: Die nederlanders worden zotter met de dag ;)

Kopen jullie echt kleren via internet? Zoals broeken, schoenen, ?
 
5

5KG

Guest
#10
Tarzan:

Kleding persoonlijk niet, ik hou er meer van de winkels in en uit te gaan, het liefst een heel weekend lang totdat de winkels sluiten, datzelfde is voor riemen, schoenen, riemen en alles wat er bij moet.

Maar, er zijn mensen (zoals jvanhaaften ;) ) die daar niets aan vinden. Er zijn ook meer dan genoeg mensen welke het benauwd krijgen als ze met nog een flink aantal anderen in 1 winkeltje moeten staan en dat het te druk is/je opgejaagd voelt.

Hoewel dagen als kerst etc ik mij ook niet meer waag in de winkels..

Verder op internet gekocht: Pc's, lenzen, reizen, vliegtickets, muziek, films, soms een kado als ik niets in de winkels kan vinden, informatie over van alles en nog wat in brocure vorm en nog veel en veel meer maar die lijst gaat wel heel lang worden dan.

(Vergeet ook niet dat je bv bij de pabo online makkelijk iets uitzoekt dan als je daadwerkelijk een erotiek winkel in moet, dat is voor sommige mensen toch nog wat 'eng'.
 

Tarzan

Nieuw lid
13 okt 2007
90
0
0
#11
Aha, dus toch. ja idd zo sex speeltjes kopen via internet zie ik de belgen ook nog doen. Maar zo een affiliate site maken zullen mijn ouders niet goedkeuren ;D

Dus vakantie, boeken, tijdschriften, kleding(vind ik nog steeds raar ::)), cadeautjes, lenzen, spelletjes, kan iemand nog enkele dingens aan dit lijstje toevoegen?
 
5

5KG

Guest
#12
Je kan alles online kopen als je wilt, behalve wapens en zware drank.

Lijstje klaar.
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#13
Tarzan zei:
Dus vakantie, boeken, tijdschriften, kleding(vind ik nog steeds raar ::)), cadeautjes, lenzen, spelletjes, kan iemand nog enkele dingens aan dit lijstje toevoegen?
Kleding wordt zeker wel online gekocht, zelfs in België ! :)

je bezoekt een winkel, ziet iets leuk hangen maar jouw maat is er uit, en dan ga je 's avonds thuis naar de website van Mexx of Esprit en bestelt er die broek die je net hebt zien hangen. Erg handig!